מכירים את הקטע הזה שאתם שקועים עד מעל הראש בסמסטר והידיים מגרדות לפרוייקט? אז הינה הוא הגיע.
פרוייקט הזייפר 2 הזה נולד מחיפוש אחר כנף FPV איכותית, יחסית גדולה ועם המון פוטנציאל. הסטאפ שיורכב הינו סט-אפ בסיסי למדי הכולל מנוע 1400KV (עם פוטנציאל גדול למדי להחלפה), 2 סרוואים בעלי גיר מתכתי, מערכת UHF של RANGELINK, וידאו 2.4, GPS TRACKER לעקב לשעת חירום וכמובן APM 2.5 לבקרת וייצוב טיסה וכמובן מצבי טיסה שונים וחזרה הביתה.
עד כאן מדובר בכנף רגילה לגמרי - ופה מתחיל החלק המעניין.
הרעיון העיקרי בפרוייקט הזה הוא החלפת כלל ה"אמבטיה" המרכזית של הכנף לאמבטיה בחיתוך CNC מ GLASS FIBER, תוך מתן אפשרות הסבה בין סוגי המצלמות - פעם אחת תא למצלמות המשלב מקום לגופרו 3 ומצלמת CCD, והאפשרות השניה והיותר מדליקה היא גימבל לגופרו 3 המורכב במקום הקופסה למצלמות הקבועות.
בנוסף, החלפת כלל האמבטיה של האלקטרוניקה והסוללות מקצה לקצה (מנוע לחרטום) באמבטיה קשיחה יותר, בעלת 2 קומות לאלקטרוניקה בחלק האחורי ומקומות מוגדרים לכל רכיב תוך שימוש במיטב הטכנולוגיה הנגישה לי.
המאמר/שרשור תכנון ובנייה יכתב בכמה חלקים:
א' - תא המצלמות
ב' - האמבטיה המרכזית
ג' - הגימבל
ד' - הרכבת האמבטיה
ה' - חיבור כלל חלקי הכנף יחד
ו' - טסטים ומסקנות.
קצב התקדמות המאמר יהיה יחסית איטי עקב כך שאני בשיא הסמסטר כרגע, והעבודה מתבצעת במעט הזמן הפנוי שיש לי, אך אשתדל לעדכן כמה שיותר.
במאמר אתמקד יותר בתכנון, ייצור ובנייה של החלקים הנ"ל מאשר בבניית הכנף עצמה (הדבקות, מיקום אלקטרוניקה וכד'...), לכן יסלחו לי אלו שלא מבינים בזה - אפשרי לחפש ביוטיוב סרטונים בנושא.
כלל התכנונים וההדמיות נעשו ע"י תוכנת ה SOLIDWORKS. מדידות נעשו ע"י קליבר, סרגלים מילימטריים שונים וכמובן המון המון חישובים.
חשוב לי לבקש מכל מי שיש הערות, הצעות וכד' שיגיד - כל הערה או הארה בונה יעזרו לי, כל רעיון ודעה יכולים לשפר את הפרוייקט מקצה לקצה!
שיהיה בהצלחה!
גיא.