בתכנות של הנאזה,יש את ה gps, alti ,manuel, וfailsafe מה אומר כל אחד מהם ומה צריך לתכנת ב 3 מצבים?
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
בתכנות של הנאזה,יש את ה gps, alti ,manuel, וfailsafe מה אומר כל אחד מהם ומה צריך לתכנת ב 3 מצבים?
נערך לאחרונה על ידי ranamir; 18-06-2014 בשעה 20:55:59.
Gps שומר על מיקום וגובה
Alt שומר על גובה לא על מיקום
Man שליטה ידנית לא שומר על גובה ולא על מיקום
Fail safe שתי אופציות לחזור הביתה או לנחות במקום
במצבים alt או gps ניתן להפעיל fail safe.
Fail safe עובד באיבוד רדיו, כלומר או שהמקלט לא קולט את השלט עבר את הטווח האםשרי בין המשדר למקלט של השלט או כאשר השלט כבוי כנראה שנגמרה הסוללה או כיבוי יזום.
Sent from my iPhone using Tapatalk
תודה על ההסבר.
יש לי רק 3 מצבים ואני לא טייס מדופלם.על איזה מצבים כדאי לשים?
שים GPS ו ATT או אפילו רק GPS
Failsafe - להפעלת RTH
האמת היא שאני לא ממש מצאתי הגיון במצב ה ATT של הנאזה (אלא אם משיקולים כספיים קונים בקר טיסה נאזה בלי GPS)
אפשר לעבור גם לידני אחרי שצוברים נסיון, אבל לדעתי מיומנות בהטסה ידנית כדאי לרכוש על רחפן אחר, זול יותר, עם בקר KK2 ולא על נאזה.
אם אני שם על gps.איך אני גורם לו לחזור הביתה?
כעקרון זה תלוי איזה שלט או יותר נכון איזה מקלט יש לך. הוא צריך לתמוך בfailsafe.
אם יש לך מקלט תומך אתה צריך לכוון בשלט עד שהכפתור בתוכנה יהיה מואר על הfailsafe. לכבות את השלט ובמקלט ללחוץ על כפתור הפיילסייף. אז הוא יבין שכאשר השלט לא משדר הוא צריך לחזור הביתה. אותו דבר אתה יכול לעשות על ידי כיוון לערוץ/כפתור מסוים.
אם המקלט שלך לא תומך, ניתן לקנות רכיב חיצוני מאוד זול ולחבר אותו בין המקלט לנאזה. עלות של כמה דולרים בלבד ועובד מעולה בשבילי.
שלח לי נייד לפרטי אנסה לענות לך על כל השאלות.
ranamir (19-06-2014)
כרגע הרחפן חוזר לבד ברגע שאני מזיז סטיק של 2 מצבים,השאלות כרגע הן יותר כדי להבין איך הבקר עובד ומה האפשרויות שניתן לבצע.
כפתור 3 מצבים אמור לזפזפ בין gps/alt/manual
במקביל עוד כפתור failsafe (on/off(
ובנוסף אתה צריך.להגדיר את המודול שלך.שיכנס לFailsafeבץ בעת איבוד תקשורת.
ואם נשאר לך עוד ערוצים וזה יש עוד את home lock/course lock שניתנים להגדרה בעוד מפסק.
הlock איזה כניסה בנאזה?
ה ATT מאפשר זוויות חדות יותר מה GPS, להטסה מהירה ואווירובטית יותר (45 מעלות במקום 30)
Success is the ability to go from one failure to the next without any loss of enthusiasm
AmitB (19-06-2014)
XHover MXP230, TBS Discovery, Compass Atom 7HV, TwinStar II FPV, Trex 250SE,500ESP FBL, 550e BeastX, Mini Ellipse, Merlin, Cularis, Xeno ,P51d, Aurora 9 and not enough time (oldies: Stryker F-27Q, Easy Star, Telink SU-29, Fox, 450 Pro) Hagay
AmitB (19-06-2014)
איזה תותחים אתם שרון וחגיהנה למדתי משהו חדש...
Sent using Tapatalk
ממליץ בחום לחפש סרטים ביוטיוב, תתפלא למצוא שם ממש הכל ובצורה מפורטת צעד אחר צעד
חגי - תודה על הטיפ לגבי מצב שמירת גובה ומצב הסוללה, נבדוק את זה מחר
חזרתי עכשיו מטיסת לילה...נהייתי מכור ;-).
חיברתי את X2 בשלט והוא מעביר לי מצבים HOME LOCK COURSE LOCK וOFF.
למה זה משמש, ומה אומר כל דבר מהם?
תודה לכם על העזרה.
HomeLock בעיקרון נועד כאשר הרחפן שלך ממש רחוק ממך ואתה לא סגור מה קדימה ומה אחורה, מהרגע שאתה מפעיל את המצב הזה, הרחפן יתנהג כאילו הוא אלייך. כלומר, הפנים שלו שמאלה ממך ותוריד את הסטיק הימיני למטה (כלומר אחורה במצב רגיל) הוא יבוא לכיוונך, וכל לגבי קדימה, *** קשה להסביר. קדימה תמיד יהיה רחוק ממך, אחורה לכיוונך, ימינה לימינך ושמאלה לשמאלך, לא משנה אם הרחפן עם הפנים אלייך או לא.
Course Lock ממממ....אני לא רוצה סתם לאמר לך כי אני לא משתמש במצב הזה. ממה שכן הבנתי אני לא מוצא בו שימוש. אז סייג לחכמה שתיקה ועדיף שלא סתם אטעה אותך, שמישהו אחר יסביר את זה![]()
ranamir (19-06-2014)
תודה רבה ,ההסבר מובן.זה מאוד יעזור כשהוא רחוק ואני לא מבחין בצדדים.
http://www.hobbyking.com/hobbyking/s..._car_boat.html
בבקשה.
וההבדל בין הום לוק לקורס לוק הוא כזה:
כאשר את מטיס בהום לוק. נאמר והטסת ישר ואז שמאלה, כאשר תזיז את הסטיק אחורה הרחפן יטוס אלכסונית ויגיע אליך חזרה.
בקורס לוק אם הטסת קדימה ושמאלה והחזרת סטיק אחורה, הרחפן יחזור אבל יהיה לשמאלך בעקרון.
אם הוא התקרב אליך לטווח מסוים אז אוטומטית הוא הופך למצב הום לוק וחוזר אליך.
נערך לאחרונה על ידי bergereyal; 19-06-2014 בשעה 22:03:53.
ranamir (19-06-2014)
תודה לכם על ההסברים.היום בצהרים אני יצא להטיס וללמוד את המצבים.