תגובה: ריצודים בזנב של טירקס 550 פלייבר
יהודה אני מצטרף לדברי כולם ובעיקר לדבריו של כפיר. כולם כאן אומרים לך שהגוברנור המובנה בבקרים של אליין בעייתי מאד... אתה רוצה לנסות להבין למה? גם המהנדסים של אליין מנסים להבין למה, וכנראה שלא הצליחו עדיין בגלל שעדיין הבקרים החדשים שלהם בעייתיים מבחינת הגוברנור המובנה
. הגוברנור שלהם מייצר שינויים מהירים מדי במנוע כדי לשמור על מהירות ראש קבועה נוכח עומסים; אממה שינויים מהירים במהירות המנוע גורמים לשינויים מהירים בטורק הסיבובי. ג׳יירו שומר זנב מתוכנן להתמודד עם שינויים בפסיעה, לא בטורק- לכן ההמלצה היא לשים מנקודת הריחוף ומעלה גרף יחסית שטוח, כיוון שכשיש שינויים מהירים בטורק בנוסף לשינויי הפסיעה, הג׳יירו לא מצליח להתמודד עם זה. הגוברנור הבעייתי של אליין מייצר לך כל הזמן שינויים מהירים מדי בטורק וזה מה שגורם לך לקשקושים בזנב. תכתוב ״align governor tail problem" בגוגל אני בטוח שתמצא עשרות התייחסויות לנושא בכל פורום אפשרי.
בטל את הגוברנור וחזור להטיס בשמחה ובכייף. אם אתה מרגיש שתחת עומסים יש לך אובדן כח או אובדן מהירות ראש, תן עוד כמה אחוזים בגרף המצערת מנקודת הריחוף ומעלה בנורמל, או בשני קצוות הסטיק ביחס לאמצע באיידל, אבל לא יותר מהבדל של 10% בין מצב נטול עומסים יחסית (נקודת הריחוף בנורמל, אמצע סטיק באיידל) לבין שיא העומס בקצה הסטיק- יותר מזה, כמו שאמרתי זה יותר מדי שינוי בטורק שיגרום לך לבריחות זנב כיוון שהג׳יירו ייתקשה להתמודד עם שינויי הטורק.
ולגבי ה6v לסרבואים, גם אני הטסתי ככה ב500, רק תוודא שהסרבואים שלך תומכים ב6v (לא ציינת איזה סרבואים, אליין המקוריים של הקיט תומכים ב6v) שלא תשרוף אותם. במיוחד שים לב אם אתה לא צריך סטפ דאון לזנב. לדעתי בעיקר מה שיעזור לך להגדיל את חריפות המסוק זה הגדלת זוויות הסייקליק.
Gil Friman
-------------------------------
T-rex 600esp FBL
רחפן f450 fpv
MS Composite Swift II
Mountain Models EVA Sport
Hitec Aurora 9