נאור האם ניסית להוריד את הסוואש עד התחתית שלו ללא מתח על הסרבואים מכוון שהתקלה לא קרתה באויר וגם לא תקרה עקב הגבלת פעולת הסרבו בכוון הראשוני....אלא תקלה זו נגרמה תרם הדלקת המסוק והשלט
הכוונה בהורדת הסוואש עד לטבעת של הציר הראשי
בברכה יוני
נאור האם ניסית להוריד את הסוואש עד התחתית שלו ללא מתח על הסרבואים מכוון שהתקלה לא קרתה באויר וגם לא תקרה עקב הגבלת פעולת הסרבו בכוון הראשוני....אלא תקלה זו נגרמה תרם הדלקת המסוק והשלט
הכוונה בהורדת הסוואש עד לטבעת של הציר הראשי
בברכה יוני
T REX 600 SUPER PRO
HK450
JR 9CH 2.4
ברגע זה קיבלתי שיחת טלפון "נוזפת" משלומי התימני אשר הזכיר לי שפעם גם לנו היתה את הבעיה שהפינים ברחו מה-wash-out.
יכול להיות שהסטאפ שלנו לא היה תקין.
אני עדיין טוען שלא מסדרים זאת באמצעות שינוי הגיאומטריה התקינה.
נערך לאחרונה על ידי nadavbarak; 28-06-2009 בשעה 19:53:51.
בניתי המון מסוקים בשנים האחרונות, ובינהם לא מעט טירקסים, מעולם לא קרה דבר כזה לאף אחד מהמסוקים שבניתי. כמובן 60 אחוז מבניית המסוקים של לקוחותיי אני בונה
בצמוד לחוברת ההוראות ומוסיף, הגיון, ניסיון, ובודק אם כל המיכלולים עובדים בצורה האופטימאלית בעינ כמובן. יש דברים
בחוברות ההרכבה שהם לא כל כך מובנים לכל אחד לכן הבעיה שהיתה לך ,היא בעייה ספציפית במסוק שלך, ולא בעייה בתיכנון המסוקים של אליין,לדעתי כמובן
בברכה, אלון-הובי ניטרו
נערך לאחרונה על ידי אלון-הובי ניטרו; 28-06-2009 בשעה 23:09:15.
היי יוני "תקלה" זו ידועה ממזמן!!!
הכל עיניין של END POINT כשאתה בIDLE UP, לא בדקתה את זה..
זה לא פאק בייצור לדעתי, אלא חוסר תשומת לב לפרט הזה, גם אני חטאתי בו, וגם מטיסים מנוסים
ממני בהרבה!!!!
מה שכן מגיע לך שאפו על פירסום הממצא ( מה שאני או אחרים לא עשינו בזמנו...)
אני בטוח שעכשיו כולם ירוצו לבדוק אצלם פרמטר זה וימנעו ממנו!!!
אני אישית ממליץ לך להכין CHECK LIST של ממש, על דף מודפס לפני שאתה יוצא ליום הטסות
או ערב לפני כך שאתה עובר על הכל ומסמן לך, אני יודע שזה נשמע מוגזם ויקי אבל אני בתחילת הדרך נהגתי כך עד שהטמעתי אצלי הרגלים אלו... אף פעם לא הגעתי לשטח עם סוללת מקלט לא טעונה!!!
ואם הייתה לא טוענה ידעתי זאת מראש!!!
תחשוב על זה.... ואם תרצה יש לי רשימה מפורטת מוכנה, אשמח לשלוח לך אותה למייל...
שיהיה בהצלחה
ובברכת הטסות בטוחות!
Mikado Logo 6003D 10S, Mikado Logo 600 se "swissrumpf", Tdr, Tdr 600
נבדק מכאנית כאשר השלט כבויי על ה- 700 וה- 500.
הכל פיקס - שום פין לא בורח.
ניסן
אפשר להמשיך להתווכח האם ה setup תקין או לא, אבל מה שבטוח שיש בעיה בתחקיר שלך.
לפי דעתי יש פה נתונים סותרים ולא בטוח בכלל שהסוואש השתחרר בזמן הטיסה או טרם הטיסה - איך יכול להיות שהכיוונים התחלפו? גם אם הסוואש השתחרר עדיין הכיוונים צריך להשמר עם סטייה קלה לאחד הצדדים
אני היית בודק כיוונים אחרים ולא ננעל על העובדה שהסוואש השתחרר בסוף הטיסה, אולי זאת התנהגות לא תקינה של השלט או המקלט וכך הסוואש הגיע לנקודה הזו בסיום הטיסה
בהצלחה
עוז
נערך לאחרונה על ידי עוז; 02-07-2009 בשעה 20:50:29. סיבה: טעות בהסבר )-:
עוז אני מסכים איתך.. זה קצת סוטר אבל, ראיתי במו עיני ( אגב נדב זה היה על המסוק שלך ***ח)
על הקרקע הכל תקין , פול דאון באיידל והוואש אווט בורח.....
זה עיניין של סטאפ נטו (לדעתי ומיטב הבנתי...)
עכשיו בנוגע לצ'ק ליסט, אני לא מוצא את הקובץ, אני ישב היום לכתוב חדש ויפרסם למעוניינים!
לא שחכתי אתכם....
אמיר אתה צודק בדקתי שוב ואכן אפשר לטוס אם הפינים משוחררים - טעות שלי!
אבל עדיין לא מסתדר איך ההפוך של הכיוונים ימינה שמאלה קשור לשחרור הזה
אתה מוזמן לייצור קשר ואסביר לך זה פשוט מאוד ...
0548087751 ישראל
בכל אופן אני לא ארחיס פה יותר מדי אני רק יכול לומר שאם כמה וכמה מאיתנו ימדדו במדוייק את אורך הפינים במסוק שלהם ונעשה השוואה בין המסוק של יוני לשלכם אז אני מאוד נוטה עד כמעט בטוח שתמצאו הבדלים באורכים וכאן בעצם הבעיה.
לפני שאני מתחיל אני חייב לציין שאני לא מתעסק במסוקים ולכן גם לא קראתי את השרשור מתחילתו ועד סופו, כן קראתי כמה מההודעות הראשונות ועליהן אני מגיב.
יכול בהחלט להיות שהסטאפ שנעשה לקוי, אבל לא ניתן להאשים באופן גורף רק את המשתמש הסופי.
ידוע הרי לכל בר דעת (ובטח ובטח למהנדסים של ALIGN) שהמסוקים האלה יכולים להיות מסוכנים במידה והם יוצאים משליטה, לכן חלה עליהם החובה לבצע תיכנון מדוקדק ושיהיה fool proof ככל שניתן. כל עוד המשתמש עוקב אחר ההוראות הכתובות במדריך למשתמש, אין שום סיבה בעולם לכך שתהיה יותר מדרך אחת, ודרך אחת בלבד להרכיב הרכבה כלשהיא ואת כל ההרכבות ביחד, ובמיוחד לא בתחום כזה שההרכבה נעשית על ידי המשתמש בבית והכלי הוא בעל פוטנציאל ממשי לגרימת מוות, ובטח שיש לוודא שטעויות כאלה לא יוכלו להתקיים וימנעו את המשך הרכבת המסוק באופן שימנע הטסה לא בטוחה.
היום בצהריים הטסתי את המסוק בפעם הראשונה מאז מטיסה הלא נעימה - כמובן שוודאתי שהפינים במקום ורק לאחר מכן הסרתי את הסרט הזוהר שהוכן מבעוד מועד...
אז ככה לאחר שטיפסתי קצת לגובה העברתי את הסטיק ל IU והתחלתי להפוך את המסוק לכל הכוונים
וכשראיתי שאכן הכל תקין והמסוק מגיב בדיוק רב ירדתי בגובה והתחלתי להנות שוב
אני חייב לציין ש"החוויה" שעברתי בטיסה ההיא הורידה לי מעט את הביטחון אך הוא חזר לקראת סוף הטיסה
תודה לישראל שכבר מהשלב הראשון זיהה את הכשל (ועוד דרך הטלפון )
בברכה
יוני
T REX 600 SUPER PRO
HK450
JR 9CH 2.4