כל יום הטסות אני צריך להתחיל לכוון את הסיכה של המנוע מחדש בגלל שהיא זזה בהובלה
יש פטנט או משהו שהיא לא תזוז ואז אני לא יצטרך לכוון כל פעם מחדש??
תודה
יוסי
כל יום הטסות אני צריך להתחיל לכוון את הסיכה של המנוע מחדש בגלל שהיא זזה בהובלה
יש פטנט או משהו שהיא לא תזוז ואז אני לא יצטרך לכוון כל פעם מחדש??
תודה
יוסי
Dx7
trainer solo star -ז"ל
su 29 3D קרש חשמלי
su 29 3D קרש דלק
EXTRA 300 EPP מהסיני.
וכל סוגי טיסני הקאפה.
ללחוץ מעט ובעדינות את שתי הפלטינות השחורות שלוחצות על הסיכה שלא תסתובב חופשי משני צידיה על מנת שיקבעו את מצב הסיכה באופן חזק יותר, אבל ממש בעדינות.
ציקי
עשה כמו שכתב לך ציקי לפני. אם זה לא עוזר, או שהלוחית חסרה/שבורה, חתוך צינורית סיליקון לדלק, באורך של ס"מ אחד והלבש אותה כך שמחציתה על הסיכה וחלקה האחר על גוף בית הסיכה.
הסיכה לא תזוז בהובלה וגם לא מהרעידות של המנוע בזמן הטיסה.
תודה לכולם
יבדק ביום שישי אם מזג האוויר לא יפריע
תודה רבה
יוסי
Dx7
trainer solo star -ז"ל
su 29 3D קרש חשמלי
su 29 3D קרש דלק
EXTRA 300 EPP מהסיני.
וכל סוגי טיסני הקאפה.
יוסי,
אין שום דבר שאינו בסדר, או שאינו תקין, בצורך לכוון את שתי מחטי הקרבורטור, לפני כל יום הטסה, או אף לפני כל טיסה; כדי להתאים את כיוונוני המנוע לתנאים ההטסה המשתנים.
אם לא תכוונן מחדש לפני כל טיסה (לפחות את המחט הראשית), הרי שבהכרח הכיוונון של הקרבורטור שלך אינו אופטימלי...
אם הכיוונון לפני כל טיסה היה מיותר (או שהצורך בו היה בגדר 'תקלה'), היה יצרן המנוע קובע דיזות דלק (נחירים בעלי גדלים קבועים) בקרבורטור ולא היתה אפשרות לכוונן כלום.
יש אפשרות כי צריך!
אז, הפסק להתלונן וליילל וגש לעבודה!
אתה מתחיל להשמע בטלן, כמו טיסנאי מתחיל צפון-אמריקני (...) שמשתמש בדלק עם המון ניטרו; כדי שכיוונון נתון יתאים לטווח תנאים רחב... (כמעט לכל מזג-אויר).
פה בישראל בקיץ המזג אוויר אולי משתנה במעלה או 2 משבת לשבת
אז ככה שלא צריך לשנות יותר מדי את הסיכה
הקטעה שבהובלה היא יכולה גם להסתובב כמה פעמים ואז אני לא יודע לאיזה כיוון היא הסתובבה
ואני יחסית מתחיל בתחום כך שאני עוד לא יודע לכוון טוב אז כל פעם אני נאלץ לקרוא לאחרים
וזה כבר לא יפה לבקש מהם כל פעם לדעתי
תודה בכל מקרה על העצה
יוסי
Dx7
trainer solo star -ז"ל
su 29 3D קרש חשמלי
su 29 3D קרש דלק
EXTRA 300 EPP מהסיני.
וכל סוגי טיסני הקאפה.
יוסי,
אם אתה מתכוון למחט הראשית, הרי שתמיד יש לה הברגה ימנית רגילה...
משמע, לסובב לכיוון השעון פירושו לסגור אותה.
אתה מתחיל בכך שתפתח אותה הרבה (שמאלה, נגד כיוון השעון); ומשם, פתח את המצערת עד הסוף והתחל לסגור את המחט הראשית בהדרגה...
הקשב למנוע ולמה שהוא 'מנסה' לומר לך.
ככל שתסגור את המחט, הוא יגביר את מהירותו ... עד לנקודה מסוימת; ואז הוא יאט קצת.
פתח בחזרה את המחט מיד! פתח עד שהמנוע יסתובב 300-400 סל"ד 'עשיר' יותר מהשיא.
המטרה; 100-150 סל"ד 'עשיר' מהשיא, כשהטיסן עם החרטום ישר למעלה.
למד את זה ותרגל כמה פעמים בבית, או בשדה; ולא תצטרך להטריד אחרים מעבר לדרוש.
דר, אתה מסביר לו, וזה בהחלט נכון, איך לכוון את הסיכות.
אלא ששאלתו היתה איך לגרום לסיכות לא להשתנות בעצמן. התופעה מוכרת ולא פעם המנוע כבה בטיסה בגלל סיבוב עצמי של הסיכה. לרוב הראשית, אבל גם המשנית לפעמים.
וליוסי, כיוון הסיכות בבוקר יום ההטסה אינו רק בגלל שינוי הטמפ. (הרבה יותר מ-2 מעלות) אלא גם בגלל אחוז הלחות שבאויר. שני הגורמים הללו ביחד הם המשפיעים על כיוון כמות הדלק ביחס לאויר.
יוסי
במקום לבקש כל פעם בשטח שמישהו יכוון לך את סיכות הדלק במנוע תבקש פעם אחת שינחו אותך בשטח את העקרונות לכיוון נכון וכך תהיה עצמאי ולא תהיה תלוי באף אחד.
את הכיוון לא כדאי ללמוד בהתכתבות אלא באופן מעשי וניתן לעשות זאת בהדרכה קצרה ביותר.
זה ממש לא מסובך כמו שאתה חושב וכמטיס טיסנים עם מנועי ניטרו מומלץ ואף חובה לדעת איך.
כנ"ל לגבי הסיכה המשנית.
אחרי הכל מדובר במנועי טיסנים ולא במדע טילים
ציקי
אוקי תודה רבה לשלושתכם
הרבה פעמים אני מכוון את הסיכה למקסימום סלד ולא מחזיר אחורה כמו שאמרתה עוד איזה קליק
כדי שהוא יהיה קצת עשיר
קרה לי כמה פעמים שכוונתי את המנוע למקסימום סל"ד בלי לעשות עוד קליק שיהיה קצת עשיר
ואז לפעמים שאני מעלה סל"ד בבת אחת מ המינום למקסימום הוא נכבה לי
אז לאיזה כיוון אני אמור לכוון ליותר עשיר או יותר דליל?
תודה רבה שוב
יוסי
Dx7
trainer solo star -ז"ל
su 29 3D קרש חשמלי
su 29 3D קרש דלק
EXTRA 300 EPP מהסיני.
וכל סוגי טיסני הקאפה.
יוסי,
קודם כל, חובה למצוא את שיא הסל"ד וגם חובה להעשיר בחזרה... ולא מדובר ב-"איזה קליק", אלא ביותר מזה!
אם לא תעשה את זה, הת'רד הבא שתתחיל כאן יהיה "למה הלך לי המנוע?"... רק אתה תהיה אשם בכך, שלא נשמעת לאלה שמייעצים לך כאן.
גם לכך שסל"ד המטרה הוא מעט עשיר, כשהטיסן עם האף למעלה, יש סיבה טובה.
והיא; שזה המצב בו למנוע הכי קשה לינוק דלק...
כאשר כמות הדלק אותה מקבל המנוע אינה מספקת, קידום-ההצתה האפקטיבי גדל, פעולת המנוע הופכת לדטונטיבית והוא מתחמם, עד שבסופו של דבר הוא עלול להתפס, או שישחוק את עצמו למוות... במקרה הקל, רק יהיה לך 'קאט'... וגם זה קורה לפעמים במצבים שאינם מאפשרים נחיתת-אונס על המסלול...
לגבי כיבוי המנוע בעת החשה; על זה אחראי כיוון לקוי של המחט המשנית... כיוון של המחט הראשית לא יעזור לך להשיג תוצאה טובה יותר...
על משקל 'מה דין שמיטה להר סיני'; הנסיון להתגבר על החשה לקויה באמצעות כיוון המחט הראשית, דומה לחיפוש המטבע שאיבדת, מתחת לפנס, כי שם יש אור...
המחט המשנית אחראית על עקומת התערובת, בתחום שבין 0% ל-80% מצערת (מצערת חלקית).
הראשית אחראית רק למקסימום.
ההחשה נעשית ממצערת חלקית, לכיוון פתיחה מלאה (או לפתיחה חלקית רבה יותר) ולכן ברור לגמרי באחריות איזה גורם היא...
למד לכוון את המחט המשנית, אחרת לא תצא מזה.
נערך לאחרונה על ידי DarZeelon; 31-10-2009 בשעה 15:14:34.
דר תודה רבה
אני מתחיל להבין את העסק
מהמצב שהגעתי למקסימום סלד כאשר הטיסן עם האף למעלה כמה קליקים בערך אני צריך כדי שהמנוע יהיה יותר עשיר ?(המנוע המדובר הוא os 46fx)
ואגב איפה הסיכה המשנית?
לפי מה שאני רואה מהסתכלות על המנוע אני רואה רק את הסיכה שיוצאת החוצה הראשית
בשביל הסיכה המשנית אני צריך לפתוח איזה חלק או משהו?
(אשמח אם אתה יכול להסביר לי איפה הסיכה המשנית או לשים תמונה כדי שאני יוכל ללמוד)
תודה רבה על הכל
יוסי המתלמד![]()
Dx7
trainer solo star -ז"ל
su 29 3D קרש חשמלי
su 29 3D קרש דלק
EXTRA 300 EPP מהסיני.
וכל סוגי טיסני הקאפה.
יוסי,
לגבי העשרה במצערת פתוחה לגמרי, עם האף ישר למעלה; קשה לומר בדיוק כמה קליקים לפתוח...
עצתי היא שתֵּעַזר בחבר שיחזיק עבורך את הטיסן, כשחרטומו מופנה כלפי מעלה...
כשהמצערת פתוחה לגמרי ובזהירות רבה, סגור את המחט עד שתמצא את שיא הסל"ד. ומשם, פתח את המחט, עד שתשמע ירידה קטנה בסל"ד.
זה אמור להספיק וכנראה יהיה 3-5 קליקים.
לכיוונון המחט המשנית, תצטרך להשתמש במברג ארוך (כדי שאצבעותיך לא 'ישתלבו' בין להבי המדחף...), בעל ראש שטוח, שרוחב קצהו 3 מ"מ ומטה.
מיקומה של המחט המשנית מסומן בבירור בתמונה המצורפת, במרכז המצערת, בצד הזרוע המפעילה אותה; בצידו ההפוך של הקרבורטור מהמחט הראשית.
מה שתראה בחור הוא רק חריץ של בורג... זוהי המחט!
פעולתה, כמו זו של בורג רגיל - לכיוון השעון פירושו סגירה.
נערך לאחרונה על ידי DarZeelon; 31-10-2009 בשעה 18:56:14. סיבה: תיקון שגיאה.
דר תודה רבה.
עכשיו הסתכלתי במנוע ובאמת רואים את זה.
אני אנסה ליישם את כל זה בשבוע הבא.
נקווה רק שלא ירד גשם
תודה רבה .
אין לך מושג כמה עזרתה לי ולימדת אותי.
יוסי![]()
נערך לאחרונה על ידי yosi678; 31-10-2009 בשעה 21:39:14.
Dx7
trainer solo star -ז"ל
su 29 3D קרש חשמלי
su 29 3D קרש דלק
EXTRA 300 EPP מהסיני.
וכל סוגי טיסני הקאפה.