תגובה להודעה: מה זה השטויות האלה "אחי תעשה לי מחיר"
אין גבול לנוכליזים שקיים משני הכיוונים אבל בשרשור זה מדברים על הנוכל כקונה ,וגם כאן יש אין ספור סיפורים גם אישיים שאני מתעצל לספר אותם אותם אבל בהחלט ,"שלח לי אני קונה","אני בא" ,"כבר בשער","מילה שלי","אני יודע שיש חארות אני לא כזה(לא כזה רק יותר מאחרים)" ועוד ועוד בל שוב אותם חארות לא ישתנו הרי ההטסה זה לא התחביב אצלם אלא המסחרה ... זו מסכנתי לחארות ולכן ניתוק וסיום השיחה בהקדם פותר הרבה אי נעימיות,לכן מנסיוני עם החארות אתן כמה טיפים לזהות את הנוכליזם הממוצע:
המוכר יתחיל בתאור מקרה אישי כמה דפקו אותו כמה הוא גבר גבר מייד במהלך השיחה תזהה אצלו מספר נק' שאמורות להדליק לך "אורגן האורות" מהאיכות הכי ירודה ואילו סוגי השאלות אשר יכולו להגיע בסדר שונה :
1. שאלות שלא מתקדמות לכלום.
2.זילזול בציוד שלך בכדי להפחית מערכו.
3.השוואה בין מחיר הארץ וכמה אתה יקרן ביחס לחוו"ל והרי מישם אפשר להביא בדיוק כמו שלך ברבע מחיר.
4.הבטחות חוזרות כי הוא רציני ואין לו זמן לשטויות.
5.שאלות זהות יתכנו מחברו שהיתקשר כדי להוסיף בך יאוש כי הרי אתה מוכר זבל וגם גנוב.
6. השוואה לאותו ציוד שקנה חברו בחצי ממה שאתה מבקש ,ושלך עוד ישן לעומת מה שקנה אותו חבר.
7.אי עמידה בזמנים ליצרת קשר אתה אליו או הוא אליך.
8.אין מענה בנייד שדיבר איתך אתמול שום סימן חיים כבר בהתחלה(יום אחרי שדיברתם והכל נשמע סגור) .
9.הודעות לפרטי שאינן מסתדרות עם קידוחי הקונה בשיחה טלפונית (בהודעה הוא רוצה מעוניין וכו' בשיחה הוא כבר עובר לשלב 1-7).
10.טיפ עכוב אחרי הפורום הרלוונטי, אתר ציוד זהה לשלך הנמכר בחצי מחיר ,מהר מאוד תגלה שחבר שלו מנסה להשפיל אותך ואת הציוד שלך לא מחייב זה לנוכליזם המומחים ביותר (זוכרים הציוד שלך זבל ישן נירקב וכו').
11.ניעשה נסיון לתת לך מחיר קרוב למה שביקשת אך תבואו מהר מאוד בקשה למתנה או תוספת ציוד שלא הוכרז במכירה.
כל 11 הנק' בדוקות שימרו אותם זה ממש עוזר לזהות את הנוכליזם הבא.
כלם מוזמנים להוסיף!
רוצה לספר בדיחה לאלוקים ?ספר לו על תוכניותיך!
,אלון שדה.