המודעות בארץ לקיום טיסנים חופשיים היא מאוד נמוכה. כל אדם שתשאלו אותו ברחוב מה זה טיסן, יענה שזה מטוס קטן עם שלט ומנוע. ואם תגידו לו שאתם מטיסים טיסן בלי שלט ובלי מנוע, אז הוא יתפלא מאוד, ויחשוב שזה משעמם. מוכר לכם?

אין מה לעשות, אבל כיום, החשיפה לתחום היא ברובה דרך החוגים, וזה לא מספיק. בנוסף, הקהילה שלנו מצטמצמת עם השנים ויש פחות ופחות חניכים שמצטרפים לתחום. מי זוכר את התקופה שבה בתחרות היו מעל 40 מרכזים?

אני בטוח שרוב הגולשים מכירים את וויקיפדיה - האנציקלופדיה החופשית באינטרנט, שבה כל אחד יכול לכתוב.
שמתי לב שלכמעט כל ערך שמחפשים ב-Google מיד מוצאים קישור לערך בוויקיפדיה.

הוספה של ערכים חדשים והרחבה של ערכים קיימים יעזרו לנו הטיסנאים החופשיים להציג לקהל הרחב את התחום ואולי נוכל להגדיל את המודעות ואולי אפילו למשוך אנשים חדשים פנימה.
בוודאי שזה לא פיתרון קסם, אבל זה גם משהו - צעד קטן, ואני אשמח אם אנשים ירימו את הכפפה ויוסיפו וירחיבו ערכים בוויקיפדיה.

לפני כמה חודשים פתחתי את הערך טיסן חופשי שברובו היה העתקה של קטע מתוך הערך טיסנאות בתוספת תמונה שצילמתי. עשיתי את זה בעיקר בשביל התנסות בכתיבה בוויקיפדיה, אבל אפשר להרחיב אותו, וגם לפתוח ערכים נוספים כגון "טיסן דאון חופשי" - ערך שמסביר על מחלקות הד-2 והד-1, "טיסן מנוע-גומי" וכו'.
בנוסף, ישנו גם הערך קלוב התעופה לישראל שגם אותו אפשר להרחיב.

אני אשתדל גם בעצמי לעשות זאת, ומקווה שעוד אנשים ירתמו למשימה.