אין לי המלצה למה דווקא כדאי לקנות טיסן דלק, כי היום החשמליים כמעט וסגרו את הפער מול טיסני הדלק בטיסנים בגודל "סביר" (מה שלא היה כשאני התחלתי, לכן הרקע שלי). אני אתן לך כמה נקודות למחשבה:

1. אם אתה אוהב סקייל אז רק מנוע ניטרו, במיוחד 4 פעימות, ייתן לך רעש אמיתי.
2. היתרון במנוע חשמלי זה פשטות ההפעלה. לכן בטיסנים קטנים יש יתרון די ברור לחשמלי (מי שהתחיל עם מנוע Cox לבננה יסכים איתי). ככל שעולים בגודל היתרון עובר לדלק בעיקר מבחינת העלות- עמרם לשד חישב פעם כמה עולה דקת טיסה של טיסן F3A עם מנוע ניטרו ומנוע חשמלי, והדלק יצא זול יותר. בטיסנים ממש גדולים עם מנוע בנזין כבר בכלל אין מה לדבר. מכיוון שאתה מתחיל זה כנראה לא שייך אליך עכשיו, אבל כמחשבה לעתיד.
3. בטיסן חשמלי אתה קונה את כל הדלק שלך (=הסוללות) מראש. אם אתה רוצה לצאת לשטח אתה חייב כמה סטים של סוללות, ואתה צריך לחכות שיטענו. בדלק אתה ממלא ועולה, ממלא ועולה.
4. טיסן חשמלי באותו גודל של טיסן דלק ישקול פחות ויהיה עדין יותר כי הוא לא צריך לעמוד בויברציות של מנוע הדלק. לכן טיסן דלק "יסבול" יותר תיקונים, ויהיה יציב יותר ברוח (כשמשווים טיסנים באותו גודל)
5. בטיסן חשמלי עוצמת הסוללה הולכת ויורדת במהלך הטיסה. כתוצאה מכך גם עוצמת המנוע. בטיסן דלק העוצמה נשארת. לכן מראש טיסן חשמלי יצויד בפרופ בעל קוטר גדול יותר, מה שבטיסנים מסוימים יהיה בעיה בגלל המרחק מהקרקע.
6. לא צריך לטעון לילה מראש לפני כל יום הטסה סט של סוללות- רק של המשדר (ואתה שם LiFe ובכלל לא צריך לטעון כל פעם) ושל המקלט.
7. בטיסן חשמלי צריך הרבה פעמים לשחק עם גודל הפרופ, קיבולת הסוללה, והמנוע, כדי להגיע לקומבינציה המתאימה שתיתן מספיק כח אבל גם מספיק זמן טיסה. בדלק זה בד"כ יותר פשוט כי אין את פרמטר הסוללה והמנועים בגודל מסוים נותנים בערך את אותו הספק (חוץ מיוצאי דופן שפחות רלוונטיים).

אבל,
דלק מלכלך, מרעיש, צריך לנקות את הטיסן בסוף היום, יש קאטים (למרות שגם בחשמלי יכול להיות), ומסוכן יותר.