סירטון קצרצר משישי, עריכה של מושיקו.
סירטון קצרצר משישי, עריכה של מושיקו.
פשששש איזה סירטון פצצצהההה
מדהים![]()
משה שמואלי
FPV
מסוקים
טיסנים
דאונים
סירות
מכוניות
בקיצור כל מה שאפשר לחבר לו שלט![]()
![]()
יורם לוי
צוות הרכבת
פתח תקווה
One,Two,3D
למכירה שלט DX7i
http://www.efly.co.il/forums/showthr...ot-ת-הוד-השרון
מושיקו, כל הכבוד על הסרטון, עריכה, פשוט יפייפה !
ולך רועי, מה עוד אפשר להגיד ? נגמרו לי המילים !
חברה, מדובר במסוק 700 מדהים שרק כשמורידים את החופה אז מבינים שכל חלק בסטאפ שלו הוא יצירת אומנות בפני עצמה ממכניקה ועד לאחרון הרכיבים האלקטרונים.
עוזי ורועי, פשוט להעריץ את המקצועיות שלכם, ללמוד ולקחת דוגמא מכם!
ציקי
אילן וציקי , מה שהתכוון משה להגיד הוא שעם הפלייברלס אתה מבצע פחות תיקונים כדי
לייצב את המסוק, ז"א שאם נעמיד את המסוק במצב ריחוף ונבצע פירואט במקום , המסוק
יבצע את הפירואט ולא יסטה לשום כיוון גם אם תהייה רוח צד, אלא עם קיבל המסוק פקודה
משלט המטיס! זאת תופעה שלמעשה מזכירה לנו את התערבות הגיירו בזנב המסוק.
ברור לכולנו שבמסוק פלייבר רגיל אין שום התערבות והתיקונים מתבצעים אך ורק בידי המטיס,
ולכן לדעתי יהיו כאלו שהיתחברו יותר לפלייבר הרגיל, התחושה בו היא יותר "אמיתית".
צחי
צחי
אינני מטיס 3D אבל מהטיסות הקצרות שהספקתי לעשות עם מסוק פלייברלס + תכונות המערכת שמייצבת את הסייקליק נוכחתי לדעת שהסטאפ מאד גמיש לכיוון וגם יכול להיות מאד מהיר בתיקון תנועות המסוק לעומת המערכת המכנית (פלייבר).
הכל שאלה של כיול וכיוון מתאים למטיס ולמסוק איתו ניתן לדמות את הפלייבר אחד לאחד.
לא ברור לי איזה יתרון יש במערכת הפלייבר מלבד שנכון להיום הוא עדיין זול יותר שהרי במידה והיה יתרון אחר מסוקים אמיתיים עם פלייבר היו נפוצים בימנו ולא כך הדבר.
ציקי
ציקי אני יכול להגיד לך עם ניסיון הטסה של 4 מסוקי FBL שונים (500/600N+E/700), ומס' רב של עשרות מסוקי פלייבר רגילים - הרגשת "החיבור" שלי (אינדיבידואלית לגמרי), זו שצחי הזכיר, היתה גבוהה יותר עם פלייבר מאשר בלעדיו.
אגב, המסוק בתצורת FBL מתפקד ללא רבב וחזק ומהיר יותר בצורה משמעותית מאשר בתצורה הרגילה, אך זוהי הרגשה שאני לא יכול לתאר במילים - הרגש שלי למסוק משום מה גבוה יותר בתצורה הרגילה (אולי זה בגלל שאני אוהב לעבוד קשה יותר עם האצבעות?)
זה לא אומר שאני מוותר על ה FBL וכיום כידוע לך אני מחזיק שני כלים כאלו - אני פשוט משום מה מצליח להוציא יותר מהמסוק בצורתו המקורית, אך להבנתי גם החברים בעולם (המקצוענים למינהם) טענו שיש צורך בהסתגלות לסגנון הטיסה החדש של המסוק.
לסיכום אני מסכים עם צחי - אני חושב שגם עם ירידת המחירים יהיו אלו שפשוט יעדיפו את סגנו הטיסה המקורי על כל מגרעותיו.
מאד יכול להיות, בטח שיש לך יותר נסיון ממני בנושא.
בכל מקרה על הנייר מדובר במערכת יותר יעילה בכל פרמטר מדיד בטיסה (דיוק, מהירות, עוצמה) אז לא ברור לי איך יעדיפו את הפלייבר הישן עליה.
אולי נכון הדבר לגבי המערכות שקיימות היום ובעתיד יצאו טובות ומדוייקות יותר שיוכיחו את עצמן טוב יותר (זו השערה שלי).
סתם לצורך הדוגמא : גי'רו 401 היה הנפוץ ביותר בסטאפים בעולם בשנים האחרונות וגם עושה עבודה טובה על המסוקים אך לאחרונה יצאו דגמים קטנים,איכותיים וטובים ממנו בכל פרמטר שמביאים את המסוק לרמה אחרת בתג מחיר זהה ואף זול יותר.
ציקי
יורם לוי
צוות הרכבת
פתח תקווה
One,Two,3D
למכירה שלט DX7i
ציקי אין קשר בין ההשוואה שלך (עם ה 401) למקרה הנדון.
במקרה של ה 401 אל מול רכיבי ייצוב אלקטרוניים אחרים מתקדמים יותר טכנולוגית, אתה משווה מוצר אל מוצר אחר תחת אותה הקטגוריה.
במקרה שלנו אתה משווה מע' ייצוב מיכאנית על כל הייתרונות והחסרונות שלה למע' ייצוב אלקטרונית שעובדת אחרת - כמו להשוות תפוחים לאגסים ולו רק כי שניהם פירות...
אגב, המע' שקיימות היום בשוק מעולות בכל קנה מידה ומביאות את המסוק לרמת דיוק מאוד גבוהה, אני אישית מרגיש שזה קצת מסרס אותי ואף גורם לי פחות "להרגיש את המסוק" - כמו שאמרתי קודם זה משהו שקשה לקמט למילים, אלא הרגשה של מטיס ותו לא.
ציקי אני מסתמך על התיאוריה והפרקטיקה, לא אמרתי כלום בגנות ה FBL - ואף אני מחזיק ונהנה משני כלים מבוססי מע' כאלו.
אך יחד עם זאת אני אומר שלי מע' "רגילה" מרגישה יותר טבעית באצבעות, ייתכן לחלוטין עניין של הרגל - אך זה המצב.
ייתכן מאוד ומע' כזו תתאים לך (וייתכן אגב שלא), אך מה שבטוח הוא שאתה תהנה מ 700 חדש ונחמד עם פלייבר או בלעדיו!!
אוקי ליאור, לקחתי לתשומת ליבי, אני מקווה שיזדמן לי להטיס מעט יותר FBL לפני הקנייה הגדולה הזו ולהתרשם יותר באופן מעשי ממערכת כזו.
ציקי
שאל מטיסים בגרמניה ששם מולדת ה fbl אם אני לא טועה אם הם מסוגלים להטיס עם פלייבר מכני...התשובה תהייה ברורה מאלייה...
כמו שליאור אמר אני מניח שזה גם עיניין של הרגל...
אבל אין ויכוח שמערכת פלייברלס טובה אכן הופכת את המסוק ליותר חד ומדוייק ויותר קל לשליטה...
אתה מתעסק בהטסה נטו , ולא בצורך ב " תיקונים ", כפי שציינו...
כמעט סינטטי מידיי ??
אני לא חושב...אולי יש מי שיטען אחרת...
מלבד חדות , דיוק , ושליטה קלה יותר אתה מקבל כלי מהיר יותר וחסכוני יותר בדלק או באנרגייה חשמלית.
הסירטון מדבר בעד עצמו...
ברור שמטיס מנוסה ידע להוציא ממסוק עם פלייבר מכני יותר ממה שמטיס פחות מנוסה יקבל ממערכת פלייברלס...
אבל אני חושב שזו האוולוציה הטיבעית של מסוקיי rc ועם כניסת שחקנים נוספים וירידת המחירים גם מי שהיססו בעבר , יעברו לזה...
עוזי
נערך לאחרונה על ידי TooLy; 17-11-2009 בשעה 17:29:23.
יורם לוי
צוות הרכבת
פתח תקווה
One,Two,3D
למכירה שלט DX7i
תודה לכולם על המחמאות אבל מי שעשה את העבודה הזאת הם המטיסים
מושיקו
![]()
נערך לאחרונה על ידי TooLy; 17-11-2009 בשעה 20:45:40.
יורם לוי
צוות הרכבת
פתח תקווה
One,Two,3D
למכירה שלט DX7i
תודה![]()