תגובה להודעה: למה לא RDS8000
בתור אוהד סאנווה ומסוקאי תרשה לי לענות לך :
1. התחלתי עם סאנווה 4 ערוצים. באתי למישהו לקנות ממנו מד טמפ' והוא אמר לי "יאללה תחליף שלט". אני אמרתי לו - למה ? מה חסר לי ב 4 ערוצים אנלוגי. כמה מעט הבנתי אז... היה לי טיסן אחד ולא הבנתי כמה אפשר לתכנת ולקזז דיגיטלית בשלט ממוחשב.
2. אחרי זה השתדרגתי ל 6000 סופר שהוחלף אחרי זמן מה ל 8000. שלטתי בממשק די מהר והוא לא רע אחרי שמכירים אותו (כנראה שקצת יותר קשה ללמוד אותו). הוא באמת יותר קל ונוח מפוטאבה 9 שיש לי היום. בגלל זה ביטלתי את מועדת המכירה שלו (הוא היה חדש בן חודש כשעברתי לפוטאבה) ואני מטיס איתו דאוני צוקים עם סוללת 360 מילי ליפו בפחות מ 500 גרם - ת-ע-נ-ו-ג. אני מטיס ללא רצועה תמיד אז המשקל בשבילי זה יתרון משמעותי. מה גם שאני לא הולך לצוק עם המלח באוויר והחול עם שלט יקר.
3. הפוטאבה זה באמת עולם אחר מבחינת נוחות תפעול ואפשרויות.
4. לגבי מטיסי טיסנים נומרליים אין יתרון לפוטאבה בכלל. כל מה שתרצה תוכל לעשות בסאנווה.
מה אתה צריך בתור מטיס רגיל יותר מ 2 מיקסים. הפעם הראשונה שהייתי צריך יותר זה עם פאנגט וקטורי + 2 גיירואים נשלטי GAIN מהשלט. זה הביא אותי לקניית הפוטאבה.
5. סיבה נוספת ובגללה קניתי פוטאבה היא שאני גם מסוקאי. יש לסאנווה 8000 חסרון בולט מאוד במסוקים : אין סוואש מיקס. כל מוסקאי שלא הטיס סאנווה אומר לי "מה ? לא יכול להיות. אין מצב בעולם. חרא של שלט...".
אכן כך. אם אתה לא מבין מה זה דבר איתי, אבל בגדול זה היכולת לשנות אחוז תנועה ל3 צירים: ELEVATOR, AIRLIONS, PITCH
. ה ELE וה AIR לא קריטי שלא קיימים כסווש מיקס כי ניתן לעשות אותו הדבר עם דואל רייט. אבל לשנות טווח פיצ' ללא סווש מיקס PITCH (לחצי טווח לצורך הדוגמא) אומר שאתה צריך ללכת לגרף 0-25-50-75-100 ולעשות אותו 25 37.5 50 62.5 75. לא כייף לשנות גרפים כשאפשר לשנות פרמטר יחיד בסווש מיקס. אשפרות נוספת היא לשנות את ה ATV או ENDPOINT (זה אותו דבר בשם אחר) אבל צריך לעשות זאת בצורה דומה בכל ערוץ. הקיצר - לא נוח בעליל. אפשר לחיות בלי והטסתי ככה 3D ללא בעיה, אבל שלב הכיוון דורש יותר מקצועיות.
6. חסרון נוסף ששכחתי : גמישות דואל רייט. כלומר - לא ניתן להגדיר DR או אקספו להגה כיוון בטיסנים (רע ל3D) . ולא ניתן לשייך כל DR לכל מפסק. בפוטאבה שלי אני מכיר רק את מפסק תלת מצבי C שמשנה לי את כל ההגאים ביחד ל 3 מצבים : חריף (3D) , עדין ומדויק (אוירובטי) ונוסף (סיבוב זנב במהירות מסחררת ראש או מצב סופר עדין לריחוף מושלם ומדיוק למשל).
לא צריך לזכור : ההגה גובה זה הימני או השמאלי.
יש עוד כמה הבדלים (אין כרטיס זיכרון, רק 10 מודלים, שם 3 אותיות למודל וכו') אבל אלה העיקריים.
אני לא בטוח שאתה (יבגני) עוד בפורום לכן אשמח אם תגיב (השרשור נפתח לפני יותר משנה).
יאללה - מקווה שעזרתי בהבנת ההבדלים והייתי אפילו נועץ את זה איפשהו יחד עם מדריך למתחילים כי הם צרכני הסנוואה בעיקר.
נ.ב
כל שאלת סאנווה - אני מומחה. עזרתי להמון אנשים עם סאנווה ואני נהנה מזה.
תרביצו בכיף....
Success is the ability to go from one failure to the next without any loss of enthusiasm