תגובה להודעה: 6 חידות לאנשי eFly באדיבות X
יוסי - כל הכבוד על הפתרון הנכון ל 2 !!!!!!
לא הבנתי למה 4 מוכיח את זה ? אשמח להסבר. גם אני חושב שאי אפשר אבל איך מוכיחים שלכל סידור מבין ההרה שאפשר לעשות לא נצליח.
ליאור זהבי - קח אחת קשה אבל מעולה (באדיבות אשתי שיותר חכמה ממה שאי פעם אני יהיה) :
אני בוחר 2 מספרים אמיתיים (שלמים ממינוס אינסוף עד פלוס אינסוף) שונים זה מזה.
אני רושם כל אחד בתוך כף ידי ומראה לי את אחת מהידים בהסתברות חצי (כלומר - היה לך סיכוי של 50% שהראתי לך את המספר הגדול). אתה מנצח אם יש ליך את המספר הגדול (שוב - כרגע הסיכוי שיש לך אותו לאחר שהראתי לך מספר אחד הוא חצי). עכשיו, אחרי שראית את המספר אתה צריך להחליט אם להחליף אותו עם המספר השני (הלא ידוע לך) או לא.
אני טוען שיש דרך שבה אתה תחליט אם להחליף או לא שתתן לך (אחרי התהליך) סיכוי של יותר מחצי !!!!! להישאר עם המספר הגדול - כלומר לנצח. לא בוודאות כמובן אבל הסיכוי לכך יהיה יותר מחצי (לעומת הסיכוי המקורי שהוא חצי).
נשמע בלתי אפשר בעליל, הא ? מאיפה בכלל יש לך מידע על המספר השני כדי להחליט ??
רמז : ההחלטה לא חייבת להיות חד שמעית "אני תמיד מחליף" או "אני תמיד נשאר". היא יכולה להיות בסגנונות של "כל פעם שנייה אני מחליף", או "אני זורק מטבע ולפי זה מחליט" או רמז יותר עבה בלבן למתקשים : "אני עושה הגרלה עם סיכויים שאני מחליט עליהם מראש, ולפי זה מחליט".
רמז - תחשוב על מה שמודגש...
אני מבקש ממי שנשרפו לו פיוזים במוח עכשיו ושמתמטיקה היא לא הקטע שלו, לא לצעוק "חנונים, חנונים". רק לעמרי אני מרשה 
ניסיון לפתרון החידה של פשפש : שם משפחה ? אבל למה הוא בפינה ובכל העולם ?
נערך לאחרונה על ידי sharonx; 17-12-2009 בשעה 07:27:37.
Success is the ability to go from one failure to the next without any loss of enthusiasm