ציקי וזהבי ...
קבלתי
אני בקרוב מרענן את מלאי הסוללות שלי. אנסה את הטעינה ל- Storage וניראה מה תהיה התוצאה
גיל
ציקי וזהבי ...
קבלתי
אני בקרוב מרענן את מלאי הסוללות שלי. אנסה את הטעינה ל- Storage וניראה מה תהיה התוצאה
גיל
השמיים אינם הגבול .. חשבון הבנק - כן
זיגיסטאר שים לב.
1.הטבלה מתייחסת לשינויים בקיבולת על פני זמן של שנה.באיחסון שוטף של שבוע עד חודשיים ההפרשים זניחים ולכן אין שום צורך להקפיא,חודשיים ב 0 מעלות 0.5% ירידת קיבולת, ב 25 מעלות 3% לכן למה להקפיא?
2.במידה והסוללה הוקפאה לשנה האם תשתמש בה מייד? אני בספק, סביר להניח שתבדוק ותיטען אותה קודם לא? לכן מיותר לחלוטין.
3.סוללת LIPO מיועדת לעבודה בזרמים גבוהים מאד ונוטה להתחמם בזמן השימוש שהוא קצר מאד (מספר דקות) בהן הסוללה עוברת מטמפרטורת הסביבה לכ 40 מעלות במקרה הטוב.
ככל שהדלתא בטמפרטורה יעלה הסיכוי לגרום לנפיחות בתא גדל עקב השוק התרמי שהתא עובר כמו כל חומר אחר (אל תשכח שהתאים מצויים באריזות וואקום) ומעבר מהקפאה לחום של 40 מעלות בכ 10 דקות הוא בהחלט שוק לסוללה אז מדוע להקפיא? או לקרר אותה?
4.גם אם ביצעת הפשרה מבוקרת שלוקחת לא מעט זמן כל הלחות על הקונקטורים,בין התאים (לחות נכנסת לתוך השרינק החיצוני) וסביבת הסוללה איננה בריאה כלל ועם הזמן יכלה להביא אף לקורוזיה לא רצוייה וחמור מכך לקצר במגעים.
מה לעשות, חשמל ואלקטרוניקה אינם אוהבי לחות ולא צריך מאמר בשביל זה.
5.נושא ההרצה בהחלט חשוב ונכון לא רק לליפו אלא כמעט לכל סוללה אבל ליפו היא סוללה שעובדת קשה ולכן חשוב להקפיד על תחזוקה נכונה על מנת שתאריך ימים.
לצורך הדוגמא ישנם המון מכשירי חשמל נטענים כגון טלפונים,מכונות גילוח ... שבהוראות שלהם בפירוש כתוב שסוללות המכשיר יתפקדו באופן מלא ותקין (מבחינת ביצועים) לאחר מספר מחזורי טעינה ראשונים והמשמעות היא שמשהו עובר על התאים במחזורים הראשונים לחייהם ולכן לא כדאי להעמיס אותם כנהוג בשימוש בליפו.
בקיצור להקפיא או לקרר מיותר לחלוטין.
הרצה, מומלצת לשמירה והארחת חיי הסוללה אבל בהחלט לא משהו קריטי שעלול להרוס אותה.
ציקי
כמו שכתבתי, הנושא מלא בעובדות, חצאי אמיתות ואמונות אישיות. לא מזמן נטען כאן בפורום כי טמונה גם סכנת מוות מקרינה מסוללות LiPo שאינן מחוברות לדבר. מי שרוצה, מוזמן להאמין גם לזה. בנוגע לנקודות שהעלת:
1. אם תסתכל על סוללה בת שנה שיש לך, תראה שרוב הזמן אתה לא מטיס איתה אלא מאכסן אותה. לא ברור לי מדוע אתה חושב שיש חשיבות לעובדה שהאחסנה צריכה להיות רצופה. כמו שכתבתי, גם אני לא חושב שיש להקפיא את הסוללות, אבל סומך על ההמלצה של מרבית היצרנים בנוגע לקירור.
2. מסכים. איך זה קשור?
3. מכיוון שלרובנו אין מקרר (או מקפיא) בשטח, אין בעיה של הטסה-מיד-אחרי-קירור.
4. שוב, כמו שכתבתי, יש להשתדל למנוע עיבוי, למרות שהקורוזיה שעלולה להיווצר על המחברים נראה זניחה לעומת אורך חיי הסוללה (אתה כתבת שהתאים עצמם אטומים). אני מונע היווצרות עיבוי באמצעות איוורור.
5. כאמור, הדעות חלוקות. רוצה להריץ? תריץ. ההמלצה שלי - לנהוג לפי הוראות היצרן של אותה סוללה (ויש יצרנים שכותבים בפירוש שאין בכך צורך). מסכים איתך שכנראה לא מדובר במשהו קריטי לחיי הסוללה.
בכלל, נראה לי שנסכים שהדברים החשובים ביותר לשמירה על אורך חיי הסוללה הוא המנעות מפריקת יתר (מתחת למתח המותר), המנעות ממשיכת זרמי יתר (מעל קצב הפריקה המותר), ואיזון התאים.
נערך לאחרונה על ידי ZigiStar; 05-10-2009 בשעה 08:48:53.
"אני אישית נעצתי מברג בכזאת סוללה טעונה ולא קרה כלום (קצת התחמם לאכזבתי)."
מעניין אותי מה מביא בנאדם לנעוץ מברג בסוללת ליפו?
פעם הבאה תצלם את האירוע.
עכשיו ברצינות, לא מומלץ כלל לעשות זאת.
סוללה עם קיבולת קטנה יכולה בהחלט להתפוצץ תלוי באיכות אריזות הוואקום של התאים ובחור שייצרת (הכל עניין של לחץ).
גם אם אין פיצוץ האדים העשן שמשתחררים מהסוללה מכילים חומרים רעילים ביותר ולכן לא מומלץ ואפילו מסוכן.
ציקי
1.ידידי,אני מטיס כל שבוע ויש לי מספר סוללות בנות שנה וחצי ויותר שעדיין מתפקדות וטסות ולכן אני לא מסכים.
שמירה בסביבה של 25 מעלות בהחלט תקין.
2.להראות את חוסר החשיבות בקירור או הקפאה לליפו.
3.אתה טועה. אם קיררת את הסוללה או הקפאת אותה בבית אתה חייב לוודא שהיא הגיע לטמפרטורת הסביבה לפני השימוש.בסוללת 6 תאים לדוגמא בהחלט ייתכן שהתאים החיצוניים יהיו חמים יותר מהפנימיים וזה לא תקין.
4.התאים אטומים אבל המגעים המולחמים בתוך הסוללה והקונקטורים שלה אינם מוגנים מקורוזיה.
הדבר לא זניח כלל וקורוזיה יכולה להתפתח בתנאים מסויימים תוך ימים עד שבועות בעוד שאורך חיי הסוללה הוא הרבה מעבר.
כיצד ניתן למנוע עיבוי בין השרינק של התאים לשרינק החיצוני באופן מהיר? כזה שלא ישאיר אדי מיים בין השרינקים? אם לא באמצעות חימום שגם לא מומלץ.
5.מסכים![]()
1. גם לי יש סוללות "זקנות" שמתפקדות כמו חדשות. לצערי, זה לא מוכיח כלום. ובנוסף, לצערי, שלא כמו במקומות מסויימים באירופה, "טמפרטורת החדר" בקיץ אצלי מגיעה ל-30 מעלות בימים חמים (בחדרים בעלי קיר חיצוני דרומי).
2. הסכמנו כבר בנוגע לחוסר הצורך בהקפאה.
3. לא, אני לא. אני מטעין את הסוללות ערב לפני ההטסה. עד הבוקר, הן בטמפרטורת החדר. ולכן גם פה, אנחנו מסכימים. אם זה לא היה ברור, לא מומלץ להטיס עם סוללות קרות.
4. כאמור, ניתן למנוע עיבוי באמצעות איוורור. מעולם לא הבחנתי בקורוזיה על המחברים בסוללות שלי.
5. מצויין!
חג שמח!
נערך לאחרונה על ידי ZigiStar; 05-10-2009 בשעה 09:27:57.
תודה לשניכם!
דיון פורה ומקצועי ואני בטוח שכולנו פה החכמנו.
דווקא צילמתי, בגלל שלא קרה כלום אז מחקתי, ועשיתי את זה בדיוק בגלל שירשורים כאלה...
ואת הרעיון קיבלתי מהסרטון הזה
הנה מישהו באמת חכם
גיא.
מתוך ההגדרות הרשמיות של ThunderPower:
If storing longer than one week; batteries must be stored at 3.8V/cell to 3.9V/cell (approximately 50% charged) .
בתרגום חופשי:
אם האחסנה היא ליותר משבוע הסוללות חייבות להיות מאוחסנות במתח של 3.8 - 3.9 וולט לתא
שני דברים מעניינים:
האחד - "יותר משבוע"
השני - ... "חייבות"
המסמך המלא:
http://thunderpowerrc.com/PDF/THPSafetyWarnings.pdf
בקיצור - אנחנו על הגבול אבל כמו שכתבתי - ניראה לי שלהזיק זה לא יזיק אז שווה לנסות
גיל
השמיים אינם הגבול .. חשבון הבנק - כן
חח..
שבוע Hi tech
4 ימים וזהו![]()
השמיים אינם הגבול .. חשבון הבנק - כן
איך אני מחשב את הזרם הרצוי לטעינת ליפו של נניח סוללת 2200 מילי 20C 3 תאים ??
FIGHTING GRAVITY IS SO SIMPLE - JUST PUSH THE THROTTLE TO ITS UPPER LIMIT
DX7
TREX 600 NITRO SUPER PRO
TREX 450
GAUI HURRICANE425
יש לך בסוללה 2200Mah -מיליאמפר 2200 ז"א 2.2 אמפר.
זה הקצב שאתה יכול להטעין.
הקם להשכימך, השכם להורגו.
זיגי וציקי - יופי של דיון. דו שיח בין 2 אנשים אינטליגנטים וטכנים. נהנתי לקרוא.
אני מודאג לגבי חוסר הוודאות של כמה חמור זה להשאיר סוללות טעונות ללא שימוש הרבה זמן. הסוללות של המסוק 500 שלי טעונות מלא כמעט חודש ואולי קצת יותר ואני מקווה שלא נגרם נזק. כל יום אני אומר מחר מטיסים וחבל לי לפרוק אותם. אם לא אטיס הסופש אני פורק וזהו.
מה אומרת הדעה הכללית בנושא ? בטח קראתם את הפורומים בחו"ל...
Success is the ability to go from one failure to the next without any loss of enthusiasm
יכול להיות שכשהסוללה נפרקת לאט (אפילו ל 0 ) למשל כששוחכים לנתק מקלט, אז זה לא נורא כמו שפורקים ל 1.5V תוך כדי משיכת זרם בזמן טיסה ?
מה דעתכם ?
Success is the ability to go from one failure to the next without any loss of enthusiasm
מצחיק מאוד הא הא כולם פה ברגשות סוערים ואתה חוזר לך מחו"ל ומריץ דחקות במקום לענות על מה ששאלתי תתבייייש לך...
נ.ב.
אני מחכה כבר להטיס את הפלאש !! הא ולהיפגש איתך ועם עמרי גם זה חשוב
מתי יחזרו הימים הטובים, מתי ? אמנם אני נהנה פה עם יוסי וגידי אבל חלק מהלב שלי נשאר אי שם על הצוק בכרמליה...![]()
Success is the ability to go from one failure to the next without any loss of enthusiasm