שמות משתמשים לתיוג

מציג תוצאות 1 עד 25 מתוך 54

נושא: סוללות ליפו לשלט

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    תודה!
    114
    הודה 331 פעמים ב 222 הודעות
    הוזכר
    0 הודעה/ות
    תויג
    0 שרשור/ים

ברירת מחדל תגובה להודעה: סוללות ליפו לשלט

ציטוט נכתב במקור על ידי Boogle צפיה בהודעה
    רק לא לטעון את הליפו בשלט !!!

יש להוציא החוצה ולהטעין במקום בטוח

זכרו שליפו בשלט מטעינים כשהיא יורדת ל11V הטסה במתח נמוך יותר מסוכנת!!
    +1
    והערה נוספת לגבי סוללת ה ZIPPY שהזכירו במהלך השירשור.
    סוללה מצויינת, אני עובד איתה כבר למעלה מחצי שנה.
    את הסוללה מטעינים בזרם לפי מכפלת הקיבולת ב 0.3C ולא לפי 3C כפי שכבר נוכחתי לגלות שבוצע ע"י מספר מטיסים שלא אנקוב בשמם על מנת לשמור על כבודם
    אלו היו מאד מרוצים מזמן הטעינה הקצר אך לא הבינו מדוע הסוללה מתחממת בטעינה ולאחר מכן היתה פגומה.
    זו אומנם סוללת ליפו אך סוללה שנועדה לספק זרם נמוך בלבד ולכן יש לטעון אותה בהתאם !!!

מנחת הבית
    ארסוף
    תודה!
    907
    הודה 1,001 פעמים ב 648 הודעות
    כניסות לבלוג
    41
    הוזכר
    6 הודעה/ות
    תויג
    0 שרשור/ים

ציטוט נכתב במקור על ידי ziki צפיה בהודעה
    +1
    והערה נוספת לגבי סוללת ה ZIPPY שהזכירו במהלך השירשור.
    סוללה מצויינת, אני עובד איתה כבר למעלה מחצי שנה.
    את הסוללה מטעינים בזרם לפי מכפלת הקיבולת ב 0.3C ולא לפי 3C כפי שכבר נוכחתי לגלות שבוצע ע"י מספר מטיסים שלא אנקוב בשמם על מנת לשמור על כבודם
    אלו היו מאד מרוצים מזמן הטעינה הקצר אך לא הבינו מדוע הסוללה מתחממת בטעינה ולאחר מכן היתה פגומה.
    זו אומנם סוללת ליפו אך סוללה שנועדה לספק זרם נמוך בלבד ולכן יש לטעון אותה בהתאם !!!
    אפשר דוגמה ציקי? אם 2200 MAH אז מכפילים 0.3 ב- 2.2? זו כוונתך?

תודה!
    114
    הוזכר
    0 הודעה/ות
    תויג
    0 שרשור/ים

Thumbs up תגובה להודעה: סוללות ליפו לשלט

ציטוט נכתב במקור על ידי guyst צפיה בהודעה
    אפשר דוגמה ציקי? אם 2200 MAH אז מכפילים 0.3 ב- 2.2? זו כוונתך?
    בדיוק כך, ובמקרה הנ"ל זרם הטעינה לא יעלה על 0.66A.
    הבילבול שנוצר אצל אנשים נובע מכך שעל הסוללה כתוב 03C ולא 0.3C מכאן שכל אחד מפרש איך שנוח לו.
    ניתן לראות בבירור לפי עובי החוטים שהסוללה לא מיועדת לזרמים גבוהים ובטח שלא לטעינה ב 6.6A שהם 3C.

תודה!
    9
    הודה 38 פעמים ב 29 הודעות
    הוזכר
    0 הודעה/ות
    תויג
    0 שרשור/ים

בדיוק כך, ובמקרה הנ"ל זרם הטעינה לא יעלה על 0.66A.
    הבילבול שנוצר אצל אנשים נובע מכך שעל הסוללה כתוב 03C ולא 0.3C מכאן שכל אחד מפרש איך שנוח לו.
    ניתן לראות בבירור לפי עובי החוטים שהסוללה לא מיועדת לזרמים גבוהים ובטח שלא לטעינה ב 6.6A שהם 3C.
    לדעתי יש כאן טעות - הסוללה אכן 3C לפריקה אבל לא לטעינה....
    אין שום בעיה לטעון אותה ב- 1C כמקובל בסוללות ליפו, ולמהדרין 0.5C.
    אבל גם ב- 1C לא יגרם שום נזק - אני נוהג כך כבר שנה ללא התחממות\ירידה בביצועים וכיו"צ.

תודה!
    114
    הוזכר
    0 הודעה/ות
    תויג
    0 שרשור/ים

ציטוט נכתב במקור על ידי b1yossi צפיה בהודעה
    לדעתי יש כאן טעות - הסוללה אכן 3C לפריקה אבל לא לטעינה....
    אין שום בעיה לטעון אותה ב- 1C כמקובל בסוללות ליפו, ולמהדרין 0.5C.
    אבל גם ב- 1C לא יגרם שום נזק - אני נוהג כך כבר שנה ללא התחממות\ירידה בביצועים וכיו"צ.
    יוסי
    אין טעות, הסוללה לא מיועדת לפריקה ב 3C וכראיה עובי החוטים אינו מיועד לעבודה בזרם הגבוה מ 1A.
    בנוסף, טעינה ב 0.5C כלומר 1.1A אף היא גבוה מהמומלץ משום שלא מטעינים סוללה בזרם הגבוה יותר מהזרם שהיא מיועדת לתת בעת עבודתה.
    נכון שהליתיום סוללות שיכולות לעמוד בזרם שציינת אבל זו ספציפית לא מיועדת מבחינת החיווט שלה.
    שלט ממוצע לא צורך יותר מ 150mah ולכן הסוללה מיועדת לפריקה בזרם של עד 660mah וגם הגיוני שכך.
    כל סוג של עבודה מעבר לתחום הזה (במיוחד פריקה של 3C שהיא 6.6A) על חיווט דק וקונקטור מתח קטן כמו זה של הסוללה ייתכן ואפשרית אבל בהחלט שלא מומלץ לביצוע לאורך זמן.
    אל תשכח ששנה לסוללה כזו זה עדיין לא אינדיקציה לטיב הסוללה משום שכמות הטעינות שהיא עברה בוודאי שלא עולה על 10 טעינות אלא אם אתה מטיס מכור ביותר.
    נערך לאחרונה על ידי ziki; 19-01-2010 בשעה 21:29:31.

תודה!
    2
    הודה 78 פעמים ב 48 הודעות
    הוזכר
    0 הודעה/ות
    תויג
    0 שרשור/ים

יוסי
    אין טעות, הסוללה לא מיועדת לפריקה ב 3C וכראיה עובי החוטים אינו מיועד לעבודה בזרם הגבוה מ 1A.
    בנוסף, טעינה ב 0.5C כלומר 1.1A אף היא גבוה מהמומלץ משום שלא מטעינים סוללה בזרם הגבוה יותר מהזרם שהיא מיועדת לתת בעת עבודתה.
    נכון שהליתיום סוללות שיכולות לעמוד בזרם שציינת אבל זו ספציפית לא מיועדת מבחינת החיווט שלה.
    שלט ממוצע לא צורך יותר מ 150mah ולכן הסוללה מיועדת לפריקה בזרם של עד 660mah וגם הגיוני שכך.
    כל סוג של עבודה מעבר לתחום הזה (במיוחד פריקה של 3C שהיא 6.6A) על חיווט דק וקונקטור מתח קטן כמו זה של הסוללה ייתכן ואפשרית אבל בהחלט שלא מומלץ לביצוע לאורך זמן.
    אל תשכח ששנה לסוללה כזו זה עדיין לא אינדיקציה לטיב הסוללה משום שכמות הטעינות שהיא עברה בוודאי שלא עולה על 10 טעינות אלא אם אתה מטיס מכור ביותר.
    על איזו סוללה מדובר? ההגבלה הזאת כתובה איפשהו?
    טורניג'י - אבל מעליך!
    .Three of my favorite inventions are PC, RC and AC

תודה!
    9
    הודה 38 פעמים ב 29 הודעות
    הוזכר
    0 הודעה/ות
    תויג
    0 שרשור/ים

יוסי

אני מסתמך על נתונים שהסיני בכבודו ובעצמו מציין :

Capacity: 2500mAh
    Voltage: 11.1v
    Constant discharge: 3-5C
    Burst discharge: N/A
    Weight: 142g
    Size: 100x28x23mm
    Plugs: Futaba, JST-XH, JR/Spektrum

לא ברור לי מניין הבאת את הנתון של 0.3C ?
    גם אם הסיני "טועה" וזרם הפריקה האמיתי הוא 1C עדיין ניתן לטעון ב- 1C.
    כפי שציין וחידד זיגי לפני, החוטים בהחלט יכולים לעמוד בזרם של יותר מ- 2.5A - אאל"ט מדובר ב- 22-24AWG.

מגעי המחבר אינם שונים מ- JST קונבנציונאלי, ואם זכור לי נכון הם מיועדים לזרם של עד 15A - גם אם אני טועה בנתון זה, וזרם העבודה שלהם הוא חמישית מכך הרי שמדובר ב- 3A.

נכון ששנת שימוש אחת אינה מהווה "מבחן" ארוך טווח אבל בהחלט נותנת אינדיקציה יותר ממספקת על התנהגות הסוללה בהיבט התחממות החוטים המחבר וגם הסוללה ובכולם אין חריגות אפילו לא במעט.

תודה!
    114
    הוזכר
    0 הודעה/ות
    תויג
    0 שרשור/ים

ציטוט נכתב במקור על ידי b1yossi צפיה בהודעה
    אני מסתמך על נתונים שהסיני בכבודו ובעצמו מציין :

Capacity: 2500mAh
    Voltage: 11.1v
    Constant discharge: 3-5C
    Burst discharge: N/A
    Weight: 142g
    Size: 100x28x23mm
    Plugs: Futaba, JST-XH, JR/Spektrum

לא ברור לי מניין הבאת את הנתון של 0.3C ?
    גם אם הסיני "טועה" וזרם הפריקה האמיתי הוא 1C עדיין ניתן לטעון ב- 1C.
    כפי שציין וחידד זיגי לפני, החוטים בהחלט יכולים לעמוד בזרם של יותר מ- 2.5A - אאל"ט מדובר ב- 22-24AWG.

מגעי המחבר אינם שונים מ- JST קונבנציונאלי, ואם זכור לי נכון הם מיועדים לזרם של עד 15A - גם אם אני טועה בנתון זה, וזרם העבודה שלהם הוא חמישית מכך הרי שמדובר ב- 3A.

נכון ששנת שימוש אחת אינה מהווה "מבחן" ארוך טווח אבל בהחלט נותנת אינדיקציה יותר ממספקת על התנהגות הסוללה בהיבט התחממות החוטים המחבר וגם הסוללה ובכולם אין חריגות אפילו לא במעט.
    יוסי, לצערי הסיני לא פעם אכזב בנתונים שהוא עצמו פירסם ויש אין ספור דוגמאות לכך באתר שלו.
    אני מסתמך על הידע האישי שלי ומעבר לכך על הניסיון האישי שלי וזה בניגוד לסיני אף פעם לא איכזב אותי.
    זה שהחוטים של הבאלנסר יכולים לעמוד בזרם של 2.5A זה נכון, אך לא החוטים של המחברים לשלט ובנוסף השאלה היא לא הזרם בלבד כי אם באיזה מתח או יותר נכון עבור איזה הספק אלו מיועדים?
    אל תשכח שמדובר ב 12.6V , המחברים והחיווטים של הסוללה הזו המיועדים לחיבור לשלט לא אמורים לעמוד בהספק של עשרות וואטים אם ניקח בחשבון שמדובר בסוללת 3C כמו שרבים נוטים לפרש את הכיתוב 03C שעל גבי הסוללה.
    נשאלת השאלה מדוע היצרן כתב 03C ולא 3C אם באמת התכוון ל 3C.
    תחשוב בהיגיון, הצרכן אליו מיועדת הסוללה הזו אמור לפרוק אותה בכ 12 שעות עבודה (שלט ממוצע צורך כ 150mah).
    לאור עובי החוטים וסוג המחברים האם לא הגיוני יותר שנתון ה 03C הוא בעצם 0.3C שהם 660mah? (נתון הגבוה ביותר מפי 4 מהצריכה הממוצעת אליה יועדה הסוללה).
    הרי אף יצרן לא מייצר סתם תאים עבים יותר ללא צורך ובמיוחד עבור שלט שלא צורך זרם גבוה וגם מגביל במקום עבור הסוללה (שם יש חשיבות לקיבולת ולא ליכולת אספקת הזרם).
    אני אומר שמדובר ב0.3C גם בעקבות זה שכבר יצא לי לפרק סוללה כזו של חבר בניסיון להצילה ואני חייב לומר שעובי התאים וגודלם ביחס לקיבולת שלהם מזכיר מאד סוללות של טלפון סלולרי ששם הזרמים דיי דומים (למרות שבטלפון מדובר ב LIO ולא ב LIPO).
    אם מישהו מחפש אסמכתא לדברי באתר הסיני סביר שלא ימצא, הכל כאמור על סמך ניסיון.
    בינתיים נתקלתי כבר בשני אנשים בשטח שהשמיצו את הסוללות הללו ובבדיקה קצרה התברר שפשוט נהגו לטעון אותן בזרם של 2.2A, 1C מה שהביא כנראה לנזק לתאים לאחר תקופה קצרה יחסית ולכן הוספתי את ההערה.
    כל אחד שינהג כמו שהוא מבין
    בכל מקרה ולמי שמתלבט, אלו סוללות מצוינות ובמחיר טוב מאד.
    נערך לאחרונה על ידי ziki; 20-01-2010 בשעה 08:06:08.

תגיות בנושא זה

הרשאות פרסום

• אין באפשרותך לפרסם נושאים חדשים
  • אין באפשרותך לפרסם תגובות
  • אין באפשרותך לצרף קבצים
  • אין באפשרותך לערוך את הודעותיך
  •