תגובה להודעה: שאלה בהרכבת COPTER X

נכתב במקור על ידי
wonderd
הסיפור לדעתי מאוד פשוט - תרכיב ותפרק כמה שאתה רוצה, אבל להעלות מסוק לאויר כשלא הכל מורכב כמו שצריך? ביד אחת השלט ובשנייה ברגים וחלקים שנשארו לך? נשמע לי כמו חוסר אחריות ממדרגה ראשונה.
נשמע לך הגיוני להעלות מסוק לאויר כשחלקי הראש לא מודבקים?
גם אם דברים לא מכוונים כמו שצריך בטיסות הראשונות, אין הרבהמה לעשות בעניין אם לא רוצים לקחת סיכון מיותר. גם אצלי נחרשו ברגים ולפעמים נתקעו דבוקים, זה חלק מההתמודדות ולדעתי צריך לקבל את זה. אם אין לך ברגים נוספים או כלים מתאימים, אולי פשוט כדאי שלא תבצע את ההרכבה ותיתן למישהו אחר לבצע את זה בשבילך.
לסיום 2דוגמאות קטנות:
1. לפני כמה שבועות מסוק אצלנו התרסק לתוך האספלט וכולו נשבר.
ישבנו (בשטח!) והרכבנו את כל המסוק מחדש כולל הגוף. הבחור שהרכיב את הברגים כנראה התקמצן קצת או סתם התעצל ולא שם דבק על כל הברגים כמתבקש. אני לא התעקשתי איתו.
התוצאה לא איחרה לבוא: לאחר כשתי דקות ריחוף, במרחק של כ 15 מטרים מאיתנו כשאני מטיס את המסוק, הבחנו במשהו משתלשל מגוף המסוק. קירבתי את המסוק אליי ואחד מתומכי הבום פשוט השתחרר מהחלק האחורי ונשאר תלוי מגוף המסוק. עכשיו לך תנחית אותו אם אתה מטיס מתחיל, נראה אותך..
לשמחתי אני הטסתי אותו ולכן הצלחתי להנחית, מיד עברנו על כל הברגים שוב וכל אחד ש'הרחנו' עליו את הרצון לצאת לחפשי הדבקנו מחדש עם לוקטייט.
2. בחור שאני מכיר (לא, לא אני..) הרכיב עוד מסוק 450, בספינדל הוא לא שם דבק כי "עוד מעט נשים, קודם נבדוק שהוא טס..ואל תדאג, חיזקתי את הברגים טוב..", ריחוף ראשון עבר יפה, הנחתה, החלפת סוללה ולריחוף שני. המסוק לא הספיק להתרומם מהקרקע ושני הספינדלים עפו עם הלהבים. מזל שהוא לא עמד קרוב למסוק.
לפותח השירשור, בהצלחה בכל דרך שתבחר, רק אם אתה לא מדביק הכל מחדש, נא לא להטיס לידי.
אלעד.
אלעד עצה קטנה, אל תיגע במסוק שאתה יודע שהברגים לא מאובטחים, ויותר מזה נסה למנוע ממטיס כזה להמצות באיזורך.
gaui x5
hurrican 550 fbl
TREX 500
trex 450 sport
איציק רמתי