קראו בבקשה את ההודעה הזאת בפורום RC Universe.
הבדל של לא פחות מ-1,000 סל"ד, בין ה-OS #8, שרבים כאן חושבים שאין טוב ממנו; לבין R5 של OS, שהוא 'המצת המתאים למנוע'...
האם יש למישהו משהו לומר להגנת ה-OS #8?
קראו בבקשה את ההודעה הזאת בפורום RC Universe.
הבדל של לא פחות מ-1,000 סל"ד, בין ה-OS #8, שרבים כאן חושבים שאין טוב ממנו; לבין R5 של OS, שהוא 'המצת המתאים למנוע'...
האם יש למישהו משהו לומר להגנת ה-OS #8?
נערך לאחרונה על ידי DarZeelon; 06-04-2010 בשעה 14:19:27.
לא סתם הפסקתי להשתמש בפלגים של OS ועברתי לרוסי \ ווברה לפני בערך 15 שנה...
נועם,
נראה לי כאילו למישהו פה יש מניות בחברת OS...
אחרת, לא היה מנסה להסביר למה מצת-להט מסוים, שהוא קצר מדי באורכו, שמפחית את הסל"ד ושצובר תוך זמן קצר יחסית 'אבן' על האלמנט; הוא הנמכר ביותר בעולם...
העובדה שזה כך היא עוד 'תעודת עניות' לעולם הטיפש בו אנו חיים. כאילו שמדינת ישראל צריכה סימנים נוספים לכך...
'לא בכדי' הוא הסבר לכך של-OS יש את 'מנוע השיווק' החזק ביותר; ולא, חו"ס, שזהו 'המצת הטוב בעולם'. אלמלא מדובר היה במצת די עלוב, זו הייתה יכולה להיות בדיחה לא רעה...
הי,
הפלג R4 של ROSSI, הוא המקבילה של No8.
הפלג R5 הינו קר יותר ומאפשר לעבוד בסל"ד גבוה יותר.
גם לOS יש פלג קר יותר, הA5 (ששמו שונה לאחרונה לNo.10) אבל לא הייתי ממליץ לשימו במקום No8.
השאלה היא האם זה טוב להפיק ממנוע עוד 1000 סל"ד ממה שהיצרן ממליץ? לעניות דעתי התשובה שלילית.
ואם יורשה לי להביע דעה, אז, מי שמחפש סל"ד גבוה שיקח מנוע של ROSSI (הם עדיין קיימים בכלל?)
מי שמחפש יציבות בעבודת מנוע בטווחי עבודה שמציע הייצרן ואמינות לאורך זמן שימשיך עם OS ועם הפלגים של OS וכמובן בצירוף עם שאר המלצות היצרן לגבי סוג פרופ, דלק ואופן הרצה וכו'.
בברכה
אבי ורטהיימר
אבי,
אם לא שמת לב, המנוע בו מדובר בקישור שבהודעתי המקורית הוא Rossi .45...
בתור מי שלאורך תקופה ארוכה ייבא לארץ את המנועים של רוסי, אני בטוח שאתה לא חושב שייגרם למנוע זה נזק, מכך שיעבוד ב-1,000 סל"ד יותר...
וכן, לשאלתך, מנועי רוסי בהחלט קיימים ומשווקים כיום.
אכן, ה-R5 קר יותר מה-R4, אבל ה-R6 הקפוא משמש כאן בארץ למנועי סילון.
ה-#8 הוא גם מצת בדרגת חום Medium, שהיא חמה יותר מה-R4 של רוסי.
ובכל מקרה, מדובר במצתים בעלי אורך מלא (Long), בעוד שמצת ה-OS #8; אורכו קצר במילימטר לערך (Medium) ואפילו במנועי OS מקוריים, הוא יושב 'שקוע' בתא-השריפה, בראש...
אולי זו הסיבה העיקרית לנפילה בסל"ד שהוא גורם...
הי,
לא שמתי לב שהתייחסת לרוסי 45.
בוודאי שOS No8 לא רלוונטי למנוע זה.
אנשים אולי לא יודעים, אבל בהוראות של מנועי רוסי כתוב שיש להשתמש בדלק עם 20 אחוז שמן קיק וללא שמן סינטטי כלל.
ואכן מנועי רוסי היו חזקים עם מיסבים מאוד רציניים שאהבו סלד גבוה.
אני זוכר שברוסי 53 שישב על טיסן קוגר המיתולוגי הוצאנו משהו כמו 18000 סל"ד ועבד כמו גדול וטס כמו טיל בליסטי.
בערך בתקופה שהפסקתי לייבא את רוסי, נפטר המייסד, מר רוסי והילדים שלו נפרדו עסקית או משהו כזה והקימו שתי חברות נפרדות (או משהו כזה) ונדמה לי ששינוי את השם של המנועים לRAL (או משהו כזה).
בכל אופן, כשקיבלתי את המנועים מהחברה המחודשת די התאכזבתי מרמת הגימור ובקרת האיכות שלהם (ראיתי בועות בבלוקים של המנוע, קרבורטורים לא אחידים וכל מיני דברים שהורידו לי מהם את החשק.
לא יודע מה קרה בהמשך, אם מישהו יודע? אז יהיה מעניין לשמוע.
אגב למנועי מניפה, נהגו לקנות אצלי דווקא את הR7??
הR6 היה הולך עם הרוסי 53.
הR5 עם הרוסי 45
וR4 עם רוסי 40.
נוסטלגייה
בברכה
אבי ורטהיימר
היום הם נקראים AXE Rossi
ברשותי נמצא מנוע אחד שלהם 61 5P על Patriot XL.
מסובב מדחף 10X10 ב-16000 סל"ד ועובד פשוט מדהים (!) גם בחום הקיצוני של אילת בקייץ
המנוע עבר אצלי קרוב ל-250 שעות וקאט אחד מחוסר דלק...
למנוע זה אני משתמש עם פלאג רוסי R5 ולמנוע סילון ג'טקאט עם רוסי R6 (פלאג בצבע אדום, רוסי מקורי מלפני שנים...)
הי שוב,
שוטטתי קצת באינטרנט וראיתי את האתר של חברת רוסי החדשה (שנקראת למעשה AXE Motors)
וראיתי שהם ירדו מהייצור של המנועים שקראו להם RAL וחזרו לייצר את המנועים המסורתיים והטובים שלהם. (כנראה שהייתה בינהם איזה שהיא בעייה משפטית שנפתרה (או משהו כזה).
בכל אופן, סתם כאנקדוטה, פעם שמתי רוסי 53 על טריינר סולו של האנגר 9.
זו הייתה המוטציה הכי מוזרה שראיתי אי פעם.
הטיסן טס כמו טיל בליסטי ובאופן מסתורי אפילו לא קיפל כנפיים. זה בערך דומה לסוסיתא שמתנהגת כמו למבורגיני.
והכי משעשע זה (למי שמכיר כמה עגלה הטריינר הזה) הטיסן עשה אוירובטיקה וטיסות הפוכות כמו טיסן אוירובטי רגיל.
והטיפוס שלו בנסיקה לא היה טיפוס אלא שיגור של טיל.
משעשע לא פחות היה שלב ההמראה; שני מטר ריצת המראה לטיפוס אנכי במהירות האור.
בברכה
אבי ורטהיימר
אסף,
הראש השחור אינו קובע את מספר המעברים, מן הסתם.
מנוע ה-45. הנוכחי הוא בעל 3 מעברים, אך מעבר-המפלט מחובר אליו באמצעות ברגים העוברים דרך הצינה של המנוע; כלומר כמו במנוע OS.46FX/AX, במקום בברגים קצרים המתברגים אל תוך הצינה.
חיבור המפלט החדש נכון גם לגבי ה-53., שהוא בעל 5 מעברי-תערובת.
מנוע ה-45. חמישה מעברים, היה סדרת יצור מוגבלת, עם ראש שחור.
יש יחיד סגולה כאן בישראל, עבורו ייבאתי מנוע כזה...
נערך לאחרונה על ידי DarZeelon; 11-04-2010 בשעה 17:20:06.