חברים,

כמו כל דבר חדש, גם בטיסנים עם מדפים ישנם "חבלי לידה קשים", ממש כפי שהיו עם זריקות הבאנט בתחילת שנות התשעים (רובכם לא הייתם כאן אז) עוד במשך שנה שנתיים אפילו את השם לא הגינו נכון (קראנו לזה אז באנד ולא באנט).

ככל שמפתחים דברים מורכבים יותר אז לוקח זמן עד שהם מתייצבים וסביר להניח שטיסני המדף בעוד 5 שנים יראו קצת שונה ממה שהם היום- עד עכשיו כל מי שמפתח טיסנים אלו (ואגב הרוסים לא היו הראשונים) עוד לא לגמרי משוכנע לגבי מבנה הכנף והמתקנים.
ככלל, בעיית המשקל היא לא רק בגוף אלא גם בכנף.

עמית אתה טועה, טיסנים אלקטרונים אינם באים למנוע בעיות מכאניות- בעיות מכאניות הן הבעיות שהכי קל לפתור אותן כי יש לך אפשרות לראות בעיניים את הבעיה, הטיסנים האלקטרוניים באים להפוך את הטיסנים ליותר עקביים בהתנהגות שלהם, לפתוח לך אפשרויות נוספות של איזון ולעשות את "החיים יותר קלים"-
עם זאת אתה בהחלט צודק, אין סיבה שסרוו ישרף בטח לא מהמתחים שאנו מפעילים עליהם ובמשך 7 שנים בערך של הטסה של טיסנים כאלה נשרף לי רק סרוו אחד- לג'ורג' ככל הנראה יש בעיה או במתח שיוצא מהטיימר או ממאמצים לא סבירים שמופעלים על הסרוו.

למיטב ידיעתי (ואני יודע) מקרוב עוד לא מציע טיסן מדף למכירה ממש משום שהוא עוד לא סיים לפתח את הטיסן לשביעות רצונו ואין לו שום חשק למכור טיסנים שישברו ויחזרו אליו עם תלונות.
בבולגריה הוא הצליח לשבור את הטיסן ה- X-LONG שלו (לטענתו, שנתמכה ע"י פינדהל, כדי לנסות ולחסוך במשקל הוא הקטין את כמות הקרבון בקורות לאחר שביצע חישובים שמסתבר לא היו נכונים לגבי המאמצים שפועלים על הכנף במהלך מתיחה של טיסן כזה- שהם שונים היות וזריקה של טיסן כזה מתבססת על מהירות ולא על מתח), ומשיחות שקיימתי עמו הבעיה היא גם זמן הבניה. לוקח לו פי 5 זמן לבנות טיסן מדף כך שתאורטית מחיר טיסן כזה אמור לעלות פי כמה מטיסן רגיל ועד שהם לא ייעלו את שיטות הבניה של טיסן כזה בצורה כזו שעלותו תהיה במחיר שאנשים ישלמו אין טעם לדבר על מכירות.

למרות מה שכתבתי, הכל ענין של זמן ואני מניח שבשנה הקרובה המירוץ יגיע לקו הסיום ומישהו מהיצרנים כבר יציע למכירה טיסני מדף במחיר מופקע שאנשים ישלמו...

נתראה בשטח,
מיקי