בגלל הזרם הנמוך יותר. אבל אתה צודק - עדיף להשתמש במטען החכם.
הסוללה שלך משמשת לטיימר אלקטרוני ? תגיד - לכמה זמן שהייה מקסימלי הגיעו בעולם בטיסנים חופשיים ?
בגלל הזרם הנמוך יותר. אבל אתה צודק - עדיף להשתמש במטען החכם.
הסוללה שלך משמשת לטיימר אלקטרוני ? תגיד - לכמה זמן שהייה מקסימלי הגיעו בעולם בטיסנים חופשיים ?
Success is the ability to go from one failure to the next without any loss of enthusiasm
שרון, כן, לטיימר אלקטרוני.
טיסן חופשי בתחרות אמור לטוס רק 3 דקות. אבל בפלייאופים, הדרישה יכולה להגיע אפילו ל-10 דקות.
בפועל, אם טיסן חופשי תופס תרמיקה, הוא יכול לטוס שעות - בד"כ זה קורה כשיש תקלה כלשהיא והטיסן לא נוחת ומתחיל לברוח...
אם הבנתי את קו המחשבה שלך, יש בטיסן סרוו אחד בלבד והוא זז בסה"כ שניות בודדות במשך כל הטיסה (3 דקות), וכמעט לא פועלים עליו מאמצים במשך רוב זמן הטיסה, לכן לא דרושה סוללה בעלת קיבול גבוה.
גידי, לא הבנתי מה הקשר בין זרם טעינה נמוך לבין להכניס פי 3 מערך הסוללה?
גיא, הסוללה משמשת גם כמשקולת בחרטום. סוללת ליפו במשקל זהה תהיה בעלת נפח גדול יותר ולא בטוח שתכנס למגדל (או שאולי אני טועה לגבי הנפח?)
קיבול של 150mAh עושה את העבודה מצויין.
וסיבה נוספת - אני צריך לטיימר ולסרוו מתח של בין 4.8 ל-6 וולט. עם ליפו יהיה לי 3.7 וולט שזה מעט מדי או 7.4 וולט וזה ישרוף את הטיימר והסרוו.
בטיסנים חופשיים שבהם יש 3 או 4 סרווים באמת משתמשים בליפו - אבל שם כבר הטיימר מותאם לכך במיוחד. לא כך הטיימר שלי.
אין לי בעיה לטעון את הסוללה 10 שעות, ואני מוכן גם "להתפשר" על 5 שעות בזרם של 30mA.
אני טוען את הסוללה בלילה שלפני ההטסה - הפריקה העצמית מהווה שיקול במקרה שכזה?
2/3C זה בסדר? אני כבר מבולבל מכל העצות.
יש כאלה שאומרים שעדיף זרם כמה שיותר נמוך ויש כאלה שאומרים שאפשר אפילו 1C.
למה אין הסבר חד-משמעי לשאלה הזו?![]()
"אין לזה מנוע? ואין לזה שלט? אז מה כיף בזה?!"
"אין לזה מנוע? אבל יש לזה שלט? אז איך זה טס?!"
www.air-rishon.co.il - קלוב התעופה ראשון לציון
הערוץ שלי ב-Youtube