נסה לפנות למוכר באי-ביי עם טענה לגבי מוצר מקולקל, ואני מאמין שתרגיש יותר טוב לגבי הזמן שלוקח לחנות הכי עסוקה בעולם לחזור אליך.
להחרים את הסיני זה כמו להחרים את מקדונלד'ס.
בוא נגיד שהם יצטרכו רואה חשבון מיוחד כדי לחשב את חלקיקי האחוז של עד כמה זה מזיז להם את הביצה.
יש להם המון מנגנונים שמנסים להתגבר על טעויות באריזה, ואין דרך לוודא את זה אבל לתחושתי יש להם גם בקרת איכות מינימלית. אם מגיעה חבילה שחסר בה פרט שמבחינתם הברקוד שלו נסרק בשלב האריזה - מטבע הדברים הם ידרשו הרבה הוכחות לעניין.
אם המוצר שלך התקלקל, הוא בטח התקלקל לעוד 50,000 לקוחות אחרים ברחבי העולם וזה לוקח זמן לעבור על כל הטענות שלהם.
יש הרבה רמאים בתחום הזה ואני לא מדבר על מוכרים בחנויות, אני מדבר על לקוחות שמבצעים הונאות על בסיס יומי בכל העולם. אתה עומד בתור כמו כולם, ואתה מתבקש לספק הוכחות ולפרט כמה שיותר ולעשות כל מה שהם מבקשים ממך, וכל זה תאמין או לא - כדי לקצר את הזמן שלוקח לטפל במליון פניות לשירות הלקוחות.
אני חושב שקונספט מהפכני בתחום הזה יהיה להתחיל לקחת אחריות על תוצאות של בחירות שעושים במקום להשליך את האשמה מסביב כמו ממטרה.
לקנות מוצר במחיר חסר תחרות, בהונג קונג, מחנות שנותנת לך פירוט עצום על תכונות הפריט, שמאפשרת לך לחשב עד הגרם והסנט את הרכב החבילה, שמוכנה להצהיר מה שתבקש על המשלוח, שמחדשת ומפתחת מוצרים כל הזמן - וכל זה בטווח של בערך שבועיים מתיבת הדואר שלך - זה אמור להיות אחד מפלאי תבל. ובמקום זה אנשים מקטרים על שיני הסוס שקיבלו במתנה.
זה ממש מזכיר לי את זה:
http://www.youtube.com/watch?v=8r1CZTLk-Gk