אני מאחל לכם שתהנו ולא רוצה להיות אחד שמבאס, אבל אני מרגיש שמחובתי להגיב.
למי שלא מכיא טיסני 3D, והרגיש בניואנסים הדקים פחות ועבים יותר בינהם, הכל נראה פחות או יותר אותו דבר. מה גם שכיטיס את הטיסן 3D הראשון שלו, גם אם הוא לא מהכי מוצלחים בינהם, הוא יהנה מאוד. אני לא בא לומר שהסופר זום טיסן לא טוב - הוא כיפי, בנוי יפה ונראה טוב. אני רק בא לומר שיש טיסנים יותר טובים באותו קליבר ובטווח מחירים דומה (מקס' 100-150 שקל יותר).
אם זה זמין לכם יותר מאחרים (אם בא לכם טיסן גדול אני אישית הייתי מחכה
לסוחוי 26 מבית TELINK שיהיה זמין בשלט רחוק בכ 600 שקל - מחיר היאק כיום).
אם מעניין אתכם ההבדלים בין הסופר זום ליאק/סוחוי מבית טלינק ולפלאש/יאק54/יאק 55 מבית RC-FACTORY , הנה התמצית :
RC-FACTORY
טיסנים קטנים יותר (מוטה מטר) - פחות עמידים לרוח, חריפים יותר (משוגעים יותר כשרוצים, סוגרים לופ נייפ ברדיוס קטן, אפשר ממש להשתולל איתם), יחס כוח למשקל יותר טוב מבגדולים עם שמירה על טיסן קל (3D יותר טוב) וסטאפ זול (סוללות 1000 מילי). כמו כן - תכנון מעולה של כן הנסע (יותר טוב מביאק הגדול של טלינק).
TELINK
טיסנים גדולים, יחס משקל לכוח פחות טוב - יוצאים יותר עצלני מריחוף (אם שומרים על סטאפ במשקל סביר) , סטאפ יקר יותר וכבד יותר בצורה יחסית (תשוו בין יחס משקל/עומס כנף ותראו שיש הבדלים של כ 30-40% בינהם

- זה מסביר את מה שהרגשתי באוויר), הגה כיון קטן מיידי לטעמי, מצד שני יציבים בטירוף ברוח, יציבים בתרגילים ומרגישים כמו טיסן גדול, נראים מרשים באוויר עם נוכחות, סכמה מהממת, זמינים בארץ.
SUPER ZOOM
אני משליך מהניסיון שלי עם הסופר זום הרגיל על הגדול, ומציין שלא הטסתי את הגדול בפועל.
ההבדל היחיד שמפריע לי הוא שהכנף לא בדיוק במרכז הגוף כמו באחרים שסקרתי פה ולכן הריחוף איתו קשה יותר, במיוחד למתחיל. אני ואלעד יפת היינו בשוק (פלייר

) מאיזה הבדל יש בין הפלאש לזום. כל אחד היה מרגיש בזה מייד. קשה להסביר את זה אבל זה נובע בעיקר ממיקום הכנף ומשטח גוף מוגדל (האחרון תקף יותר לנייפים מוצלחים בהרבה לפלאש). מעבר לכך, הוא די דומה בשאר המובנים לגדולים של TELINK. מסתבר שה XL זמין לכם וזול מאוד לגודלו - גם שיקול חשוב.
זהו - מקווה שלא ביאסתי אף אחד. תזמינו מה שבראש שלכם ואני אומר לכם תתחדשו ותביאו סיבוב

, אבל חשוב לי שכל מניפת השיקולים תהיה פרוסה לפניכם, מכיון שחלק מכם אף התייעצו איתי בטלפון בנושא.
אני מבטיח לכם שתהנו מכל מה שתזמינו, ותמיד אפשר לעבור או להוסיף טיסן אחר.
בהצלחה,
X