מעיין אני מקבל את מה שאתה אומר בהבנה ובדרך כלל שום דבר לא מוציא לי את האויר מהמפרשים, לעניות דעתי מה שאני מנסה לעשות הוא כן פשוט ובסיסי מאוד, יש לי יכולת להתעסק עם האלקטרוניקה והמכניקה בפשטות ובקלות.
מדובר בפרוייקט פשוט וקליל לטעמי, QUAD מחייב בקר ובתור אחד שהתעסק בזה בעבר, עם שפת מכונה ובc++ ובתכנות בקרים של Atmel ושאר ירקות, אני ממש לא מפחד לבנות כזה בקר בטח ובטח שיש תוכנית מוכנה ורשימת רכיבים ותוכנה מעודכנת להורדה.
הזכרת לי נשכחות עם האשכול בנייה של ה QUAD שלך ששכחת להגדיר שימוש בגביש פנימי...
בסופו של דבר בקר כזה כל מה שהוא עושה הוא לשלוט על כיווני הכלי באמצעות רכיבי ג'ירו פשוטים + עם תוספת לשמירת זויות וגובה וגם מיקום אם צריך ועוד שאר ירקות - וזה קצת עבודה בעיניים כי צריך מראש לרכוש פרופים מיוחדים זוגות זוגות שיסתובבו הפוך ולדאוג שיהיו כיווני מנוע מנוגדים בכדי לנטרלי מומנטי סיבוב, סתם מסובך.
אם אפשר להגיע לאותה תוצאה עם פחות חלקים מורכבים ויותר חלקים פשוטים וביתר קלות אז למה לא ?
תסכים איתי שלהטיס מסוק צריך קצת יותר יכולת מלהטיס טיסן, קח כל בן אדם שמטיס מסוק ותיתן לו טיסן בפעם הראשונה ואני מבטיח לך שהוא יצליח להטיס את הטיסן פרפקט.
קח אלוף בטיסנים שלא הטיס מסוק מעולם ותיתן לו להטיס מסוק, זה יגמר מאוד רע ומאוד מהר...
עכשיו במסוק נורמאלי יש רק ג'ירו אחד לנעילת זנב, שים למסוק רגיל עוד 2 ג'ירואים לקדימה אחורה ולשמאלה וימינה וגם ילד בן 3 יוכל להטיס את אותו מסוק כל עוד אמרת לו שאם הוא מסתבך שיעזוב את הסטיקים.
3 ג'ירואים או מנטור של KDS יתנו את אותו אפקט כמעט.
עכשיו יש לי שאלה אליך, איפה הקוואד שלך עכשיו , בטח תופס אבק על איזה מדף בגלל איזה כשל או יותר חמור מזה אולי הוא דרש יותר מידי התעסקות וחלקים יקרים שוב ושוב ?
איך אתה מסביר שלמרות שהכלי כזה מגניב , גם קוואד וגם טריקופטר לא נפוצים פה בארצנו ?
יגאל לא הבנתי למה בתאוריה לא ניתן לחבר בקר אחד ל - 2 מנועים ? מדובר במתח DC למה אי אפשר לחבר אליו כמה צרכנים במקביל ?
לא שאני יעשה את זה כנראה אבל תאורטית לא הבנתי איפה הבעיה ?