תגובה להודעה: בשורה לא משמחת למזמינים מחו"ל - כלומר לכולנו

נכתב במקור על ידי
lior_shenhar
חכו חמודים
כל חבילה שהמחיא לא יראה להם בטח תוזמנו למכס להציג מסמכים ואז מס לשחרור בטח יעלה כמו ב ems איזה 90 שקל
בואו נטיל מס על נשימה, הליכה ברחוב,חירבון בשירותים,אפצי,בקיצר כמו כמו שגברת רבין אמרה בעבר
לקחת מזודה, ולעזוב את המדינה הזו ולגשת לארץ המובטחת USA
אני חושב שרבים מכם לא מבינים. בואו אני אתאר את זה בצורה פשוטה:
עד 50 דולר - משלמים 38 שקל ואוספים את זה בסניף הדואר. זאת, כמובן, בהנחה שלעמיל הסכום שלכם נראה הגיוני והוא לא מעביר את זה לבדיקת מכס נוספת. החבילה כמובן מתעכבת לפחות יום-יומיים לעומת המצב הקיים.
בין 50 ו1000 דולר - אם הכתבה נכונה, התשלום יהיה זהה למה שמשלמים כיום בשירותי השילוח וEMS, כלומר: מכס, מע"מ, אגרות רשומון שונות, אגרות אבטחה, אגרות אכסון - ואף אחד לא אמר שהעמילות תעלה 38 ש"ח. אין סיבה שהעמילות תעלה פחות מעמילות EMS (שהיא עדיין זולה מהעמילות בUPS, אגב, איזה 170 ש"ח לעומת 270 ש"ח). אם מה שאני מבין נכון, על חבילה ב1000 שקל שמכילה טיסן, תשלמו בערך 600 ש"ח (סכום כל המרכיבים - 300 ש"ח מכס + מע"מ, 170 ש"ח עמילות, ואגרות). בין היתר, תצטרכו לשלוח חשבוניות לעמיל, כמו שעושים היום בEMS. השחרור יתעכב בשבוע בערך לעומת מה שקורה עכשיו, הם יצטרכו לשלוח לכם הודעה, אתם תצטרכו להחזיר תשובה לעמיל, לתת ייפוי כוח וכו' - בדיוק כמו שקורה בEMS.
38 ש"ח זו הבעיה הכי קטנה שלנו בסיפור הזה. אם המצב היה נשאר כמו כיום והייתה לי הוראת קבע לדואר על כל חבילה, מילא. זה רחוק מלהיות ככה.
עדיף להזמין משהו בשווי 1$ ולהצהיר שהוא בעל ערך של 500$. ככה הדואר יהיה חייב לחברת הבלדרות 500$ של מיסים.
אני לא רוצה לקלקל לך, אבל הדואר לא יהיה חייב כלום לאף אחד. הדואר לא פונקציה בעניין הזה, הוא לא עמיל אלא עובד עם עמילות פרטית (געש). העמיל משחרר את החבילה רק אחרי שהוא מחייב אותך, כך שאני לא רואה מה אפשר לעשות כאן, חוץ מלהזמין הרים של קופסאות ריקות מסין ולתת לדואר להחנק עם זה (השרשרת נראית ככה - דואר מקבל את החבילה בארץ, עובר לעמיל, עובר למכס אם צריך, חוזר לדואר).
אגב, לאבירי הכלכלה המתוכננת: ההפרטה של דואר ישראל זה בלוף, זה לא הופרט באמת. כל מה שקרה הוא שהוא אוגד כחברה ממשלתית, בדומה למה שקרה למע"צ. זה לא שיש גופים פרטיים שמתחרים ביניהם על שירותי דואר. עכשיו, אני לא חושב שהדואר מרוויח כאן משהו - אלא אם יש להם איזו עסקת אחוזים עם העמילות - בעיקר זה משחרר אותם מכאב הראש של להתעסק מול הצרכנים כפי שהיה עד עכשיו (ידברו עם העמיל ישירות).
נערך לאחרונה על ידי flyinglizard; 08-11-2010 בשעה 08:13:54.
ส็็็็็็็็็็็็็็็็็็็(ಠ益ಠส็็็็็็็็็็็็็็็็็็็