מחשיבה שהשקעתי בנושא...
בדיקת מרכז הכובד זה בדיוק מה שמאזן הלהבים עושה בעקיפין כמובן, (כאשר הלהבים על המאזן - כל עוד שני הלהבים לא מקבילים למישור יחוס אופקי הדבר אומר שמרכז הכובד אינו במרכז המערכת, משמע בדיוק בין שני הלהבים ואנו נוסיף משקל במקומות הנכונים עד שנגיע למצב בו הלהבים מקבילים למישור היחוס .. אני מאמין שאתה עושה זאת לכל להב בנפרד (תקן אותי אם אני טועה) - מוסיף משקל כך שמרכז הכובד של הלהב יהיה בדיוק במרכזו ותאורטית איני יודע אם אין פסול בתהליך זה רק נראה לי מוזר לאזן את הלהבים לא ביחס לציר הסימטריה של הסיבוב (שזו נקודת האמצע על הראש בין שני הלהבים)
מאזן להבים עושה זאת לשני הלהבים יחדיו - כלומר, שני הלהבים הינם המערכת לה הוא בודק את מרכז הכובד כך התהליך מהיר יותר (בעל פחות שלבים ולכן פחות חסר דיוק)
הכל עניין של מומנטים שנובעים מצפיפות חומר לא אחידה לאורך הלהב. בסופו של דבר התוצר הסופי צריך להיות שכל להב שוקל בדיוק כמו השני והלהבים מקבילים למישור אופקי כשהם על המאזן.
זאת ניתן לבצע ע"י הוספת משקל לכל להב (ע"י מדבקות) גם אם הלהבים שוקלים אותו הדבר מהשקית.. ועם המשקל הזה "לשחק" (להזיז את המדבקות למקומות שונים) עד לקבלת איזון עם מאזן הלהבים.
בכל אופן תודה על התגובות - אני אבדוק את הנושא עם יודעי דבר בפיזיקה (בלי קשר לתחום המסוקים..) לגבי איזון לא ביחס לציר הסימטריה ואחזור עם תשובה... בכל אופן אני די משוכנע לגבי התהליך שאני תיארתי...