לטאה, קשה לי למצוא הגיון ברוב הדברים שאתה כותב פה. מזכיר לי אמרה שפעם איזה הדיוט אמר לי "מסוק זה מסוק".
לעובדות: השייפ, ריג'יד, וייב והלוגו הם סוגי מסוקים בכמה רמות מעל הטירקס. תסובב את זה לאן שאתה רוצה, עלויות, זמינות, משתלם או לא, הם יותר איכותיים. איכויות אלו מתבטאות ברמת הטיסה והכיף להטיס אותם, לא ניתן להסביר את זה יותר מדי בכתב על דפי הפורום בדיוק כמו שליאור אמר הטיס מאות טירקסים וכיוון לא פחות ויחד עם זאת המסוק שלי (שהיה אז פרוטוטייפ) היה חזק הרבה יותר עם סטאפ רגיל ברמות האלה.
בנוגע למעבר למסוק חשמלי כזה או אחר, אני רק יכול לומר לך שלהביא את הוייב למצב הסופי שלו כמו שהוא כיום בסטאפ הנוכחי שלו (Neu 1915/1.5Y + CastleCreations 160HV) בעיקר מבחינת מציאת יחסי גיר לקח כמעט חודש. וכרגע, בסטאפ הנ"ל לא ראיתי מסוק חזק יותר בארץ וגם ספק אם בעולם. כרגע אנו בוחנים סטאפ חזק אף יותר אך הוספנו משקל, נצטרך לראות איך זה יהיה.
בנוגע למערכות פלייברלס שונות, או דומות על מסוקים שונים. אפשר להתווכח ולהיכנס לתיאוריות עכשיו אבל הכי טוב להסביר את זה דרך עובדות. וייב 90 עם מערכת ויבאר לא טס דומה לרפטור 90 עם אותה מערכת כנ"ל לגבי הטירקס.
נראה לי שכבר קיבלת/ם הזמנה לראות את הוייב החשמלי החדש בפעולה בסופשים, אולי כך יפלו כמה אסימונים, כמו שאמרתי עם עובדות קשה להתווכח.