כל החודש שעבר היה בnghobbies מבצע, 50% הנחה, על מודלי הווידאו של airwave- הבסיס למשדרים והמקלטים של immersionrc, fatshark ועוד.
אז הצטיידתי בסטוק קטן של מודלים (תודה לigalr שהפנה אותנו למבצע).
מה שהחברות האלו עושות זה בעיקרון חיבור של מתאם מתח, קונקטורים וקבלים למודל ומכירה שלו במחיר גבוה פי 5 לפחות ממחיר הבסיס.
וכך מודל 450mw שנמכר ב23$ (היה 11.5$) תופח למשדר ב 100$.
להרכיב את המשדר לבד זו אופציה זולה הרבה יותר, אבל דורשת קצת סבלנות ללמידה, יכולת הלחמה בסיסית, וביקור קצר בחנות אלקטרוניקה.
אחרי שקוראים את הdatasheet של המודל שרוצים להרכיב קונים את הרכיבים שמוזכרים שם, אני ארשום את אלו של ה633:
רגולטור dc-dc 3.3V
קבל 470uf 25v
קבל 470uf 16v
אנטנה עם impedance של 50ohm
מקריאה ברשת עולה כי אפשר להשתמש בקבל של 16v גם איפה שמסומן 25V ושגם חוט מוליך רגיל יפעל כאנטנה (ברור שפחות טובה מאחת מקורקעת).
רצוי גם להוסיף היטסינק, המודל מתחמם די מהר. אני השתמשתי באחד מבקר שרוף, אבל כל חתיכת אלומיניום או נחושת ישרה תעשה את העבודה.
מפה זה די פשוט, מלחימים את הרגולטור לכניסת המתח והקרקע של המודל ואת הכניסה של הרגולטור והקרקע לחוט סרוו שיתחבר למקלט של הטיסן (רגולטורים לינאריים כאלו בד"כ לא אוהבים יותר מ5V).
מלחימים עוד מאריך סרוו לכניסת הוידאו ולקרקע. בנוסף מלחימים קבל אחד איפה שמסומן bypass ועוד אחד ביציאה מהרגולטור.
אנטנה אפשר להכין מ 3ס"מ של חוט מתכתי, אבל אם טווח הוא המטרה אז רצוי לבנות אחת מפה.
ערוץ בוחרים ע"י קירקוע אחד מהיציאות שמסומנות כערוצים, אני קיבעתי על ערוץ 3 כי הוא תואם כמעט את כל המקלטים.
הנה 2 משדרים שהרכבתי, יש לי עוד אחד על טיסן ועוד אחד עם מקלטים בדרך (הם היו כל כך זולים).
אחד מהם בלי אנטנה, אני בונה לו עכשיו inverted vee. אני מודע לעובדה שהם כנראה המשדרים הכי יפים שראיתם, אין צורך להזכיר לי את זה
הבנתי שאחרים רוצים להוסיף על הנושא (ואני גם מתכנן), אז העברתי לשרשור חדש.