נכתב במקור על ידי
eitan-ro
א. אתה סוטר את עצמך - מצד אחד אתה כותב בפוסט הקודם שלך שאתה לא היית ממליץ את השלט הזה לאף אחד, ומצד שני אתה כותב שאם היה לך טיסן יותר רציני מספוג מעופף אז שווה לקנות את השלט הזה, והסיבה שהוא לא מתאים לך היא כי המקלטים בהשלט הקודם שלך לא מתאימים.
לא כתבתי שאני לא ממליץ לאף אחד, כתבתי שאני לא ממליץ למתחילים. הצורך בשידרוג, היעדר מקלטים קטנים ומחיר המקלטים הקיימים לא רציונלי אפילו ביחס לDX7 חדש.
ב. אני ממש לא מסכים איתך - השלט סיני הוא מעולה למי שרוצה להתחיל בתחום והוא לא בטוח אם הוא יאהב את התחביב או לא.
אבל מי שכבר יודע שהוא נדבק בחיידק הטיסנים, והוא יודע שהוא הולך להטיס עוד הרבה שנים, אין שום צל שספק שהשלטים היחידים שהוא צריך לקנות זה אך ורק מהחברות הטובות והאמינות (JR\FUTABA\HITECH\MULTIPLEX)! הסיבה שאני אומר את זה היא כי אי אפשר לדעת מה תרצה להטיס בעוד 4-5 שנים, ובמקרה שתרצה פתאום להטיס משהו קצת יותר רציני מספוג מעופף אתה תצטרך לקנות שלט חדש מקלטים חדשים וכו' (הוצאה אדירה)... אז למה לא לקנות שלט אחד שיהיה איתך במשך שנים רבות מאד מראש?? אני אישית התחלתי להטיס דאונים חשמליים ודאוני צוקים פשוטים ולא חלמתי כלל וכלל שאני אטיס את מה שאני מטיס היום ושהדרישות שלי יהיו מהשלט יהיו כאלה! וכשהתלבטתי איזה שלט לקנות (בזמנו זה היה פוטאבה 7C או פוטאבה 9C) כל החברים שלי (כולל הבוס בעבודה) שיכנעו אותי לקנות את ה9C למרות שהוא עלה הרבה הרבה יותר מה7C. מאז עברו בדיוק 7 שנים ואני עדיין עם אותו פוטאבה 9C, אין משהו שאני צריך והוא לא יודע לעשות, לא היו לי איתו בחיים תקלות ואני לא רואה בכלל באופק סיבה\רצון להחליף אותו! נכון שהמקלטים יקרים בהרבה מהמקלטים הסיניים, אבל אתה לא חייב לקנות 10 מקלטים בבת אחת, במהלך השנים אתה קונה\בונה עוד טיסן ועוד טיסן וקונה עוד מקלט ועוד מקלט וההוצאה "מתפרסת" למשך הרבה שנים והיא לא נוראית, כיום יש לי 3 טיסני DLG כשרק ל-2 יש מקלט (בקרוב אצטרך לקנות עוד אחד), טיסן F3J אחד בעל מקלט משלו ודאון חשמלי בעל מקלט משלו.
לעומת זאת אם היתי קונה שלט אחר עם תג מחיר נמוך יותר אני יודע היום שהוא לא היה מספיק לצרכים שלי והיתי נאלץ להוציא עוד כמה מאות\אלפי שקלים כדי שיהיה לי שלט ומקלטים מתאימים.
אין, לא היה ולא יהיה תחליף למוצר איכותי ואמין, עדיף תמיד להשקיע פעם אחת במשהו טוב מאשר להשקיע הרבה פעמים בזבל! סיני זה סיני ואי אפשר לצפות ממוצר שעבר QA חפיפניקי (אם בכלל) להיות אמין ולסמוך עליו שיעשה את העבודה!
איתן.