ציטוט נכתב במקור על ידי Shaohad צפיה בהודעה
אני קצת מבולבל אתם רושמים שמות בעברית ואז זה מקשה עלי למצוא מידעת ופרטים
אשמח אם תוכלו למסור קצת יותר פרטים מידע אישי ונסיון אישי,
האם המסוק המדובר הוא מסוק שיש לכם , פרטים טכנים שלו,
איפה ניתן לקנות ? חנות בארץ? חול?
מה המחיר באופן יחסי לטירק 500?
תודה על כל התגובות
טוב...
אז לי יש את ה-Logo500 3D (לוגו 500) של החברה הגרמנית Mikado. אפשר לראות כאן את שרשור הבנייה שכתבתי על המסוק הזה.
המסוק זמין בחו"ל ב-ReadyHeli. שמעתי על כוונות לייבא לארץ, לא מכיר פרטים.
אצלי זה המסוק השלישי (ו"רציני" שני) אחרי Honey Bee FP2 ו-CopterX450. המסוק גדול משמעותית מ-T-Rex500, מקביל בגודל פחות או יותר ל-T-Rex550. "פחות או יותר" - כי הבום של הלוגו מעט ארוך יותר ומאפשר לקבל להבים עד אורך של 560 מ"מ, שזה יתרון לא קטן - כי מאפשר להטיס בעומס דיק נמוך יותר. רוב המסוק עשוי מפלסטיק, אבל המבנה חזק מאד - מספיק גם לתמרונים חריפים (לא מניסיון אישי, אבל ללוגו 600 יש את אותו פריים, ועם המסוק הזה אנשים כמו דניאל קצב לוקחים תחרויות בינלאומיות ב-3D ). את הסברה שהפריים של הלוגו מתאדה בריסוקים עוד לא בדקתי ומקווה גם לא לבדוק . מצד שני, פגיעות זנב למשל יהיו קלות וזולות יותר לתיקון בלוגו (שיש לו זנב מונע רצועה) מאשר בטירקס, שלהם הזנב מונע צינורית פיתול (Torque Tube).
בכמה מילים - בניית המסוק הייתה מדוייקת מאד, איכות הייצור - בשמים. רשמי טיסה - מסוק שקט מאד (בזכות מבנה הגג"שים המיוחד). עם הכיוון ה"רגוע" שיש לי עכשיו הוא יציב, חלק וממושמע מאד ומצד שני מאפשר טיסת ספורט בלי שום בעיה ובאופן מאד נוסך ביטחון (מודלים ב-RealFlight הרבה יותר קשה להטיס, באופן מפתיע). כבר בטיסה ה-6 איתו ביצעתי פליפים ראשונים, מיד אח"כ רולים ופליפים בתנועה והיום אני מתרגל איתו ריחוף הפוך - דברים שבקושי ניסיתי לבצע עם הקופטר. בקיצור - מסוק איכותי, כיפי מאד.

לא חשבתי שפרוטוס מתאים למתחילים... ולגבי הלוגו - הוא יקר אחושלוקי לא?
התאמה של מסוק למתחילים היא במידה רבה עניין של כיוונים בראש ובשלט. את אותו מסוק אפשר להפוך לכלב ממושמע או לזאב עצבני בכמה קליקים. שמעתי על אנשים שהתחילו להטיס עם פרוטוס ומאד נהנו אחרי שהמסוק כוון כמו שצריך.
אשר למחיר הלוגו - המסוק כולו (כולל אלקטרוניקה) עלה לי בערך 300 דולר יותר מקומבו של T-Rex550 (אני מדבר על מחיר "התחלתי", ללא מכס ומשלוח, אבל דווקא אותם יש אפשרות לצמצם בלוגו, כי המסוק מגיע כקיט וניתן להזמין רכיבים בחבילות קטנות וזולות). 300 דולר נשמע אולי הרבה, אבל צריך לזכור שממש לא התפשרתי על אלקטרוניקה - סרוואים של פוטאבה (BLS451 לראש ו-BLS251 - לזנב), BEC של של WR (ולא הזול ביותר ) בקר של CC וכו'. מטיס מתחיל יכול להשתמש באלקטרוניקה של Align (שעפ"י לא מעט ביקורות עושה את העבודה) ולהביא את עצמו לאותה רמת מחירים כמו של ה-T-Rex.