שלום.
האם ניתן להגדיל את עוצמת השידור של השלט בעזרת הרכיב
Signal Booster Amplifier 2W 33DBm WiFi 802.11b/g
איזו עוצמת שידור נחשבת למסוכנת בשבילנו?
שלום.
האם ניתן להגדיל את עוצמת השידור של השלט בעזרת הרכיב
Signal Booster Amplifier 2W 33DBm WiFi 802.11b/g
איזו עוצמת שידור נחשבת למסוכנת בשבילנו?
תסתכל בשרשור של אלכס על חיבור מגבר לשלט.
פורום FPV.
לפי מה שראיתי אלכס שם מגבר בעוצמה של 500 מיליוואט ואני מדבר על 2000 מיליוואט.
השאלה היא מה ההספק המותר לשידור בקרב בני אדם?
תלוי את מי שאולים. אם תשאל אותי אני אגיד לך שכל הספק מזיק. אם תשאל את חברות הסלולר הם יגידו לך שכל הספק שהם צריכים כדי להפעיל שירות חדש שהם יכולים לגבות עליו כסף הוא תקין ולא מזיק לבני אדם.
מי צודק? לא יודע. אני מעדיף להיות חששן ופחדן מאשר לשכב באיזו מחלקה אונקולוגית ולהגיש שככה אמרו לי שזה בסדר
"If everything seems under control, you're not going fast enough" Mario Andretti
במפרט של השלט 9x רשום שעוצמת השידור שלו לא עולה על 1 מיליוואט וזה מספיק לטווח של קילומטר. השאלה היא לאיזה טווח ניתן להגיע עם מגבר של 500 וואט?2
במפרט של השלט 9x רשום שעוצמת השידור שלו לא עולה על 1 מיליוואט וזה מספיק לטווח של קילומטר. השאלה היא לאיזה טווח ניתן להגיע עם מגבר של 500 מיליוואט?
נשאלת השאלה למה להגדיל הספק?
לא בטוח שהגדלת ההספק תגדיל את טווח השידור. כלומר אחרי הפסדים בחוטים ואנטנה הגדלת הטווח עלולה להיות פחות מ-%20 (בהנחה שעולים מ-500 ל-2000).
ארז
!!!BEWARE WE ARE IN THE AIR!!!
הרבה מאוד טלפונים סלולאריים משדרים 1W כשהם רחוקים מתחנת הבסיס.
אז כנראה שאין הוכחות שזה מסוכן. אבל אני לא הייתי עומד שעה x פעם בשבוע עם משדר 1W ביד.
מה שמסוכן הוא הספק ליח' שטח הנקראת צפיפות ההספק.
בנוסף , עודף עוצמת שידור יכולה גם להיות בעוכריך כי ההחזרות מעצמים קשים בסביבה יהיו בעוצמה שתיצור לך התאבכויות הורסות כל כמה מטרים.
רשת הסלולר מווסתת ברציפות את עוצמת השידור כי שידור חזק מדי שקול למישהו שיצרח לך באוזן, אתה תשמע אותו אבל לא תבין אף מילה.
חפש את המינוח SAR בתקנים, תראה שלא כדאי לשדר עם שלט 2.4 ליד הבטן עם יותר מדי הספק.
Boogle ולא Google קפיש?
על טעויות- משלמים, על שגיאות - משלמים יותר ...
צדק- זה כוכב במערכת השמש אין מה לחפש אחריו.
בלוגים ומאמרים שימושיים: לכו חפשו תחת שם המשתמש שלי
Boogle ולא Google קפיש?
על טעויות- משלמים, על שגיאות - משלמים יותר ...
צדק- זה כוכב במערכת השמש אין מה לחפש אחריו.
בלוגים ומאמרים שימושיים: לכו חפשו תחת שם המשתמש שלי
קרינת RF בפרט, וכל קרינה מתחת לאורך הגל האולטרא-סגול, היא מה שמכונה "קרינה בלתי מייננת", כלומר - היא לא יכולה ליינן אטומים ע"י קריעת אלקטרונים (לא בערך, לא הסתברותית בקושי גורמת ליינון, אלא לא יכולה טכנית). נכון להיום, רוב התאוריות לגבי פיתוח של סרטן מדברות על מוטציה גנטית כשלב ראשון והכרחי, וזה בדיוק מה שקרינת RF לא יכולה לעשות, לא משנה באיזה הספק תשדר.
לצד זה, אין שום דבר ששולל מנגנון אחר שבו מתפתח הסרטן. ברור שקרינה שנספגת בגוף גורמת לחימום (ע"ע מיקרוגל, רק בהספקים קטנים בסדרי גודל), ויש מעט מחקרים שטוענים שיש השפעה של קרינת מיקרוגל על תהליכים ביולוגיים.
נכון להיום, לפחות למיטב ידיעתי - יש פער ידע גדול בתחום, ולמרות שאין מסקנות חד משמעיות כנגד חשיפה לקרינת RF, אף אחד לא ממליץ לך לחשוף אותך ואחרים לקרינה בהספק גבוה באופן קבוע.
כמו כן, חשוב לדעת כי התקנים הבריאותיים (ששוב, לא בדיוק ברור אם הם רלוונטיים, אבל הם הדבר הכי טוב שאנחנו יודעים להגיד כרגע) מדברים על עוצמת שדה ו-SAR, שהם נתונים רחוקים מאוד מהנתונים שאתה צפוי להיתקל בהם (mW, dbm). אם הנושא חשוב לך, אני מציע בחום ללמוד אותו עצמאית, מהאתרים של המשרד להגנת הסביבה בארץ ובארה"ב, ומארגון הבריאות העולמי (WHO).
אין מדובר בהמלצה או בחוות דעת מוסמכת, אני אציין שני דברים שניתן לשקול אם הנושא מדאיג אותך -
1. מיקום של האנטנה במקום רחוק מהגוף (הצמדה של המגבר לשלט, ומיקום האנטנה כ-10מ' מהגוף, ע"י חיבור בכבל קואקס טוב).
2. שימוש בהספק נמוך ככל הניתן בכל רגע נתון. כפי שכבר צויין פה, שידור בעוצמה גבוהה יכולה דווקא לגרום ליותר בעיות מאשר לעזור, וברוב השימושים הספק של 100mW (+20dbm) הוא מעל ומעבר.
חשוב להבין שבצעד שבין 100mW ל-2000mW (בתקווה שהמגבר הזה באמת יעיל בעוצמה כזו), שהינו צעד של פי 20 בהספק, מדובר בצעד בין 20dbm ל-33dbm, כלומר הגדלה של הטווח רק פי 4 (וקצת, אבל ממילא זו הנחה סופר-אופטימלית. בתנאים אמיתיים הייתי לוקח בשתי ידיים הכפלה של הטווח).
בהצלחה
איתמר
העסק הזה יותר מסובך ממה שחשבתי.
1. לאיזה טווח יכול להגיע הטיסן עם שלט 9x?
2. לאיזה טווח יכול לשדר משדר ווידאו 900 מגה 1.5 וואט?
3. לאיזה טווח יכול להגיע הטיסן בשילוב של שני מערכות הנ״ל?
בברכה