על מנת להבהיר את כוונתי, לא הגבתי לארוע עצמו, אני לא מכיר ולא מתיימר להכיר את הפרטים, הגבתי לאופי שבו חלק משמעותי מכלל הטיסנאים נוטים להטיס, תוך אי התחשבות בסיכונים המובנים והבסיסיים שבספורט שלנו.
אני למדתי להטיס בחו"ל. איפה שלמדתי להטיס היה קו על הקרקע שסימן איזור אסור לטיסה. מטרת הקו היתה למנוע מהמטיסים להטיס מעל הראש שלהם ושל אחרים. מי שהיה עובר את הקו היה מקבל התרעה, בהתרעה שלישית אתה הולך הביתה!
זה לא סותר את העובדה, שבתקלה הטיסן יכול להסחף מעבר לקו, אך רב התאונות הנגרמות מאיבוד שליטה או איבוד קשר עם הטיסן ואפילו במקרים של כשל חומרתי כל שהוא, מסתיימים בנפילת הטיסן בשטחים פתוחים. צמצום המרחב האווירי של הטיסנים מקטין את הסיכוי לנפילתם בתוך המרחב האסור.
אני מצפה מטיסנאים לקחת אחריות על מה שעולה לאוויר ועל מה שיורד מהאוויר. אני מצפה מהטיסנאים שאני מטיס איתם שיקפידו שהציוד שלהם תקין, אני מצפה שיטיסו באחריות, אני מצפה שלפני שהם עושים באז בגובה נמוך שיתנו מבט לראות שאני לא בקו פגיעה, אני מצפה שיטיסו באופן שבמידה ותהיה תקלה אז לא יקרה אירוע שיסגור לי את השטח להטסה.
ביקשתי יותר מדי?
ואם טעויות קורות (או טועיות כפי שאתה קורה להן

) ואנחנו מודעים לכך שהן קורות, אז מה לא הגיוני ומה כל כך נוראי לדרוש טיפה מודעות וזהירות?