Scooter,
תכולת האנרגיה במצבר נמדדת בוואטים (W).
מארז מצברים עם מתח נומינלי של 11.1V ועם קיבולת של 1,000 מא"ש, 'מכיל' באופן תאורטי 11.1W.
היזכר בבקשה בשיעורי הפיסיקה מתקופת התיכון.
מתח המתבטא בוולטים (V) שווה להתנגדות באוֹמים (Ω) כפול זרם באמפרים (A); והספק בוואטים (W) שווה למתח כפול זרם, או לזרם בריבוע כפול ההתנגדות.
מצֶת המשתמש ב-4A, ומוזן ב-1.25V, צורך 5W הספק בעבודתו.
מצבר 1.2V מלא, בקיבולת 1,000 מא"ש, יכלה את עצמו תוך 12 דקות לערך.
אני גם רכשתי את המכשיר מסיבה פשוטה...המנוע בטיסן שלי מורכב הפוך ,ולפני כשנה בטיסן אחר כשהמנוע היה מורכב הפוך מהיסח דעת נחתכה לי הזרוע בזמן שניתקתי את הפלג.
הנזק פינוי מיידי למיון וחמישה תפרים .וממזל משמיים לא נחתך לי וריד ראשי שממש ראו אותו מבצבץ מבין הבשר!
ראיתי שמישהו כאן רשם שזה למנוע נייטרו, לא הבנתי, זה יעבוד על כל טיסן דלק נכון?
ואיך זה עובד מישהו יכול להסביר לי? איך אני מחבר את זה לטיסן? ואחרי שאני מחבר את זה לטיסן, איך אני מפעיל את זה? דרך ערוץ בשלט כאילו? וככה זה חוסך לי את הבוסטר?
סליחה שהשאלה היא קצת דפוקה, אבל אני רוצה להזמין את זה.
פתגם סיני עתיק אומר - 'זה ששואל הוא טיפש לחמש דקות, אבל זה שאינו שואל נשאר טיפש לנצח'.
צריך רק להמציא גמד קטן שיתן מכה לפרופ ואמנו מסודרים![]()
Hurricane,נכתב במקור על ידי [FONT="Georgia"
לפני הרבה חודשים פניתי למנהלי הפורום וביקשתי מהם להימנע מהשימוש במושג 'מנוע ניטרו', ולו רק מהסיבה שהניטרו הוא רק תוסף לדלק; ולא חומר הדלק העיקרי...
לתבשיל גוּרמֶה שהטבח שהכינוֹ הוסיף מלח לתיבולו, לא קוראים 'מלח' בגלל זה; אלא משתמשים בשמו של התבשיל.
המנועים הם מנועי לַהַט (glow engines) והמכשיר בו מדובר מלהט את סליל המצֶת, כדי לספק הצתה ראשונית למנוע. המשך להט הסליל נגרם ע"י תגובה קטליטית של הפלטינה שבסליל המצת, על מתנול; תגובה המפיקה חום רב.
אם מנהלי הפורום רוצים לקרוא למנוע על שם חומר הדלק העיקרי שלו, השם 'מנוע מתנול' מקובל עלי.
הכינוי (nitro engines) מקובל בקרב דרדסים זבי-חוטם בני פחות מ-12, המסִיעים ומתחרים במכוניות דלק בארה"ב...
גם אצלם הניטרו הוא רק בגדר 'תבלין לדלק'; ולא הייתי רוצה להיות ולא להתנהג באופן דומה להם.
אמנם השאלה דפוקה(מילים שלך) אבל אשתדל להשיב לך תשובה ברורה.
המתקן הזה איננו חוסך בוסטר. הוא בוסטר בפני עצמו, אלא שבמקום לחבר אותו למנוע מבחוץ, בעת ההתנעה, הוא נמצא בתוך הטיסן ומחובר קבוע לפלג.
הוא מתאים לכל מנועי מתנול (ניטרו) והפעלתו יכולה להעשות בשני אופנים: או על ידי לחיצה על כפתור המותקן בגוף המכשיר, או ע"י השלט באמצעות ערוץ פנוי. בכל מקרה המכשיר מספק זרם חשמלי לפלג למשך 10 שניות ומתנתק מעצמו.
מדהים!
תודה רבה לשניכם על ההסברים המפורטים. עכשיו גם סוף סוף אני יודע מה זה נייטרו!
אני אזמין אחד כזה בקרוב..
פתגם סיני עתיק אומר - 'זה ששואל הוא טיפש לחמש דקות, אבל זה שאינו שואל נשאר טיפש לנצח'.
מנשה,
החום המופק ע"י שרפת הדלק אינו מספיק כדי לשמור על הלהט בסליל המצת.
בשנות הארבעים של המאה הקודמת, לפני שפותח המצת המודרני, ניסו להשתמש בסליל עשוי Ni-Chrome, כמו שמשתמשים עבור גופי-חימום, במייבש-שער, או במצנם.
זה לא עבד... המצת היה צריך להיות מחובר למתח כל הזמן.
גם שימוש בדלק המבוסס על בנזין הראה את אותן תוצאות.
פלטינה היא מתכת אצילה שאינה מתרכבת כימית כמעט עם כלום באופן רגיל. אבל יש לה תכונה של קטליזטור; כלומר שהיא גורמת לתגובה כימית, מבלי להשתתף בה באופן ישיר ומבלי להשתנות.
אחת התגובות שהיא גורמת, היא חמצון של המתנול לפורמלדהיד; תוך פליטה של חום רב.
כשהתגובה מתרחשת בקרבתו של סליל המצת, הוא מתחמם; ואם הוא חם מאוד, הוא מתלהט.
חימום מאיץ כל פעולה כימית; ככל שהסליל חם יותר, התגובה הקטליטית חזקה יותר. ולכן נדרש חימום סליל-המצת עם סוללה, כדי להתחיל את התגובה בעוצמה מספקת. ואז כשהמנוע פועל, היא ממשיכה בהשפעתו העקיפה של חום המנוע.
ללא פלטינה בסליל המצת וללא מתנול בתא השרפה, המנוע לא יפעל כשורה, כי לא תהיה תגובה שתשמור את סליל-המצת חם.
נערך לאחרונה על ידי DarZeelon; 16-05-2011 בשעה 15:02:31. סיבה: תיקון טעות דפוס.
תודה רבה על ההסבר דר.