דוד זה שאתה מוכר משהו שקנית במחיר הפסד עושה אותך קצת פרייאר.
לא לכולם יש אורך רוח וסבלנות לחכות 3-4 שבועות להגעת מוצר לארץ, אני זוכר את עצמי בהתחלת העיסוק בתחביב שבניתי עוד את המוגי הראשון שלי, פירקתי מסוק קיים בכדי להוציא ממנו מנוע וקניתי פרופים ב25-30 שקל מחנויות בארץ, שים לב כל יחידה עלתה 25-30 ש"ח וזאת למרות שידעתי מה היה המחיר בחו"ל ולמרות שהייתה לי הזמנה בדרך לארץ עם פרופים שעלו פחות מדולר ליחידה.
אני מכיר המון אנשים בשטח שלא יודעים מה זה Paypal ולא רוצים לדעת מה זה, מפחיד אותם להזמין מחו"ל הם סומכים על עינהם ועל מה שהם יכולים לגעת בו.
אני למשל סוחר מטבעי, יש לי לפעמים עודפים של ציוד שאני מעלה למכירה בפורומים השונים במחיר עלות שלי ולרוב אני מוכר הרבה ציוד ביד2 במחיר רווח יפה.
המטרה יותר פשוטה ממה שאתה חושב, התחביב הזה מתבזבז עליו לא מעט כסף וזאת דרך נחמדה מבחינתי לקזז עלויות ולצמצם הוצאות בתחביב שלהערכתי אני מוציא עליו לא פחות מ1000 ש"ח בחודש.
ביד 2 למשל יש 2 שאלות די נפוצות :
1. לאיזה גובה זה טס ?
2. לאיזה מהירות זה מגיע ?
שם לא מבלבלים שזה עלה X ועלה Y בחנות ,מנסים אולי עקרונית להתמקח ולהוריד כמה שקלים אבל זהו...
לדעתי זאת חוצפה לפנות למישהו שמוכר משהו ולהתחיל להסביר לו בהיגיון שבחנות זה עולה ככה, והוא צריך להוריד 30%-50% - כבד את המחיר שהמוכר מבקש.
קשה לי להאמין כשהתחלת בתחביב הזמנת כל חלק מחו"ל וחיכית בסבלנות 3-4 שבועות, בטוח קנית דברים במחיר גבוה יותר בהתחלה, היום אתה "צרחן" נבון יותר, אשריך אבל זה לא ההיגיון של כולם, לא לכולם יש סבלנות.