שמות משתמשים לתיוג

מציג תוצאות 1 עד 18 מתוך 18

נושא: ריסוק הDLG שלי בשבת - הוא זכאי!

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    תודה!
    7
    הודה 216 פעמים ב 154 הודעות
    הוזכר
    0 הודעה/ות
    תויג
    0 שרשור/ים

ברירת מחדל תגובה: ריסוק הDLG שלי בשבת - הוא זכאי!

נדב,

סביר להניח שהמקלט יודע לקחת עד 9 וולט כמו רב המקלטים היום בשוק, הסרוואים לא יודעים וכאשר הם מתאמצים והזרם עולה (מדפים מטה לקראת נחיתה לדוגמא) במידה והמתח מעל 6 וולט, ההספק על הסרוו ישרוף אותו (המנוע או האלקטרוניקה) המלצת יצרן סרוואי היפריון היתה בזמנו לתכנת את הסרוואים ל-80% כוח לכל היותר וגם להוריד טיפה את המהירות על מנת שהסרוו ימשוך פחות הספק במקסימום (בשביל זה צריך מתכנת סרוואים של היפריון).
    ראה הוזהרת!

ישנם סרוואים שעובדים על 7.4 וולט, נכון להיום הם סרוואים אקזוטיים וטיפה יותר יקרים, לדעתי בעתיד יהיו יותר כאלו ואז יהיה שווה לחבר שני תאי ליפו ישירות לסרוואים. עד אז, מציע שתשים רגולטור או תישאר על ניקל מטאל.

נקודה נוספת למחשבה, היתה לי סוללת ניקל מטאל ב-F3J שריסקתי לפני כשנה ש"מתה" לי בתחרות, מסתבר שכבל הטעינה שלי במטען המהיר היה ארוך מדי ואני בטפשוטי ליפפתי אותו על עצמו כדי שלא יפריע לי. מה שקרה זה שיצרתי סליל עם נגד (חוט מלופף + אורך חוט גדול) ופגעתי ביכולת המטען לזהות מתי הסוללה טעונה, למעשה ריסקתי כי הסוללה לא היתה טעונה עד הסוף. כיום, יש לי חוט קצר על המטען, בסוף כל יום הטסה אני טוען את הטיסנים ובודק שנכנסה עליהם כמות הגיונית של קיבולת. בנוסף, לפני כל הטסה אני נותן טעינה נוספת על מנת להחזיר לסוללה את מה שאיבדה בגלל פריקה עצמית, לרב זה כמעט כלום אבל בשבילי זו בדיקה שהסוללה תקינה. פעם בחודשיים שלושה, לפני הטסה אני מבצע פריקה מלאה וטעינה כדי לעמוד על מצב הסוללה. עם טיפול כזה אין סיבה שהסוללה לא תחזיק לך שנתיים לפחות. בנוסף, אני בודק את מתח הסוללה, כמו שנמדד ע"י המטען, לפני ניתוק הסוללה על מנת לראות שבאמת הכל תקין, המתח צריך להיות סביב 5.9 וולט בסיום הטעינה.

בפעם הבאה שאתה הולך להטיס, תטיס רק שעה. תגיע הביתה וטען את הסוללה, בדוק כמה נכנס פנימה, זה מדד טוב לצריכה המומוצעת מהטסה אמיתית.
    מנסיוני, סרוו דיגיטלי של היפריון לוקח בממוצע 35 מילי, סרוו אנלוגי של דימונד לוקח סביב 20 מילי ומקלט 6255 של ספקטרום לוקח סביב 10 מילי. במידה ויש לך ארבעה סרוואים דיגיטלים אז רק הסרוואים זה 140 מילי, אחרי הבדיקה ניתן יהיה לחשב כמה לוקח המקלט שלך ולחשב זמן טיסה בטוח על סוללת ניקל מטאל.
    נערך לאחרונה על ידי roydor; 30-05-2011 בשעה 07:07:28.

תודה!
    9
    הודה 38 פעמים ב 29 הודעות
    הוזכר
    0 הודעה/ות
    תויג
    0 שרשור/ים

ברירת מחדל תגובה: ריסוק הDLG שלי בשבת - הוא זכאי!

ציטוט נכתב במקור על ידי roydor צפיה בהודעה
    מסתבר שכבל הטעינה שלי במטען המהיר היה ארוך מדי ואני בטפשוטי ליפפתי אותו על עצמו כדי שלא יפריע לי. מה שקרה זה שיצרתי סליל עם נגד (
    אני ממש לא חושב שהסליל זו הבעיה : כדי שלסליל תהיה השפעה צריך שיהיה סליל ממש גדול (הרבה מאוד ליפופים) ו\או קפיצת זרם משמעותית, אחרת לסליל במקרה הזה אין כל משמעות, בטח לא כזו שהמטען מסוגל להבחין בה.

אורך הכבל, יכול להיות משמעותי, זה תלוי בעיקר בשטח החתך שלו, אורך כמובן וגודל הזרם המועבר דרכו :
    מחשבים את התנגדות הכבל כך - (אורך כפול שתיים(הלוך ושוב) כפול התנגדות סגולית של המוליך(נחושת=0.018) ) / שטח חתך
    את התוצאה מכפילים בזרם המועבר ומקבלים את מפל המתח.

נושאים דומים

1. [מדליק] סרטון של הטסט של הDLG החדש
    על ידי בוואז בפורום פורום דאונים וטיסנים חשמליים
    תגובות: 14
    הודעה אחרונה: 07-03-2011, 18:07:42
  2. גיל - זה בשבילך (ובשביל אוהבי הDLG)
    על ידי eitan-ro בפורום פורום דאונים וטיסנים חשמליים
    תגובות: 5
    הודעה אחרונה: 20-10-2010, 20:18:28
  3. [מדליק] וידאו מושקע על היכרות עם תחום הDLG
    על ידי eitan-ro בפורום פורום דאונים וטיסנים חשמליים
    תגובות: 5