תגובה: שאלה בעניין שליטה במסוק.

נכתב במקור על ידי
Yoav Lahav
יש לי כמה שאלות לחברים פה. אני רוצה לדעת האם התמרונים המפורטים שקל מאד לבצע אותם בלי לדייק, הם באמת קשים או שרק לי לקח זמן רב לבצע אותם קרוב למשהו נורמלי.
הנח לצורך השאלה שאין רוח.
התמרונים:
1. עמידה בנקודה קבועה תוך כדי סיבובי זנב. אבל לעמוד זה לעמוד! ללא שיוטים של מטרים לכל הכיוונים. מהירות סיבובי הזנב בערך 2-3 שניות לסיבוב. אני עדיין מתקשה עם התרגיל הזה!
2. הטסה קדימה לא הפוך בצורת 8 אופקי כאשר: המסוק שומר על גובה קבוע ואין בריחה לגובה בפניות, מהירות קבועה, 8 יפה וחוזר על עצמו.
3. ביצוע לופים ברצף תוך שמירה על מיקום הלופ כלומר המסוק לא מתחיל לשייט לו בשמיים בזמן הלופים ובורח לנו עד שצריך להפסיק תלופים כדי להחזיר אותו. לצורך השאלה, ביצוע 10 לופים ברצף סביב נקודה קבועה ובאותו מישור.
מה שמשותף לכל הנ"ל ולעוד הרבה תרגילים הוא שצריך לתקן תוך כדי התרגיל כדי שיצא מדוייק ויפה.
אני רוצה להדגיש שאני מתכוון להטסה ממש מדוייקת. סתם להשתולל עם המסוק, לטוס מהר ,להתפרע, זה לא קשה יחסית למי שכבר מנוסה. הקושי האמיתי מתחיל לי לפחות כאשר צריך לדייק. פתאום גם הדברים הפשוטים הופכים לקשים לביצוע. אני צריך ממש להתרכז לראות מה בדיוק קורה למסוק ולתקן לכיוון הנכון וכל זה תוך ביצוע תרגיל. נראה לי שזה איזשהו רף שמי שעובר אותו עולה ליגה בשליטה במסוק.
הי יואב.
התרגילים שאתה מפרט באמת קשים לביצוע באופן מדויק.
מחלקה שלמה בתחרויות מסוקים מבוססת על תרגילים מהסוג הזה (F3C).
מלבד זאת, אם לשפוט מהחתימה שלך - המסוק שלך קצת קטן לטיסת אוירובטיקה מדויקת, מה שמקשה עליך עוד יותר. ב-F3C הנטייה היא להטיס את הכלי הגדול ביותר שאפשר (גדלי 90 למיניהם).
הרוטור הוא רק מאוורר ענק - עצור אותו ותראה איך הטייס מזיע...
ואדים
Mikado Logo500 3D-FBL "Mjollnir" ;R617FS;3XBLS451;Microbeast+BLS251;CC Phoenix Ice 100A+Scorpion 1100KV; WR Mini Hercules BEC
Great Planes Super Sportster EP
Futaba 7C 2.4GHz