ושיהיה לכולנו רק טוב
10-15% פחות.
בדוגמה שנתתי נאנוטק שקלה 79 גרם כאשר המקבילה הרגילה (אותה סוללה אך לא נאנוטק) שוקלת 93 גרם. הלינקים בהתאמה:
http://www.hobbyking.com/hobbyking/s...dProduct=11901
http://www.hobbyking.com/hobbyking/s...idProduct=9491
עכשיו מכיוון שאנו חיים בארץ ישראל אז אני אבהיר - לי נוח בחלק מהטיסנים לשים נאנוטק (כאשר המשקל חיוני) לאחרים זה נוח כי זמן ההטענה מהיר יותר. כל אחד שיעשה מה שנוח לו.
ושיהיה לכולנו רק טוב
אנחנו מדברים על עד 20 גרם הפרש עבור מסוק 450 ממוצע ששוקל כ 900 גרם משקל טיסה (ברשותך אנחנו בפורום מסוקים).
אנחנו מדברים על 2% הפרש במשקל המסוק כולו (במסוקים גדולים יותר ההפרשים עוד יותר זניחים וגם אין בעיה של מרכז כובד ביחס שכזה).
אתה צריך להיות מטיס ברמה מאד מאד גבוה אם בכלל תוכל להרגיש בהבדל המשקל מבחינת הביצועים.
אפשר להתווכח על אמינות הסוללות, על היכולת להטעין מהר יותר (שאגב מקצר את חיי הסוללה באופן משמעותי), על המימדים שלה ומרכז הכובד שמושפע מכך אבל ההפרשים במשקל זניחים ביותר.
בסופו של יום הסוללות עשויות מאותו פולימר עם אותו משקל סגולי, אין כאן קסמים, מספיק שבסוללה אחת השתמשו במוליכים דקים יותר, קצרים יותר, מעטפת קלה יותר או במחברים אחרים על מנת ליצור הפרשי משקל שכאלה, הננוטק היא בסה"כ מותג אחר, אין כאן טכנולוגיה מהפכנית, 25C זה עדיין 25C.
אגב, בישראל המשקל הסגולי של הפולימר נשאר זהה לזה שבסין![]()
נערך לאחרונה על ידי ziki; 13-06-2011 בשעה 19:18:27.
מצטער שפלשתי לטריטוריית המסוקים... אנקה אחרי כשאלך. עדיין כשמדברים על סוללות באופן כללי התשובה שלי עומדת בפני עצמה. ותתפלא, הורדה של 30 גרם ממשקל אף/משקל אחורי בטיסן יכולה להשפיע המון.
ולגבי ה-25C - לנפנף בזה זה נחמד, אבל אם יש לך סוללת 1000 על טיסן שצורך 25A אז אתה בבעיה בלי קשר לכמה היא יכולה להוציא בזמן עבודה נורמלי. ובמקרה של טיסן גדול אז גם הסוללה תהיה מספיק גדולה ותוציא את כמות האפר הדרוש בכיף...
אני אף פעם לא קונה סוללת 20C לא רק בגלל האמפר שהיא יכולה להוציא, אלא בגלל שהניסיון הראה לי שהם מתות הרבה יותר מהר מהאחיות הגדולות שלהן... במקרה של נאנו-טק - נסיון של מספר חבר'ה בטייסת הראה שהן מחזיקות מעמד.
ושיהיה לכולנו רק טוב
עולם המסוקים שונה לגמרי מעולם הטיסנים, העומסים שונים ביחס לגודל הכלים כך גם צריכת הזרמים הגבוה לאורך כל זמן הטיסה במסוקים לעומת טיסנים.
אני לא מתווכח על שינוי מרכז כובד, זה יקרה לך כשתחליף כל מותג עם מותג אחר ומהסיבות שציינתי קודם ולא מפני שעברת לננוטק (לא ברור איך 13 גרם הפכו ל 30 אבל לא משנה).
במסוקים עניין ה C הגבוה חשוב מאד, אלו כלים ששומרים על סל"ד גבוה לאורך כל זמן הטיסה וכל דעיכה קלה באה מיד ליידי ביטוי בביצועי הכלי גם אם לא מגיעים לערכי ה C המוצהרים עצם העובדה שסוללה מתוכננת לזרמים גבוהים יותר תגרום לה לטוס חזק ונציל יותר לאורך כל פרק זמן פריקתה בטיסה, גם על חשבון משקל.
כאמור מסוקים וטיסנים עולם אחר לגמרי ועם צרכים שונים