האם יש הבדל בין סוגי הגלגלים גומי לספוג??
ואם כן מה?
והאם משנה לנו שיש גלגל אחורי מגומי וקידמי מספוג? או ההפך?
תודה..
האם יש הבדל בין סוגי הגלגלים גומי לספוג??
ואם כן מה?
והאם משנה לנו שיש גלגל אחורי מגומי וקידמי מספוג? או ההפך?
תודה..
גם לקפוץ זה לעוף...גם אם לרגע...
Doomaster,
גלגלים המצוידים ב-'צמיגי' גומי נוטים להיות יותר קופצניים.
יש להם קפיציות שגורמת לכך שהם מקפיצים טיסן חזרה לאויר, לאחר נחיתה במהירות-שקיעה גבוהה.
הם הופכים אנרגיה קינטית בכיוון אחד, לאנרגיה קינטית בכיוון האחר.
גלגלים עם צמיגי-ספוג, לעומתם, סופגים יותר מהמכה ומקפיצים את הטיסן פחות. הם סופגים אנרגיה קינטית במעיכתם וחוזרים באיטיות למצבם הקודם.
חייהם של צמיגי-ספוג קצרים יותר, אבל שרידותו של טיסן המצויד בהם גבוהה יותר.
אוסיף לנאמר-
ישנם צמיגים מאיכויות שונות, יש צמיגי גומי שסופגים מכה כמו צמיגי ספוג (אך אורך חייהם כמו של גומי) ויש צמיגי ספוג העשויים מספוג קשיח ואיכותי, שמחזיקים כמעט כמו צמיגי הגומי, בקיצור- הרווח הוא מ2 העולמות.
שרידותם של צמיגי ספוג תלויה בסוג המסלול, מסלול רווי אבנים וחצץ ישחק אותם מהר, בעוד שדשא\אספלט נקי\כורכר כמעט ולא ישחקו אותם.
אני מציע, לפחות אם אתה קונה בארץ ויכול לגעת ולבדוק את מה שאתה קונה, לקנות צמיגים עם ספוג קשיח ואחיד ("צפוף"), או עם גומי רך יחסית.
אם אתה נתקל במקרים ההפוכים (גומי הצמיג קשיח, או ספוג רך ודליל) עדיף שלא תקנה, הם לא ישרתו אותך היטב.
אם אתה מטיס על אספלט אז עדיף צמיגי ספוג , יש להם אחיזה יותר טובה , לעומת זאת על דשא לצמיגי גומי יש אחיזה טובה יותר ..
החיים כל כך יפים, תהנו מהם !
נערך לאחרונה על ידי ZigiStar; 16-06-2011 בשעה 19:31:50.
אם כבר עומדים על הדקויות, היות וגומי הוא חומר בעל תכונות אלסטיות בולטות, אז הוא מקבל כוח כוח בכיוון אחר, ומחזיר כוח לכיוון המנוגד.
זיגי צודק, דווקא.
כוונתי הייתה לתנע, אותו ערך שגם נשמר.
חברה, בואו נשתדל להישאר מפוקסים על הנושא.
ארז
!!!BEWARE WE ARE IN THE AIR!!!
ואני מבקש שוב. להישאר על הנושא. התנצחויות בפרטי בבקשה. מי שלא מסוגל יורחק.
ארז
!!!BEWARE WE ARE IN THE AIR!!!
עוד פעם אתם והנמס שלכם...
חשבתי שפעם שעברה סגרנו הכל...
לפי מה שאתם אומרים אני כמשתמש נייטרו ובנזין (לא מוותר על הריח והרעש..) אני מטיס בעיקר בדשא עדיף לי ספוג ברמה בינונית\קשה ...?
גם לקפוץ זה לעוף...גם אם לרגע...
רק אם יש בעיה של משקל, יש להעדיף גלגלי ספוג
אחרת, רק גלגלי גומי
בספוט-און שלי (F3A) היתה לי בעיה שכני הנסע היו משתחרים מהברגים כמעט כל נחיתה
רק לאחר שהחלפתי אץ גלגלי הספוג שהגיעו עם הקיט לגלגלי גומי איכותיים הבעיה נפתרה
אני מניח, ממה שכולם תרמו כאן, שיש טיסנים להם מתאימים יותר צמיגי ספוג; ואחרים להם צמיגי גומי 'עושים את זה'...
כנ"ל גם לגבי מיקום הגלגל - יש טיסנים להם מתאים צמיג שונה בחרטום, מאלה של כן-הנסע הראשי.
נערך לאחרונה על ידי ZigiStar; 20-06-2011 בשעה 19:22:10.