רציתי לדעת האים יש דבר כזה ביטוח למסוק
או האים אפשר ביטוח מפני פגיעה במישהו חס וחלילה טפו ..טפו
או משהו .(רכוש) בזמן הטסה .הייתי רוצה ביטוח כזה.
רציתי לדעת האים יש דבר כזה ביטוח למסוק
או האים אפשר ביטוח מפני פגיעה במישהו חס וחלילה טפו ..טפו
או משהו .(רכוש) בזמן הטסה .הייתי רוצה ביטוח כזה.
יוסי .ש. מ.העמק
TREX 500 ESP
DX7
אני חושב שקלוב תעופה עושים כזה ביטוח , אבל בין כה 90% מאנשים בארץ מטיסים במקומות / אופן שלא יהיה מכוסה ע"י שום ביטוח
תומר
TBS Discovery Naza
Multiplex Fun Cub
VMar RV-4
Axial SCX10 Jeep Rubicon
Baja 5B SS
Hitec Aurora 9 + Dragonlink UHF
Once upon a time: TREX-50O ESP , TREX-600PRO EFL, Ritewing Zephyr 2 FPV , AXN, Eflite T-34 Mentor , FMS P-51D Mustang, T-33 Mini EDF
אהה אתה מיתכוון שגם אים יש כזה ביטוח אז הוא יהיה
מוגבל למקומות הטסה מסוימים ע"י חברת הביטוח
יוסי .ש. מ.העמק
TREX 500 ESP
DX7
מצאאתי המון חומר על הביטוחים פה בפורום
תודה
יוסי .ש. מ.העמק
TREX 500 ESP
DX7
אני יודע שלהרבה ח׳ברה מהאיזור שלי דווקא יש ביטוח כזה בדיוק.
אין לי מושג מי עושה אותו ומה התנאים אבל הבנתי שעולה בערך 500₪.
תבדוק בקלוב התעופה כמו שכתבו לך ובאינטרנט, אם לא תמצא תכתוב לי הודעה פרטית ואני אשאל מישהו שאני יודע בוודאות שיש לו ביטוח כזה.
Gil Friman
-------------------------------
T-rex 600esp FBL
רחפן f450 fpv
MS Composite Swift II
Mountain Models EVA Sport
Hitec Aurora 9
פש את השם "מיליס"
בניית טיסנים והדרכת בנייה והטסה הטסה למתחילים בכל גיל.
יעוץ טלפוני חינם
ריכוז מידע. כאן תמצא תשובות להמון שאלות:
http://www.efly.co.il/forums/showthr...%E9-%F2%E5%E3%
עודד- 0525-454380 (לא לשלוח SMS, עונה רק לשיחות )
https://www.facebook.com/profile.php?id=100007080663110
חיפשתי ומצאתי
http://millis.co.il/apage/54109.php
Gil Friman
T-rex 600esp FBL
רחפן f450 fpv
MS Composite Swift II
Hitec Aurora 9
millis הבטיחו לי חגיגית שהם כן מכסים במקום שבוא מבצעים את התחביב.
כדאי שתבינו שמדובר בביטוח צד ג
כלומר שזה מכסה נזקים לצד ג
רכוש וכנראה גם גוף אלא שכאן תתעורר השאלה האם ניתן להגדיר את הפגיעה כתאונת דרכים ולנער את קופת החולים מאחריות או לא - התשובה פשוטה אם היה מדובר בהגדרה של תאונת דרכים היתה מוקמת פוליסת ביטוח חובה ע"פ חוק פלת"ד - פיצוי לנפגעי תאונת דרכים מה שמנער את קופת החולים מהצורך לשאת בתשלומי הטיפול ( וכן " השתק " לחברת הביטח בזכות השיבה )
אלא שהכלי שלנו לא מוגדר ככלי רכב ולכן לא חל עליו חוק פלתד וקופת החולים של הנפגע תאלץ לשאת בתשלום ההוצאות הרפואיות.
נשאר כאן רק הנזק המתמשך שכן נפגע שאיבד איבר בתאונה עם מסוק יוכל לתבוע את המטיס ( ו/או הבעלים ) על כל הנזקים העתידיים ( אובדן פרנסה, עוגמת נפש ועוד) והסכום במקרה הזה בהחלט יכול לעבור את רף המיליון בנקל.
כלומר הביטוח הזה בעצם מכסה לנו את הנזקים העתידיים לנפגע צד ג' שנגרמו ע"י המטיס ו/או בעל המטוס שניהם כאחד! זה החוק כי בעל הטיסן אחראי לתקינותו ולהטסתו ע"י מישהו מיקצועי ואם קרתה תאונה ברור שהמסוק לא היה תקין ולא הוטס מקצועית ולך תוכיח שאין לך אחות זה החוק מבחן התוצאה ! דוגמא לכך מי שרוצה להבין זה שאסור בשום אופן להחנות רכב בדרך בין עירונית כי זו חניה מסוכנת ( והכוונה לרכב שהתקלקל ונתקע. אם לא קרתה תאונה החניה חוקית ולא מסוכנת או בעצם לא לא חוקית כלומר לא תקבל דוח אם קרתה מי שחנה אשם כי הוא חנה בצורה מסוכנת אחרת לא היתה נגרמת תאונה - פס"ד פרשת אדרי בבמי"ש עליון למי שמעוניין להעמיק בהיגיון המשפטי..)
ולכן הביטוח הזה בעצם מכסה כאמור נזקים שעליהם יתבע המטיס אם יגרום נזק לרכוש של צד ג' או לנזקים בעיקבות נזקי גוף לצד ג' ( לצורך הבנה: צד א - זו חברת הביטוח שעורכת את ההסכם , צד ב - מי שחתום מול חברת הביטוח צד ג - מי שניזוק ע"י צד ב ולא צד ב בעצמו!
במקום שיש רצון תמיד ישנה דרך
במילים פשוטות, מה שאתה אומר זה שאם ריסקתי לעצמו את המסוק על הראש, אני לא מבוטח,
אבל אם ריסקתי אותו על הראש של מי שלצידי אני כן מבוטח, בסכום של עד מליון ₪. נכון?
Gil Friman
T-rex 600esp FBL
רחפן f450 fpv
MS Composite Swift II
Hitec Aurora 9
הוא יקבל את הכסף על הנזק המתמשך שנגרם לו מעבר לטיפול הרפואי שאותו תכסה קופת החולים וזה בהתאם לאחוזי הנכות ואובדן השכר שיגרמו לו וכן עוגמת הנפש בהתאם לנזק ובמילים פשוטות כן
זה מכסה רק את הנזקים שלו.
לכלי שלך אין ביטוח לנזקים שלו.
הביטוח הוא רק לנזקי צד ג שלא מכוסים ע"י גוף אחר מכוח חוק ( מניעת מצב של כפל ביטוחי )
האם כדאי לעשות ביטוח כזה???? גם אם תטיס עפיפון בפארק ציבורי ותפע למישהו בעין אתה חשוף לאותה תביעה בדיוק ! ואף אחד לא עושה ביטוח לעפיפונים
מצד שני הנזק שכלי שאנו מטיסים יכוללהיות מאוד חמור זה כמו מכסחת דשא מעופפת ( ואלה שעשים 3D משתמשים בו לכיסוח הדשא למיטב הבנתי וע"פ תמונות שראיתי פה...) בימ"ש יטיל פיצוי כספי רציני על כל פגיעה מכלי כזה ובגלל זה אנחנו הולכים למדבר .... נ.ב כמה עולה עיום גמל 2 דבשות ????)
במקום שיש רצון תמיד ישנה דרך
האם לדעתכם אפשר לרכוש ביטוח שתקף רק בסופי שבוע?
זה אומר שלא משנה איפה הטסתי אם חס וחלילה מישהו נפגע יש כיסוי?? ולמי יש ביטוח פה? זה הכרחי לדעתכם?
תודה.