שמות משתמשים לתיוג

מציג תוצאות 1 עד 25 מתוך 28

נושא: סוללת NIMH

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    תודה!
    1
    הודה 4 פעמים ב 4 הודעות
    הוזכר
    0 הודעה/ות
    תויג
    0 שרשור/ים

ברירת מחדל תגובה: סוללת NiMH

בנצי,

בחוק אוֹהְם אפשר לראות אקסיומה.
    אם תקראו את ההודעות שלי (וביניהם הודעה #10), תראו שעליו אני מסתמך.

ההתנגדות במעגל שווה לחיבור כל ההתנגדויות שבו - ובמקרה שלנו זו שבמצבר, זו שבמטען, זו שבחוטים וזו שבתקעים\קרוקודילים.
    היות שהקטבים של המצבר ושל המטען מחוברים זה כנגד זה - כלומר, הפלוס (+) של המטען מחובר לפלוס של המצבר; והמינוס (-) של המטען מחובר למינוס של המצבר; הרי שהמתח האפקטיבי המניע את הזרם הטוען את המצבר הוא הפרש המתחים; בין זה שמספק המטען לבין זה שמספק המצבר.

אם בנקודת זמן מסויימת יש למצבר מתח של 11.1V ואם נניח שהתנגדותו הפנימית היא 0.5Ω (גבוהה מאוד - רק לצורך הדוגמא); ואם נתעלם מההתנגדות של החוטים ומההתנגדות של המטען עצמו; הרי שכדי לטעון את המצבר בזרם של 1.0A, יצטרך המטען לספק הפרש מתח של V=IxR, שהם 0.5V.
    כלומר שמתח הטעינה צריך להיות 11.6V, כדי שהמצבר ייטען בזרם 1A.

דר צאלון
    DarZeelon
    052-2588489
    ddzeelon@gmail.com

ממשלת מאדים התחילה לגבות עמלת EMS אז הלכתי לחפש את צדק
    תודה!
    58
    הודה 80 פעמים ב 65 הודעות
    כניסות לבלוג
    6
    הוזכר
    0 הודעה/ות
    תויג
    0 שרשור/ים

ציטוט נכתב במקור על ידי DarZeelon צפיה בהודעה
    בנצי,

בחוק אוֹהְם אפשר לראות אקסיומה.
    אם תקראו את ההודעות שלי (וביניהם הודעה #10), תראו שעליו אני מסתמך.

ההתנגדות במעגל שווה לחיבור כל ההתנגדויות שבו - ובמקרה שלנו זו שבמצבר, זו שבמטען, זו שבחוטים וזו שבתקעים\קרוקודילים.
    היות שהקטבים של המצבר ושל המטען מחוברים זה כנגד זה - כלומר, הפלוס (+) של המטען מחובר לפלוס של המצבר; והמינוס (-) של המטען מחובר למינוס של המצבר; הרי שהמתח האפקטיבי המניע את הזרם הטוען את המצבר הוא הפרש המתחים; בין זה שמספק המטען לבין זה שמספק המצבר.

אם בנקודת זמן מסויימת יש למצבר מתח של 11.1V ואם נניח שהתנגדותו הפנימית היא 0.5Ω (גבוהה מאוד - רק לצורך הדוגמא); ואם נתעלם מההתנגדות של החוטים ומההתנגדות של המטען עצמו; הרי שכדי לטעון את המצבר בזרם של 1.0A, יצטרך המטען לספק הפרש מתח של V=IxR, שהם 0.5V.
    כלומר שמתח הטעינה צריך להיות 11.6V, כדי שהמצבר ייטען בזרם 1A.
    ואיך לדעתך אני רואה אותו? בתור תקנת תעבורה?

מה שתארת הוא מהות הגדרת מקור זרם וזה שתתעקש שמה שמניע את מקור הזרם הוא מקור מתח , לא משנה את העובדה שהדקי המטען יתנהגו בהגדרה אקסיומית כמקור זרם עד למגבלת מתח המעגל.

יתרה מזו, אני הייתי הולך עם המעגל רחוק יותר , דרך ספק המחשב שהוסב לטעינה על קוווי החשמל הביתי דרך מערכת החל"ב של חברת החשמל לישראל , דרך תחנות המיתוג והמשנה על קו מתח העל של 400KV ישירות אל לוע הטורבינה של חברת החשמל ואני יכול להוכיח לך שמה שטוען לך את הסוללה זה ..... ק-י-ט-ו-ר !!!

לפעמים.....

ברם אולם אם בטעות מקור המתח של חברת החשמל בנקודה רגעית הוזן ע"י טורבינות הגז בתחנת חגית, למשל, הרי שמה שטען את הסוללה הוא אויר דחוס מעורב באדי דלק הנעים בטורבינת הגז וסובבים אותה.....

לפעמים.....

ואולי , בעצם מה שטען לי את הסוללה זה בכלל השכן שלי שהתקין על הגג תאים סולריים והזרים זרם הפוך לכוון המתח על רשת החשמל אצלי ברחוב......

Boogle ולא Google קפיש?
    על טעויות- משלמים, על שגיאות - משלמים יותר ...
    צדק- זה כוכב במערכת השמש אין מה לחפש אחריו.

בלוגים ומאמרים שימושיים: לכו חפשו תחת שם המשתמש שלי

תודה!
    2
    הודה 78 פעמים ב 48 הודעות
    הוזכר
    0 הודעה/ות
    תויג
    0 שרשור/ים

ציטוט נכתב במקור על ידי b1yossi צפיה בהודעה
    לא, דווקא הקלאסיקה הזאת לקוחה ממקום אחר.
    גודל האותיות שלי הוא '2' (כמו שלך, בדוק את זה); רק שזה כחול כהה ומודגש, כי יש לי דברים חשובים לומר. ולי זה דווקא נראה יפה וברור, לא כמו 'קקה של זבובים'.

ציטוט נכתב במקור על ידי Boogle צפיה בהודעה
    ואיך לדעתך אני רואה אותו? בתור תקנת תעבורה?

מה שתארת הוא מהות הגדרת מקור זרם וזה שתתעקש שמה שמניע את מקור הזרם הוא מקור מתח , לא משנה את העובדה שהדקי המטען יתנהגו בהגדרה אקסיומית כמקור זרם עד למגבלת מתח המעגל.

יתרה מזו, אני הייתי הולך עם המעגל רחוק יותר , דרך ספק המחשב שהוסב לטעינה על קוווי החשמל הביתי דרך מערכת החל"ב של חברת החשמל לישראל , דרך תחנות המיתוג והמשנה על קו מתח העל של 400KV ישירות אל לוע הטורבינה של חברת החשמל ואני יכול להוכיח לך שמה שטוען לך את הסוללה זה ..... ק-י-ט-ו-ר !!!

לפעמים.....
    ברם אולם אם בטעות מקור המתח של חברת החשמל בנקודה רגעית הוזן ע"י טורבינות הגז בתחנת חגית, למשל, הרי שמה שטען את הסוללה הוא אויר דחוס מעורב באדי דלק הנעים בטורבינת הגז וסובבים אותה.....
    לפעמים.....

ואולי , בעצם מה שטען לי את הסוללה זה בכלל השכן שלי שהתקין על הגג תאים סולריים והזרים זרם הפוך לכוון המתח על רשת החשמל אצלי ברחוב......
    תגיד, מאיפה אתה קונה את החומר הזה...?
    נערך לאחרונה על ידי ZigiStar; 27-07-2011 בשעה 23:18:51.
    טורניג'י - אבל מעליך!
    .Three of my favorite inventions are PC, RC and AC

נושאים דומים

1. אקיוסל 6 לא פורק סוללת NiMH
    על ידי TheGeek בפורום פורום רדיו ואלקטרוניקה
    תגובות: 1
    הודעה אחרונה: 17-06-2011, 19:03:24
  2. טעינת סוללת מקלט NIMH ללא מטען יעודי.
    על ידי TheGeek בפורום פורום רדיו ואלקטרוניקה
    תגובות: 4
    הודעה אחרונה: 09-06-2011, 16:38:24
  3. מוזרות בטעינת NIMH
    על ידי mayhem3d בפורום פורום דאונים וטיסנים חשמליים
    תגובות: 16
    הודעה אחרונה: 17-05-2011, 12:42:47
  4. [שאלה] סוללת NiMH
    על ידי yury בפורום פורום דאונים וטיסנים חשמליים
    תגובות: 4
    הודעה אחרונה: 23-10-2010, 15:28:32
  5. [שאלה] הרכבת סוללת NIMH