אחרי חודשיים של ניסוי, החלפת חלקים והזמנת אחרים אני חושב (מקווה) שסוף סוף הגעתי לשדרוג האולטמטיבי לMCPX שלי.
את הראש, הגריפים, הסוואש והציר הראשי החלפתי לאלומניום (פחות משקל, יותר עמידות).
את המנוע הסבתי לבראשלס מטורף (בקר 7 אמפר פרו + "THE STEVE" + מנוע HP05S 13,300V שנחשב לפי המומחים בחול לחזק ביותר במסגרת המגבלות). ההסבה דורשת הלחמות עדינות וכרסום די אגרסיבי של השלדה (כדי להכניס את המנוע) - מה שנקרא "לא לבעלי לב חלש" :-)
הזנב המקורי הוחלף בזנב של SR120 (חזק יותר עם רוטור גדול יותר ולפי המומחים לעניין בחו"ל פותר אחת ולתמיד את בעיית הזנב המשתולל ב3D של המסוק הזה). הזנב הושב על מוט קרבון מלא 2 מ"מ שחתכתי לאורך 150 מ"מ (האורך המומלץ לזנב הכבד הזה).
הפיניון שבשימוש הוא 9 שיניים. בעתיד אני רוצה לקנות אחד 8 שיניים אבל מאוד קשה להשיג אותם למסוק זה).
להבים KBDD ובוצעו שידרוגי הבסיס הידועים כגון גומיות חופה על הסוואש, כיוון הלינקים לאמצע כמו שצריך וכו...
תכנון נוסף לעתיד הוא החלפת השלדה בזו של RKH שהיא קלה וחזקה יותר עם מקום מיוחד למנועי בראשלס.
התוצר הסופי הוא מיני מפלצת. אמנם עם זנב כבד מאוד אבל עם כח מפחיד וזנב מהיר מאוד ויציב. אני עוד צריך לעשות כמה טיסות ניסוי כדי לבחון הכל אבל בנתיים זה נראה מבטיח.
הנה תמונה של החמוד אחרי כל העבודה והשדרוגים:
![]()