תגובה להודעה: Hurricane 425
היה לי הכבוד לעזור ולבנות כנראה את אחד מההוריקאן 425 הראשונים בארץ
הדברים שעזרתי בהם לדניאל היו לסדר את עניין זרועות הסרוואים שלא היו מקבילות אחת לשנייה, העניין סודר
#על ידי החלפה לזרוע ארוכה יותר
#מתקון כל האלקטרוניקה על המסוק
#כיוון מערכת הראש- מכיוון הסרוואים ועד לכיוון זוויות
#בניית מודל המסוק בשלט של דניאל (DX7 שליטעעעע
) כולל בניית כל הגראפים שיתאימו לסט
אפ הספציפי על המסוק
#כיוון המאשינג בין הפיניון לגלגל השיניים ראשי- לא משימה קלה בהוריקאן
#חיווט המסוק וביצוע כל הפינישים הדרושים כדי להכין אותו לטיסה
במהלך כל הנ"ל דאגתי שדניאל יבין בדיוק למה אני עושה מה שאני עושה כדי שילמד גם הוא את הכישורים
הדרושים לבניית, תחזוק וכיוון מסוקים
למה לטרוח ולהשקיע זמן רב כל כך בהסברים?
כי כמו שאומר משפט חכם
אם אדם רעב ותתן לו דג- הוא לא רעב למשך יום אחד
אם תתן לאותו אדם חכה ותלמד אותו לדוג- הוא לא יהיה רעב יותר לעולם!
הטסט המקורי היה אמור להיות בהוד השרון, נידחה בגלל שהמיסב החד כיווני לא היה תפוס על הציר
דבר שתוקן אחר כך על ידי דניאל (כל הכבוד!
)
בתור אחד שליווה את דניאל משהגיע אליי עם המסוק שכלום לא מחובר, עד למסוק שמוכן לטסט פלייט
אני רואה לנכון להוסיף את השני סנט שיש לאמר על המסוק הזה אחרי שיצא לי לבחון אותו מקרוב
ההוריקאן הוא מסוק בעל תכנון שונה לגמרי מהטירקסים למיניהם
מערכת גלגלי השיניים שלו אינה כמו ברוב המסוקים-פניון וגלגל שיניים ראשי גדול
אלא פיניון, אשר מתחבר למספר גלגלי שיניים קטנים. ככה ניתן לבנות מסוק בעל שילדה צרה יותר
תכנון הזנב די דומה לתכנון של הטירקסים כאשר הסרוו זנב מותקן באופן קבוע בשלדה בצורה מוגנת, אבל תכנון הראש שונה
כאשר בטירקסים זרועות המיקסיניג נמצאות בתוך כלוב הפלייבר, בעוד בהוריקאן זרועות המיקסינג נמצאות בצידי הגריפים
ואין בכלל כלוב פלייבר- תכנון הראש הנ"ל בדרך כלל נועד להניב תנועות חריפות לטיסת 3D, אבל ניתן בקלות לאלף את תכונותיו
מה היתרונות של המסוק הזה מול הטירקס 500 למתחילים?
*קודם כל המחיר המפתה של הקומבו, שמגיע עם אלקטרוניקה טובה- במיוחד עם הבקר החדש שמסופק עם הקיט
*איכות המסוק עצמה היא טובה, אין כמעט חופשים בראש
*המסוק גדול יותר בצורה ניכרת מהטירקס 500, דבר שייקל על הזיהוי שלו באוויר למתחילים- החופה שלו מאוד גדול ביחס לחופת הטירקס ולכן עוזרת האוריאנטאציה (כשצובעים אותה בצבע הנכון)
*המסוק בא עם סט אפ טוב מאוד: מנוע של סקורפיון, עכשיו גם בקר 100A, סרוואים דיגיטאליים ובעלי גלגלי שיניים ממתכת של הייטק לראש, וסרוו זנב וג'ירו של אליין לזנב (DS520+GP780)
*חלקי חילוף זולים מאוד
מה החסרונות של המסוק הנ"ל לדעתי?
*כדי לכוון את המאשניג יש לפרק את תושבת המנוע, תהליך מפרך ופטנט מעצבן
*הגאומטרייה של תכנון הראש לוקה בחסר, כאשר הזווית בלהבים היא 0 זרועות המיקסינג אינן מאונכות ביחס לציר הראשי כמו שהן אמורות להיות במצב 0, דבר שגורם לאי סימטריות בתנועת
מכלול הראש, במיוחד כל כך גבוה בראש איפה שיש לנושא הנ"ל השפעה
חוץ מזה נראה דיל נחמד מאוד ביחס למחיר, אם יצא לי להטיס אותו גם אחווה את דעתי איך הוא טס
ביחס לטירקס (תלוי כמה דניאל ייתן לי להתפרע
)
ולדניאל- תתחדש על המסוק שלך, הוא אמנם עשה קצת הצגות לפני שהסכים לעלות לאוויר אבל אני בטוח שאתה תהנה ממנו
בכבוד רב אלעד דב- Elad Dov
Trex 700e dfc pro hv- IKON Fbl
Gaui X3-Ikon Fbl
Trex 450L- IKON Fbl
Telink SU-29
JR X9303 2.4Ghz