מצטער אבל אני לא מסכים עם ההסבר הזה.
כתבתי בתגובה הראשונה שלי שהתהליך יתרחש כראוי כאשר הסוללות באותה קיבולת,תקינות, פרוקות באותה מידה ובעלות אותו מספר תאים.
יש חשיבות רבה להבדל בקיבולת של שתי סוללות שונות, עקומת הפריקה תהיה זהה אבל ה T שונה כלומר בזמן טעינה כששני תאים יהיו באותו מתח וכששניהם מקבלים את אותו זרם טעינה שניהם ישאפו לעלות במתח בנקודות זמן שונות על הגרף לאורך זמן הטעינה כיוון שהקיבולת שונה, ומה אז יקרה? התא הטעון יותר ישאף לאזן את התא הנמוך יותר?, באיזה זרם בדיוק זה יקרה? וכיצד תחשב את הקיבולת שהחזרת לסוללה מסויימת בתוך כל המערך הזה שחיברת במקביל?, כיצד תעקוב אחר המצב של כל סוללה שלך בסטאפ?
ייתכן ואתה בקיא באלקטרוניקה/חשמל ויודע בדיוק מה אתה עושה לפני שאתה מטעין כלומר בודק ועובר על כל התאים, דואג לאיזון בינהם, עוקב אחר הקיבולת וכו..., זו התעסקות וגם אחריות למי שבוחר לעבוד בשיטה הזו שלטעמי היא עקומה (אפשר להסכים ואפשר לא אבל זו דעתי).
השיטה הזו חוסכת התעסקות, בזה אין לי ספק אך מהכרות שלי עם לא מעט מטיסים הרבה מהם לא עושים את הבדיקות הללו באופן תדיר, מבחינתם מדובר במפצל פשוט של לחבר,לטעון ולאורך זמן הכל יהיה בסדר.
ובכן, מדובר בפתרון שחוסך התעסקות אך טומן בחובו גם סיכון לאורך זמן, יש מספיק סיכונים בשימוש בסוללות ליפו כדי שלפחות בזמן הטעינה תהיה אפשרות לבצע בקרה לגבי מצבן + איזון מושלם ומבוקר לכל תא באופן אישי ותשובה לזה ידידי הפתרון הזה לא נותן.
נערך לאחרונה על ידי ziki; 01-02-2012 בשעה 16:54:50.
RonEfrat (01-02-2012)
וויכוחים על מעגלים חשמליים... אני לא יכול לעמוד בזה ...אני מסכים עם הלטאה.
בטעינה בחיבור מקבילי הזרם שהולך לתאים אינו זהה, מה שזהה הוא המתח. הזרם מתחלק כך שקצב עליית המתחים נשמר זהה (בגדול - יחס חלוקת הזרמים הפוך ליחסי הקיבול בין התאים שמחוברים במקביל).
אם יש בעייתיות כלשהי, היא מה קורה ברגע החיבור הראשוני והשוואת המתחים בין התאים.
אז זהו, שכאן הטעות שלך: התאים לא "מקבלים" זרם, הם לוקחים זרם. הזרם הנצרך על ידי התא (כלומר, זרם הטעינה) עומד ביחס ישיר להפרש המתחים בינו לבין המטען. במצב שבו יש שני תאים מחוברים במקביל, תמיד הזרם ירצה ללכת לתא בעל המתח הנמוך יותר. זו הסיבה שהתאים מתאזנים ביניהם עם החיבור הראשוני, ושהקיבולות השונות לא רלוונטיות.
ส็็็็็็็็็็็็็็็็็็็(ಠ益ಠส็็็็็็็็็็็็็็็็็็็
זרם ישאף לזרום להתנגדות הנמוכה יותר שגם היא אגב לא זהה לחלוטין בין סוללה לסוללה (במיוחד אם הן לא מאותה חברה,עובי חוטים,אורך,C או אותה קיבולת) וגם אחת הסיבות שכשאתה מטיס בסטאפ של 12 תאים לעולם לא תחזיר בדיוק את אותה הקיבולת לכל סוללה בזמן הטעינה.
בכל אופן, לטעמי דיי מיצינו את הנושא
לדעתי מי שלא מספיק בקיא בכל נושא האיזונים, בדיקות שוטפות של סוללות או מעקב אחרי מצבן האמיתי בזמן טעינה כדי שישמר לעצמו מהשיטה הזו.
לשיקולכם.
אני חייב לציין שלשם שינוי, דיון פורה שלמדתי ממנו![]()