ראשית תודה על התגובות .
דעתי ומנסיוני כי הדאון הזה כבר טס בעבר עם המנוע המקורי שהיה 900 KV הוא כן יכול להיות טריינר ואפילו טריינר נהדר , איטי יותר וסלחן יותר .
מאחר ואני לא מבין כלום במנועים חשמלים אם מישהו יכול לתת הסבר כללי למה זה לא יעבוד אשמח לצורך הידיעה,
הראש שלי אומר מנוע מקורי היה 900 KV , באתי ומצאתי מנוע 2200 , לכאורה חזק יותר ואתם אומרים וכנראה בצדק שהוא לא יחזיק ,
מה הלוגיקה מאחורי ההספקים פה.
ואם כבר אנחנו פה אז תנו המלצה למנוע מתאים שיוכל לעבוד בלי להישרף במשך כל הטיסה כטיסה רצופה,
הבקר הקיים הוא 30 אמפר האם צריך גם אותו להחליף לצורך הדרישה שציינתישל טיסה רציפה ? אם כן אשמח להמלצה.
תודה בינתיים.+
אני אנסה לפשט את מה שחבריי אמרו כבר קודם : כדי שהדאון יטוס תצטרך פרופ בסדר גודל של 10" בערך ... פרופ בגודל כזה על מנוע כפי שציינת לא יחזיק פתיחת מצערת אחת (צריכת הזרם הגבוהה תפחם אותו די מהר ) .
נכון שה KV גבוה יותר אך הוא מיועד לטיסנים קטנים יותר ומסוגל לדחוף פרופ קטן יותר 5" וכד' וזאת על מנת להשאר במגבלות הזרם של המנוע . עם תרכיב אותו על הדאון ותשים פרופ 5" הדאון פשוט לא יטוס ואם יטוס אז ממש לא טוב ...
אגב מה שציינת על מנוע 910KV מאוד הגיוני - ומתאים הרבה יותר לדאון הזה ...
ומכייון שאתה מתחום הניטרו יש לי עוד הערה כללית - לכל מנוע חשמלי ( כמו לניטרו .. ) יש את המפרט שלו - כלומר באיזה מתח ,זרם ומידת פרופ הוא יעבוד . ברגע שכל הפרמטרים מתאימים זה לזה המנוע יכול לעבוד רצוף מבלי להתאמץ ולכן אין לך סיבה לחשוש מקאט ...![]()
הדבר משול להצבת פרופ 22/10 על מנוע 46.
נערך לאחרונה על ידי shaharg; 26-05-2012 בשעה 13:18:00.
בברכה ,
שחר ג.
ההבדל בין מי שאתה ,
לבין מה שאתה רוצה להיות ,
הוא במה שאתה עושה ...
מאחר ואין לינקים למנועים המדוברים אז אני מדבר על המנועים היותר מוכרים...
קודם כל, KV זה לא הספק. זה מדד לסיבובי מנוע בוולט נתון - משמע בסוללה של 10 וולט, מנוע 900kv יעשה 9000rpm.
אז אמרת - יש לי 900kv וזה טס סבבה. 2200kv אמור לטוס ממש מהר - אז לא. כביכול המנוע ישאף לסלד גבוהה, אבל כנראה שלא יתרגם הכל לתנועה אלא יסתובב על "ריק" (אולי אני טועה ומישהו בכיר יסביר יותר טוב). רוב הסיכויים שהמנוע שברשותך הוא 340 וואט (הספק). לעומתו - מנוע 900kv טיפוסי הוא כ- 770 וואט. הוא (ה-900) יוכל לסובב פרופ הרבה יותר גדול שיתורגם לתנועה הרבה יותר גדולה עבור כל סיבוב מנוע. ולמרות שהוא מסתובב פחות סיבובים בדקה, הוא נותן יותר מומנט. (זוכר את הדוגמא של המשאית לאילת? למשאית יש מנוע גדול יותר - שאצלה נותן טורק) המומנט הזה מאפשר לסחוב טיסן ששוקל יותר מאשר ה- 2200kv.
בהצלחה
ושיהיה לכולנו רק טוב