ההשוואה בין ניטרו לחשמל אינה השוואה טכנית בלבד, אלו הבדלי גישה ולא הבדלי רמה
יש לא מעט אנשים שאין להם שום עניין בניטרו וכמובן שיש גם ההיפך
לגבי מתחיל-השיקול מתחלק לשניים: הראשון הוא עלות מול תועלת, והשני הוא אופי ההטסה המתאפשרת ממסוק כזה או אחר
אתייחס לחשמליים :
נושא הגודל הוא נושא מורכב קצת,הגדולים יותר יציבים,קלים להטסה למטיס הבינוני, אבל מאד מאיימים בתחושה.יש אנשים שעדיף להם מסוק קטן ולא מאיים, שיקנה להם תחושה יותר ידידותית, שתכפר על הבדלי המשקל והגודל.
וכמובן יש מי שיתאים לו מסוק גדול שיקנה לו את התחושה הנכונה
עדיין ההמלצה האישית שלי למתחיל זה מסוק קטן , גם מטעמי ה"ידידותיות " וגם מטעמי עלות
מבחינתי בתחום הקטנים סדר העדיפות ברור מאד:
במקום הראשון COPTER X -אתה מקבל מסוק מושלם ובעלות סבירה ביותר,זוכה במקום הראשון בגלל עלות מול תועלת . יש דגמים שונים בעלויות שונות וכל הדגמים משובחים ומתאימים לכל כיס
במקום השני T REX -יש הטוענים שהוא יותר טוב מהCOPTER -אני עוד לא ראיתי נקודה אחת שבה הTR עדיף על הCX וכמובן שהוא עובר למקום השני אך ורק עקב הפרשי עלויות. אם מותגים עושים לך את זה,אז הוא עובר למקום ראשון .
ישנו המסוק HK של הסיני שאינני יודע איך לדרג אותו, מבחינת עלות המחיר הוא מצחיק, מבחינת איכות הנדסית הוא זהה לTR ולCX ,מבחינת איכות הוא עדיין לא נבדק מקרוב, אישית אני חושב שהוא יעשה בהחלט את העבודה, אם כי לא בהפרש ניכר בעלויות מול הCX המוכח (דגם ME הוא הדגם להשוואה)
רק למען הסדר הטוב, אני משווה בין מסוקים נטו ללא איבזור.
הרחק למטה במקום השלישי (מאד מאד הרחק) נמצאים הצעצועים:
BLADE שמתאפיין ברדיו משובח (אבל זה לא חלק מההשוואה)והמסוק אינו עומד בכלל בקטגורית השניים הראשונים למרות שמחירו גבוה בטירוף , מה שהופך אותו מבחינת עלות מול תועלת לבלתי כדאי בעליל
BELT CP שמתאפיין בטיסה לא יציבה ולא נשלטת,ומה שלומדים איתו בעיקר זה לתקן....היתרון:תיקונים זולים
הקטגוריה השניה היא מסוקי ה500
השחקנים:
T REX 500 הטוב האמין המוכח והיקר
COPTER X 500 יש הטוענים שהוא שידרוג של הT REX ומחירו אטרקטיבי ביותר
פרוטוס-לדעתי למתחיל אין מה לחפש בו, ולמקצוענים יש ויש...(בטוח שיהיה מי שיטען אחרת)
אישית אני לא חושב שמסוק 500 הוא נכון למתחילים, זו קטגורית ביניים שמקצוענים מפיקים ממנה הרבה ומתחילים לא יוכלו לנצל .(וכמובן יהיה מי שיטען אחרת)
ויש מסוק נוסף שאינו מוכר לרוב האנשים כאן, אבל לי יש אותו יותר משנה, וזה ההוריקאן 550
המסוק הזה יכול להיות הבחירה הראשונה של מי שאינו נרתע מהגודל-הוא הרבה יותר גדול ממסוקי ה500 ובהתאם היציבות שלו
העלות שלו נמוכה בטירוף, ובמחירו הוא מתחרה במסוקי ה450 (550$ למסוק מאובזר עד הסוף בפריטים משובחים כמו 401+9254 וכו')
ההטסה שלו קלה ונעימה ביותר, התחזוקה זולה מאד, עמיד מאד לתאונות ואולי יותר עמיד מכל מסוק אחר) . והוא עובד על שתי סוללות רגילות של 3 תאים,מה שמוריד את עלות האחזקה גם בנושא הסוללות למקום סביר
מסוק נוסף הוא הלוגו המאד משובח והיקר-מחירו וקשיי השגת החלפים יקשו מאד על מתחיל
ואי שם למעלה (תרתי משמע) נמצא הT REX 600 המשובח ביותר-אולי הטוב מכולם, אבל זה כבר עסק לעשירים......בטח לא למתחיל שצפויים לו ריסוקים
וכל מי שירצה לקבל עזרה בבחירת המסוק המתאים ליכולתו הכספית והטכנית, ולהתאים בדיוק את המסוק לצרכיו האינדיבידואליים, מוזמן להתקשר.