Re: תגובה: הרהורי חטא... חושב על בניית טיסן בלזה מScratch

נכתב במקור על ידי
guy1a
יש לך הערכה כללית בגדול של עלות של כזה פרוייקט ?
כן
חישוב עלויות עבור הכנף הגדולה (מוטה של מטר וחצי לערך) עומד על 250-300₪ לחומרי השלד והציפוי ועוד 160-170$ לערך לסטאפ כולל סרבו-לסים מתקפלים, לדים להשתלה מתחת לציפויים, ללא סוללות ומקלט וללא ציוד fpv, כולל משלוח, לא כולל מכס. אם מורידים את המתקפלים והלדים ניתן לצמצם 50$ לערך. כמו כן, זה החישוב לסטאפ של שישה תאים. אני בכלל לא בטוח שיש צורך בסטאפ כל כך חזק, מהחישובים שלי בינתיים אני מגיע לדחף של יותר מפי שתיים ממשקל הטיסן בסטאפ שתכננתי ולא נראה לי שזה נחוץ או יעיל. אני בודק כעת את החישובים שלי יותר לעומק ועושה סימולציות לסטאפים של 4 ו3 תאים לבדוק ייתכנות וכדאיות. יחד עם זאת הירידה במספר תאים לא תביא להערכתי לירידה דרסטית בעלויות, זה משנה בת׳כלס רק את עלות המנוע כי בקר אני לוקח במכוון עם יתירות מסויימת. אגב, אם למישהו יש קישור למחשבון דחף בסיסי או אפילו מסובך אבל עם הסברים ברורים זה מאד יעזור לי, כי מה שמצאתי די מורכב להבנה ולא את כל הנתונים הנדרשים מצאתי בדפי המוצרים של רכיבי הסטאפ השונים באינטרנט.
יאללה גיא, תצטרף. יהיה מעניין ואני אשמח למישהו עם נסיון בfpv בצוות העבודה שיוסיף שיקולים הנוגעים לתחום- כמו פריסת רכיבי הfpv השונים ויצירת הכנות מתאימות כבר בשלב התכנון. אני בטוח שגם עודד ישמח למשתתפים נוספים
.
חישובי עלויות סטאפ לגרסת ה85 ס״מ להבנתי לא נעשה כי לא גובש עדיין כיוון לסטאפ, עודד העריך בזמנו את עלות חומרי השלד והציפויים בסביב ה100₪.
נערך לאחרונה על ידי Friman; 18-07-2012 בשעה 09:35:26.
Gil Friman
-------------------------------
T-rex 600esp FBL
רחפן f450 fpv
MS Composite Swift II
Mountain Models EVA Sport
Hitec Aurora 9