תגובה: משתגע ביזה צורה ללמוד בסימולטור
אני מסכים עם איתי. אני למדתי להטיס מסוק בלי אקספו בכלל. אין ספק שהיה יותר קל עם אקספו מההתחלה אבל היום כשאני שם 10-20% אקספו זה די והותר בשבילי. אתה לא חייב להטיס בסימולטור על 100% אבל אל תקל על עצמך יותר מדי בהטסה בסימולטור ברמה נמוכה מדי.
DUAL RATE ל 50% במסוק בשטח זה לא רעיון טוב. אם אתה רוצה לרסן את המסוק יש דרכים טובות יותר. תתחיל מלהפחית בSWASH MIX את ערכי ה AILERON וה ELEVATOR - זה ימתן את תגובות הסיייקליק. כמתחיל אתה יכול לכוון לאיזור 7-8 מעלות סייקליק בAILERON ובELEVATOR, ל3D תידרש לפחות ל8-9 מעלות בסייקליק ורצוי יותר. שים לב שאני לא מדבר על זוויות הקולקטיב אלא על הסייקליק, אם אינך יודע לכוון זאת התייעץ עם מישהו שינחה אותך ויסביר.דרך נוספת מקובלת "לרסן" את המסוק היא באמצעות אקספו. אם אתה מטיס עם מערכת פלייברלס (נדמה לי שציינת 3GX?) אזי שברוב מערכות הפלייברלס יש אפשרות לבחור מצבי טיסה מוגדרים מראש לפי רמת הטסה - תתחיל מרמה בסיסית וככל שתצבור ביטחון תעלה ברמה, עם הזמן תכיר את המסוק ואת ההעדפות האישיות שלך ולא תצטרך להתבסס רק על המצבים המוגדרים מראש ותדע לכוון לבד לפי הטעם שלך את תתי הערכים השונים; אבל להתחלה, זו דרך פשוטה ויעילה - מצבי הטיסה המוגדרים מראש ב3GX כוללים גם את טווח זוויות הסייקליק וגם אקספו מובנה וגם רכיבים נוספים שמשפיעים על מידת המתינות / אגרסיביות של המסוק.
ומעבר לכל זה - חבריקו, אם אתה מטיס סביר בסימולטור, תפוס את המסוק, שים באוטו, וצא להטיס. עדיף שיהיה איתך מישהו מנוסה שינחה אותך ויעמוד לידך לתת ביטחון, אבל הביטחון אף פעם לא מושלם. כל פעם שתעמוד לפני התקדמות לשלב מתקדם יותר בהטסה יהיה את החשש "מה יקרה אם אני ארסק?" - וואלה, אז תרסק. כולנו מרסקים. תטיס באחריות, במרחק סביר מאנשים וממבנים, נקוט בכל אמצעי הזהירות והאחריות הנדרשים, ותדע שלמרות כל זאת, המסוק שלך יפגוש את הקרקע בצורה שונה ממה שתיכננת כנראה עוד מספיק פעמים. אין מה לעשות, ככה לומדים. מעטים מאד האנשים בתחום שלנו, אם בכלל, שלא מרסקים בכלל לאורך זמן. לפעמים בגלל טעות הטסה, לפעמים בגלל הסחת דעת, לפעמים בגלל בעיה מכאנית או אלקטרונית. לפעמים סתם בלי שום סיבה טובה. צא להטיס, חשוב שתרגיש את החוויה האמיתית של מסוק בשטח וזה יעזור לך גם לכוון את הסימולטור ככה שיהיה יותר מותאם להטסה שלך בשטח - זה יעזור לך להתקדם מהר יותר, מה גם שהראייה התלת מימדית בשטח "תסדר" לך כל מיני דברים בראש ואתה תראה שגם ההטסה שלך בסימולטור תשתפר מרגע שתתחיל להטיס בשטח.
כמו שכבר אמרתי פה פעם או פעמיים, עלה והצלח, ובהצלחה גם בירידה
Gil Friman
-------------------------------
T-rex 600esp FBL
רחפן f450 fpv
MS Composite Swift II
Mountain Models EVA Sport
Hitec Aurora 9