מושלם,
אכן מוציא לי את העיניים....
אולי בטיסן הבא אני אשקיע יותר...
מושלם,
אכן מוציא לי את העיניים....
אולי בטיסן הבא אני אשקיע יותר...
לא צריך להוציא את העינים, הנסיון מגיע עם הבניה, כשלומדים על מה חשוב להקפיד ומתי אפשר "לחפף".
אתה בהחלט יכול לעשות לטיסנים שלך מקצה שיפורים ולהעלות אותם בדרגת הבניה.
מה שמאוד כדאי למתחיל זה לא להגדיל תוכניות כי אז עובי החומרים שבתוכנית לא מתאים לחוזק שצריך במבנה הטיסן החדש ומתחיל להיות בלגן באיכות הבניה. בחירת החומרים (מימדים וחוזק\משקל) לחלקים השונים של הטיסן, הוא חלק חשוב מהצלחת הבניה של טיסן.
יופי של הדגמת פרטים שחסרים לבונים מתחילים.
כניראה בכל זאת אפשר לעשות הדרכת בניה (לא מושלם, אבל בכל זאת משהו) באינטרנט![]()
לגבי תוכניות וחוזק חומרים , אני קצת חולק על הנקודה הזאת. ה QB10 תוכנן למנוע 2 פעימות שלפני 40 שנה,
גם לאחר ההגדלה של 120% התוכנית המקורית הרבה יותר חזקה ממש שנדרש.
במקור נדרש דיקט תעופתי של 3 מ"מ לגוף, אני בניתי עם בלזה 2 מ"מ ובחוזק של הגוף אין בעיה.
המנוע שיש לי על ה QB הוא 2200KV עם פרופ' 7X5 - הוא מספק כח מטורף (יותר מ350W ) וגומר את הסוללה סתם מהר, ועדיין הטיסן מחזיק מעמד יפה באויר ולא מתפרק, לא בלופים לא בצלילות לא בגלגולים מהירים ולא בנחיתות קשות.
כמו שאיתי כתב, ברור לי שבסוף הטיסן יחבק את אמא אדמה ולכן בשלב זה השיפור היחיד יהיה החלפת המנוע במשהו יותר שפוי.כנראה 1400KV עם פרופ' 8X4.
בחלק מהדברים נכון, ובחלק לא.
אתה בנית טיסן שערכת בו שני שינויים במקביל שמשפיעים באזורים שונים במבנה ובצורה שונה.
טיסן מנוע בוכנה סובל מרעידות ולכן בהסבה לחשמלי אפשר וצריך להקל על משקל הגוף גם אם מחלישים אותו.
במקביל, הגדלה של טיסן משנה את את חוזק המבנה שצריך, במידה שונה באזורים אחרים בטיסן. לכן צריך להתיחס לשימוש בחומרים כמו בקורות לכנף או מקומות שנושאים מאמצים, בהתאם.
הדוגמה האישית שלך קצת מטעה - כמה טיסות עברו הטיסנים, כמה לולאות וכמה נחיתות ? זה שהם מחזיקים מעמד זה יפה אבל לא אומר דבר - הם חדשים (שלא תהיה טעות - לא לשלילה ולא לחיוב). כשטיסנים שלך יחזיקו מספר שנים אז אפשר לבדוק אם המבנה באמת נכון או לא.
רוצה דוגמאות? מצורפות תמונות של שני טיסנים שעדין טסים כמו גדולים, האחד נבנה לפני בערך 50 שנה ועבר הסבה לחשמלי לפני מספר שנים והשני באמצע שנות השבעים.......... ותאמין לי, הם טסו לא מעט !