תגובה: התלבטות קשה בין מסוקים- Trex 550e DFC vs Gaui X5 fes premium edition
אני אישית התלבטתי כמוך גם כן לפני על מה עדיף, חשוב לציין ששניהם מסוקים מעולים לדעתי אבל אני בחרתי בטירקס
מהסיבות הבאות :
1)מסוק שפיזית הוא באורך של 600. ללא ספק גדול בהרבה מהגאוי
2)לגבי בעיית מרכז הכובד, נכון הוא אחורי, אבל זה מאפשר לך להכניס סוללה כבדה יותר ובנוסף האורך של הבום
מקנה יתרון מבחינת שמירת הזנב, ככה שמרכז הכובד הבעייתי בקושי משפיע על הזנב, במידה וזה בכל זאת מפריע לך אתה יכול להשתמש בבום של 550 רגיל
3)אליין לא מפסיקים וימשיכו להוציא שדרוגים למסוקים שלהם
4)אפשרות הסבה ל 600 בעתיד, כל מה שצריך להחליף זה בקר מנוע ולהבים ולהבי זנב
5)בקסטל אפשר לעבוד עם גוברנור ובק של עד 8 וולט, דבר שהבקר של גאווי לא מאפשר ככה שסרוואים HV לא רלוונטים לגאווי ללא החלפת בקר או שימוש בבק חיצוני
6) הסרוואים של אליין חזקים ומהירים יותר עפ"י נתונים יבשים, ה 615 & 655 נותנים ביצועים טובים יותר ב- 6V מאשר הגאווי ב HV
7)הפריים של הטירקס לא פחות חזק משל הגאווי, אומנם הגאווי הוא קופסה סגורה, אבל הפריים של הטירקס הוא בעובי 2 מ"מ
8)הטירקס כולל בתוכו חלקים שמיועדים למסוקים גדולים יותר כמו סקידים, קורונות, גגש ראשי...........
9)במחיר של הגאווי אפשר להעמיד טירקס אימתני לאחר החלפת מנוע ובקר ומעבר לסטאפ חזק בהרבה
10)בקומבו מקבלים את השדרוג זנב של אליין ופושרוד מקרבון שאין בגאווי
כך בחשבון שלטירקס יש בעיית כוח קטנה מבחינת מהירות ראש, הסל"ד הוא די נמוך אבל נשמר בצורה מדהימה ע"י הגוברנור של קאסטל
בנוסף עלויות הריסוק של הטירקס טיפה יקרות יותר בריסוק עפ"י חישובים יבשים בלבד
אני חייב לציין שמעולם לא הטסתי גאווי X5
t rex 550 pro spartan vortex nano, talon90 &600mx, 615&655
trex 450 savox motor, 415&9257, beastx v3, castel 50A
futaba 8fgh super