טוב חברים, קודם כל תודה רבה על שלל התגובות, עזרתם לי מאוד עם ההחלטה
בסופו של דבר בזכות המבצע המטורלל של החנות HELIKRAFT הזמנתי את הטירקס 550E DFC
לקח לי זמן להגיב בגלל שהייתי תקוע בתורנות חמ"ל
בקשר למה שכתבתם, הלוגו הוא אמנם מסוק מצויין, אבל אני אישית לא אוהב את העובדה שהשילדה מפלסטיק, וכידוע בעלת נטייה להישבר בריסוקים, מה שבתאכלס אומר שכמעט כל ריסוק
צריך לבנות את המסוק מחדש לגמרי
כפי שאמרתי בהודעה המקורית, למרות שאני ממש רוצה אני לא יכול להרשות מסוק 600/700, בגלל העלות של הסוללות. אין איך להתחמק מהעובדה שהמחיר של הסוללות מוכפל במסוק 700
אני רוצה משהו כמו לפחות 3 סוללות, מחיר סוללת 6 תאים 5000-5300MAH הוא בסביבות ה-100-116$ וזה עוד לפני שהתחשבנו במשלוח, אם אני רוצה 3 סטים זה יוצא בסוף תוספת של 400$ לתקציב
אז בינתיים אני אחייה עם ה-550
שחר לזרוב:
קודם כל תודה לך על התגובה הארוכה והמושקעת

לגבי מה שכתבת:
1. בטירקס 550 DFC החדש, יש את אותו הבום שיש ב-600DFC ככה שהוא יכול לסובב להבי 550 בלי שום בעייה, בתאוריה לא אמורה להיות שום בעייה לסובב גם להבי 600 עליו (כמובן עם להבי זנב,מנוע בקר וסוללות אחרות) בלי לקבל בום סטרייקים
הבום שמגיע עם ה-550 DFC ארוך יותר ממה שמגיע עם ה-550 V2.
2. מתקשר לנקודה שלמעלה, בזכות הבום של ה-600 ה-550 DFC גדול יותר בצורה ניכרת מה-X5
3. מסכים, אין מה לעשות מבנה שילדה רחב יותר הוא בד"כ חלש יותר
4. גם מסכים, הראש DFC זה מה שבא עם הטירקס, ובתאכלס אני לא רואה את זה בתור יתרון
5. ל-550V2 אין בעיית מרכז כובד, אבל בגלל הבום הארוך יותר שיש על ה-550DFC יש לו כבר בעייה, עם המערכות פליברלס של היום העניין כבר פחות מורגש, אבל אני רוצה לקבל פירואטים יציבים וציריים כמה שאפשר, אז כנראה שאזמין
מגש סוללה ארוך יותר כדי לפצות על הבעייה, מספר אנשים ב-HELIFREAK עושים את זה וזה מסתדר להם יופי
6. בבקר של גאווי יש BEC של 4A בלבד, בשביל מערכת פלייברלס+4 סרוואים בגודל מלא זה נשמע לי קצת מפחיד למרות שלא נראה שמישהו נתקל בבעיות עם זה, בבקר 90A של CC יש BEC של 20A (למרות שניתן להעביר מקסימום של כולה 5A דרך הקונקטור)
בעיקרון הם פשוט הכניסו לתוכו את ה-BEC PRO שלהם
תודה רבה לכל מי שהשתתף בדיון, אני בעיקרון נטיתי לקראת ה-X5 בגלל האלקטרוניקה המדימה שמגיעה איתו, אבל ה-550 נמכר במחיר באמת מצחיק עכשיו בהליקרפט
בפליינגהובי ה-550 DFC עולה 815$ ,( את ה-V2 אפשר להשיג בהרבה יותר זול) בדרך כלל פליינגהובי מייצגים את המחירים הכי זולים
בהליקרפט השגתי את ה-550DFC ב-662$, אמנם אני לא מעוניין ב-3GX שמגיעה עם המסוק, אבל במחיר כזה למי אכפת
אני מתכוון לשים על המסוק את המערכת IKON ו-2 לוייני ספקטרום, נראה שמבחינת ערך לכסף זו המערכת הכי טובה, אפילו יותר מה-AR7200BX
לגבי סוללות, למישהו יש נסיון לסוללה טובה ומוכחת במחיר שפוי?
הסוללות זיפי וטורנג'י שקיבלתי בזמן האחרון היו די גרועות ואיבדו כח/התנפחו די מהר, למרות שאני לא מוריד אותם מ-3.7V לתא
הסוללות טורנגי ננו טק של הסיני עולות 100$ ומעלה, וגם בכללי יש לי נסיון די רע איתם גם על ה-450, גם על ה-250 שהיה לי וגם על ה-MCPX הם מציגות ביצועים די עלובים
נראה לי שסוללת 5300MAH 30C של GENS ACE תעשה את העבודה טוב, אמנם היא קצת יקרה אבל לפי ביקורות נראה שהם נותנות תפוקה טובה מאוד ושומרות על העוצמה שלהן
יש לכם עוד הצעות?
המסוק מגיע עם פניון של 11 שיניים, אני חושב שאני אזמין אחד של 12 שיניים כדי לקבל קצת יותר סל"ד ולתת לגוברנר קצת יותר מרווח לעבוד איתו
בקיצור 2 המסוקים טובים, לכל אחד יש יתרונות וחסרונות שלו, למי שרוצה מסוק גדול אבל לא יכול לעמוד בפאקים הגדולים של ה-600/700 הטירקס קורץ
למי שיש כבר מסוק גדול ורוצה מסוק קטן יותר ללמידה וכאסח, ה-X5 הבליסטי יתאים מצוין למשימה
אני בטוח שאני אהנה מאוד מהטירקס, ועוד יותר אהנה מהמעבר למסוקי פלייברלס.