נכתב במקור על ידי
bartovmoti
אני יכול להגיד לך מנסיוני האישי שגם לי היו רגעים של יאוש! וככל שרדפתי אחרי שיפור רמת ההטסה ככה נהנתי פחות מהתחביב..
ברגע שתתחיל להבין שאתה לא בתחרות עם אף אחד, כל אחד מתקדם בקצב שלו, ואני אישית שמטיס כ 5 שנים בערך וגרף ההתקדמות שלי איטי מאד ונעצר פעמים רבות.. בשנתיים הראשונות הייתי ממש מתוסכל והייתי מרסק כל שני וחמישי..
ורק המחשבה על כך תסכלה אותי יותר ויותר!
אני יכול להגיד לך שקודם כל בגלל שידעתי שאני באמת אוהב את התחביב הזה לא התייאשתי ושנית גם היו לי תקופות של כמה חודשים טובים שלא הטסתי כי נגמר התקציב או שהרגשתי שאני צריך פסק זמן (מותר לך!), דווקא בתקופות האלו, ידעתי שזה זמני והייתי יושב על הסימולטור ומתאמן ולאט לאט, יצאתי מהבאסה וחזרתי תוך שאני חוזר אחורה ברמת ההטסה ותסכל אותי שאני מתקדם לאט ואני יכול להגיד לך שרק כשהבנתי שאני לא בתחרות עם אף אחד התחיל אצלי השינוי..
תראה, ברור שכמו בבי"ס אתה אוהב את המקצועות שאתה טוב בהם, והצלחה מביאה הצלחות! עדיין אתה צריך לשאול את עצמך את השאלה האם אתה באמת אוהב את התחביב הזה?
אם התשובה היא כן, אין ספק שאתה צריך להמשיך, רק אתה צריך לנסות להבין איפה הבעיה ולדעתי עיקר הבעיה שלך זה שאתה חושב שאתה בתחרות עם מישהו..
ברגע שתפנים שכל אחד בקצב שלו, ושכל אחד לוקח מהתחביב את הדברים שהוא אוהב ועצם ההטסה או ההתעסקות או המפגש עם החברים ופעילות בפורום זה כבר הנאה בפני עצמה, רק כשתפנים את הדברים האלו תתחיל להינות מהתחביב כתחביב..
קח בחשבון שכל אחד מגיע לתחביב הזה מנק' מוצא שונה בחיים האישיים וזה משליך על הכל ובעיקר על תדירות ההטסה וכך גם על ההתקדמות..
ביום שאתה תפסיק לעשות השוואות כגון.. "הוא מטיס בסה"כ שנה ומטיס הרבה יותר טוב ממני.." וכדומה וביום שתתחיל להגיד לעצמך "על הז**ן שלי מה חושבים על איך שאני מטיס, אני מתקדם בקצב שלי וככה טוב לי.." , אז, פתאום אתה תראה שתתחיל באמת להינות מהתחביב...