אני לא בטוח שזה רלוונטי לכולם אבל אנסה להסביר זאת בפשטות.
עריכה: גלשתי קצת לסרוואים ומקלטים אבל לא נורא כבר כתבתי אז שישאר...
מי שמבין יותר טוב לא לנסות לתפוס אותי מבחינת דיוק על המילישנייה,
למיטב ידיעתי זה מה שידוע לי ואני מסתפק בזה...
PPM ו PXX שניהם פרוטוקולים לתקשורת בין המשדר למודול השידור (RF )
PPM הינו פרוטוקול ישן אנלוגי שנקבע כסטנדרט לפני הרבה זמן – עוד בתקופה שהמשדרים היו אנלוגים לחלוטין
PXX הינו פיתוח חדש של frsky והינו דיגיטלי לחלוטין
אם מישהו בדק פעם את החוטים בין המקלט לסרוואו אז הוא היה מוצא 3 חוטים (טוב את זה כולם יודעים)..
2 חוטים מעבירים מתח והשלישי מעביר פולס של הסיגנל..
הסיגנל הינו פולס מחזורי (50 פעם בשנייה) כל הפיתוחים האנלוגים פעם חשבו ש50 פעם בשנייה זה טוב להרבה דברים.
50 פעם בשנייה זה זמן מחזור של 20 מילישניות.
רוב המחזור הסיגנל ב 0 .. ואז הוא מתרומם ל-1 (5V) למשך זמן שנע בין 0.8 ל 2.2 מילישנייה
הזמן הזה קובע את מיקום זרוע הסרוואו
0.8 במיקום הנמוך ביותר
1.5 במרכז
2.2 במיקום הגבוה ביותר
יש סרוואים שיודעים לעבור רק בין 1 ל 2 ... ולכן בשלט מוגדר 100% עד 120% בהגבלת תנועת הסרוו.
סרוו אנלוגי מתעדכן רק שמגיע הפולס, בזמן בין הפולס הוא מאבד כח ומתחיל לחזור אם מופעל עליו כח,
סרוו דיגיטלי מכיל יחידת זיכרון שזוכרת את הפולס האחרון ועד שיגיע הפולס הבא היא מעבירה עוד 3 פעמים (סה"כ 4) עידכון למיקום כך שמקבלים 200 פעם בשנייה
ולכן סרוואים דיגיטלים מבזבזים יותר חשמל ומהירים יותר.
טוב אז הבנו שהמקלט צריך לדעת לקבל מספר פולסים כמספר הערוצים הערוצים שלו...
או יותר נכון השלט מעביר לRF סדרה של פולסים שיעביר אותם למקלט שיחלק אותם לסרוואים..
אז אם אנחנו בעולם אנלוגי והכל קבלים,נגדים וטרנזיסטורים (מגברים), אז אנחנו שואפים להישאר באותם פולסים..
PPM – זה בסה"כ סדרה של עד 8 פולסים (יכולים להיות גם פחות) למשך 20 מילי שניות , כל פולס יכול להיות 0.8 עד 2.2 מילישנייה.
יש בערך 0.5 מילישנייה בין כל פולס..
קצת לא מסתדר לי המספרים .. אבל בPPM ניתן להכניס עד 8 ערוצים מכיוון שאם ננסה להכניס יותר אז צריך יותר מ 20 מילישניות על מנת להעביר את כל הערוצים
ואז זמן העידכון של כל ערוץ יהיה מעל 20 מילישניות וזה יגדיל את ההשהיה וזה לא תקין...
המשדר מעביר למלקט את הסיגנל שהוא מקבל מהמשדר (לא משנה מה צורת השידור AM FM או 2.4G דיגיטלי - סדרת הפולסים מועברת למקלט)
המקלט עובד בצורה פשוטה ומחלק את הפולסים לערוצים ..
פולס ראשון לערוץ 1
פולס שני לערוץ 2
וכך הלאה
אם המקלט לא מקבל כלום... אז הוא יכול להחליט מה לעשות ... מקלט אנלוגי לא מעביר שום סיגנל לסרוואים ואז הם מאבדים כח וניתן להזיז אותם חופשי.
מקלט דיגיטלי יכול להכנס למוד FS ולשדר לסרוואים סדרה שנקבעה מראש...
בטיסנים חשמליים הבקר בדר"כ סוגר את המנוע אם לא מגיע סיגנל מהמקלט למשך 2 שניות,
ולכן חשוב לוודא מה מצב המקלט שלכם האם באיבוד קליטה הוא לא מעביר סיגנל או שהוא מעביר את המצב האחרון שבו הוא היה או FS
מכיוון שה PPM שלט בתחום המשדרים על המודולים אף אחד לא רצה להתחיל לשנות ולהציע פרוטוקל חדש..
יצרני השלטים הגנריים העדיפו לייצר שלט שתואם לכל המודולים שכבר קיימים אצל הלקוחות
יצרני המודולים רצו שהמודול שלהם ידע להתחבר לכל השלטים שכבר קיימים בשוק
וכך שרד (ועוד ישרוד ) פרוטוקול מיושן..
מערכות סגורות ללא מודול חיצוני שרצו קצב עידכון גבוה יותר או יותר ערוצים כבר התנתקו מה PPM ולא תמצאו קו PPM בתוך המשדר שלהם..
עכשיו הגיע הרגע ש frsky החליטו לשדרג את המערכות שלהם ל 16 ערוצים..
ואז הם המציאו פרוטוקול חדש PXX ...
עדיין מבחינת חיבור פיזי מדובר באותו חיבור – שלושה חוטים + - וסיגנל... עדיין מדובר בפריים של 20 מילישניות
אבל עכשיו שיש DSP אפשר לשדר ביט ב 24 מיקרו שניה ... שזה קצב שידור של 48 אלף ביטים לשנייה...
טוב מודמים ישנים עבדו על קווי טלפון והגיע ל 56 אלף ביטים לשנייה כבר לפני שנים.. וה RS232 כבר הגיע ל 115 אלף ביטים לשנייה לפני עשורים...
אז אם השידור בין המשדר למודל הפך להיות דיגיטלי ויש לי כ 1000 ביטים בכל פריים של 20 מילי שניות , אז אני יכול להקצות 12 ביטים לערוץ.
12 ביטים יכולים לייצג מספר בין 0 ל 4096 ..
מי שרוצה להבין יותר כיצד מחלקים את הביטים ל 8 ערוצים או 16 ערוצים יכול להציץ בקובץ המצורף.
בכל מקרה תהיו רגועים ארז כבר עובד על הפרוטוקול במשך שנה ויש גרסת תוכנה ל 9X שיכולה לשדר PXX של 16 ערוצים