איזה יופי הפריים מגיע במעטפה, ומה יש בפנים, כולל מנועים בקרים וה"מוח":
![]()
![]()
קודם הלחמתי בדיל בכל המגעים של ה-PCB:
הלחמת הבקרים לאחר מדידות וקיצוץ רגליים מיותרות, מומלץ בקרי 6A אלו בקרי 10A צרובים עם SimonK מהטורכי, לא נכנסו אבל עדיין סביר:
![]()
והנה המנועים עם האומים הכחולים היפים:
![]()
קיצצתי למנועים את הרגליים וזו הייתה אולי טעות!, הכבלים הם בעצם המשך של הגידים המלופפים ברוטור, הם מצופים לכה ולא מוליכים חשמל (בגלל זה מנועים דיי עמידים למים...), בסוף שייפתי את כל הגידים, משימה מגעילה אך עבד בסוף... נבהלתי בהתחלה שיצאו לי גידים מהכבל כי היו סה"כ 3 גידים לכבל, אבל רק גיד אחד באמת מחובר, שני האחרים הם לנפח ונראה לי לשמור על הגיד החשוב.
חיישן הזרם - מיקום נמדד במדוייק כולל אוך כבלים מדוייק, הכל הולחם, שמתי HeatShrink, הלחמתי ללוח ויצא בול לשימחתי, אני מקווה שהחיישן עובד, היה לי אותו ממקודם וחשבתי שהוא לא תקין אך גיליתי שהבעייה הייתה אחרת:
![]()
ספוג זה חשוב לברומטר, היה לי ספוג ששמרתי מאיזה אריזה של משהו (אני כבר אוגר הכל, אולי אצטרך....), הדבקתי עם דבר פלסטי שלא יהיה חריף מדי באדור ויוכל לרדת אם צריך:
![]()
תיכננתי לשים את הלוח על ג'ל, אבל יצא כאן בפורום פוסט על נפלאות ספוג הפלא בשיכוך אז החלטתי להשתמש בספוג ייעודי עם דבק דו"צ שקניתי מזמן מהסיני, שמתי 4 פינות עם ספוג כפול, במרכז דפנות הלוח ולא בפינות על הברגים של הפריים:
![]()
איזה כיף של-GPS היה מחבר של 4 גידים שלא צריך, מתאים בול ליציאה מהלוח ל-4 מנועים, חיברתי ESC אחד ליציאת חשמל External בלוח, פתחתי את ה-Jumper1 שמגדיר כניסת חשמל חיצונית, עוד חיבור אחד מה-RX ל-PPM ואלו כל החיבורים על שקשורים למנועים ושלט על הלוח, יפה ומסודר:
איזה יופי שה-GPS מתאים בול ב-RX של ה-OpenLRS, הכל נמדד וזה עומד בדיוק כ-0.5 ס"מ מעל הלוח בלי לגעת ולהפריע בכלום!! :
עוד דברים שעשיתי מראש ובמהלך הבנייה:
המדריך הטוב ביותר ללוח ה-Crius AIOP V2 (יש שם גם בפורום לגרסה ראשונה של הלוח) - http://www.multi-rotor.co.uk/index.php?topic=1435.0
הורדתי את גרסאת ה-2.9.1R7 עם מודים מכאן - https://code.google.com/p/megapirate...downloads/list
התקנתי את הגרסה, מוגדרת כ-PPM לשלט (חיבור שלט לוח עם גיד אחד בלבד), כיילתי מצפן (ריקוד הכיול), כיילתי אקסלומטרים....
במהלך הבנייה עשיתי כיול בקרי מהירות ESC, בחיבור ישיר למקלט כי אף פעם עוד לא עבדה לי השיטה האוטומטית שמגדירה את כולם ביחד
עשיתי בדיקה מהלוח Motor test שהמנועים מסתובבים בכיוונים הנכונים.
בשלב הזה רציתי לחברת את החיישנים החיצוניים - חיישן זרם, GPS, OSD, טלמטריה....
הסרתי את הגידים שאני לא צריך מהחיבורים לחיישנים חיצוניים:
אבל היה מאוחר (כרגיל) ועוד לא הוצאתי מלחם, ידעתי שייקח שעתיים לפחות, ואז קלטתי שהכל דיי מוכן לטיסה!
חברתי את המקלט לחשמל עם ESC אחר, ככה אני נמנע מ-BEC חיצוני ושם לכל רכיב ESC אחר לחשמל כדי למנוע עומס על הבקרי מהירות, ESC אחד ללוח, אחד למקלט רדיו, אחד ל-GPS וטלמטריה, ואחד לוידאו.
הנה החיבור של המקלט, רק חשמל וגיד אחד ל-PPM, ממש אלגנטי:
חיברתי פרופלורים מהר, בטריה 1000 וזה המשקל הסופי לטיסה, כשרק ה-GPS מיותר כרגע.
![]()
דיי כבד, אני לא רואה כמה יכולתי להוריד משקל....
לא נורא, נסיון טיסה ראשון בבית, ממריא טיפה מהרצפה, אבל עושה רעש נוראי, הרבה יותר חזק ממה שציפיתי (אולי אנסה לאזן פרופים...), יצאתי למקום בטוח יותר....
הטסה ראשונה ממריא וטס כשה-Pitch הפוך... תיקנתי.
הטסת Auto Trim (דריכת מנועים - מצערת למטה ימינה ל-15 שניות) - ואחרי זה טס מעולה!! במכה ראשונהה-Arducopter/Megapirate 2.9 מכה שוב, ומוכיח שהערכים ברירת המחדל עובדים מעולה.
בדקתי שמירת גובה, גם עובד מעולה! לא בדקתי מצפן (ע"י מצב Simple) וה-GPS עוד לא היה מחובר.
זה הכל בינתיים.... עידכונים עוד יהיו....
4.6.2013: סיימתי עם הקוואד בלי חלקי ה-FPV עדיין:
העלאת קובץ הגדרות ל-GPS ובדיקתו - כמו במדריך שלי למטה בחתימה.
חיבור חשמל ל-GPS ולטלמטריה מקבלים מ-ESC ייעודי ולא דרך הלוח
ה-TX טלמטריה מהלוח מפוצל גם ל-OSD
ה-OSD מקבל חשמל מ-ESC ייעודי ועל אותו המחבר גם חיבור ה-TX מהלוח.
החשמל של ה-OSD ייתן חשמל גם למצלמה וגם למשדר הוידאו
הטלמטריה לא בשימוש, אבל יש כבל עם מחבר קצרצר כהכנה וכשמחובר עובד יופי, הרבה יותר קל להגדיור ככה את הלוח מאשר כבל USB
ה-RSSI מה-OpenLRS RX מחובר על A0 (הגדרה דרך MissionPlanner) ועובד יופי ללא שום פילטר, החיבור ל-GND מהלוח מהחיבור במחבר ליד זה של ה-A0-A7, ה-GND משותף לחיישן הזרם
חיישן הזרם מחובר ל-GND ביחד עם חיבור ה-RSSI.... חיבור חיישן המתח/וולט מחובר ל-A13 (ב-MissionPlanner ניתן להגדיר ל-RSSI ולחיישנן המתח והאמפר רק - A0, A1, A2, A13.... זה מה יש, ראיתי ש-A2 משמש באיזה מוד למשהו אחר אז שמתי על A13), חיישן האמפר על A1
גיליתי שצריך להעביר את החיבור PPM על הלוח ל-A8 בשביל שהמוד שמבטל את הסונאר לגמרי יעבוד...
נשאר רק FPV, אני אעשה גשר קטן מקדימה ל-OSD, משדר מצלמה.
יצאתי לבדיקות בגינה, Loiter עם ה-GPS עובד יופי, בגדול עובד מעולה עם בטריה 1000mAh אבל זמן טיסה 4 דקות.... עם בטריה 1800mAh עובד לא רע אבל כנראה צריך לכוונן PID.
ה-Loiter עבד ב-80%, ב-20% התחיל לעשות דברים אחרים, בגלל שטח ההטסה המוגבל לא בדקתי מה ניסה לעשות בדיוק ושיניתי מוד, גם הפעלתי את למידת המצפן, ננסה לבטל שוב.
נשמע בלאגן? יצא יחסית מסודר.