שמות משתמשים לתיוג

מציג תוצאות 1 עד 15 מתוך 15

נושא: המלצה למשדר ומקלט וידאו לטווח רחוק

תודה!
    66
    הודה 71 פעמים ב 64 הודעות
    הוזכר
    0 הודעה/ות
    תויג
    0 שרשור/ים

ברירת מחדל המלצה למשדר ומקלט וידאו לטווח רחוק

אהלן

ברשותי קיט F450 של חברת DJI, ובדרך אלי מערכת ה NAZA.

הייתי רוצה למתקן את הקוואד במערכת FPV לטווח רחוק (לכיוון ה4-5 ק"מ הלוך וחזור).

חקרתי קצת בפורום, בסקירות שונות באינטרנט וכד' והגעתי למסקנה שה לא יהיה זול, אך אפשרי

קראתי את כל הנעוצים שיש בפורום, את כל ה"מדריכים למתחילים" וכד' אך עדיין לא הצלחתי להגיע לסטאפ שאני רגוע איתו...

להבנתי הקמת מערך כזה דורש הקמת תחנת קרקע (לא מי יודע מה מקצועית, אבל איכותית).

אשמח לדעת מהי האלקטרוניקה הדרושה לי?

בשיטוט ובסיקור וידאו שראיתי, המערכת של הובי-קינג (ה900MHZ הידועה) מגיעה ל15 מייל (הגיוני שהטווח הוא 10 ק"מ?!) אך האם יש אפשרות להגדיל את הטווח הזה ע"י אנטנות אחרות?

אשמח להמלצות לגבי האלקטרוניקה ודברים קריטיים אחרים.

תודה רבה!
    גיא.
    נערך לאחרונה על ידי guymeg; 18-07-2013 בשעה 17:26:21.

תודה!
    93
    הודה 218 פעמים ב 170 הודעות
    הוזכר
    0 הודעה/ות
    תויג
    0 שרשור/ים

ברירת מחדל תגובה: המלצה למשדר ומקלט וידאו לטווח רחוק

דיברת רק על וידאו, איזה רדיו? ישלך סטאפ שיכול לטוס ברחפן 4 ק"מ וגם לחזור? הקיט 450 של dji אולי יגיע להלוך 3.5 ק"מ לא יודע אם יצליח חזור
    הטווחים הרשומים בד"כ לא רלוונטים לגמרי לרחפן שהוא גוש אלקטרוניקה צפופה שעף וכל רכיב יוצר הפרעות רדיו לרכיבים האחרים, בשביל טווח הדבר שהכי צריך להשקיע בו זה אנטנות.

יש תקציב?

תודה!
    66
    הוזכר
    0 הודעה/ות
    תויג
    0 שרשור/ים

ציטוט נכתב במקור על ידי sevet צפיה בהודעה
    דיברת רק על וידאו, איזה רדיו? ישלך סטאפ שיכול לטוס ברחפן 4 ק"מ וגם לחזור? הקיט 450 של dji אולי יגיע להלוך 3.5 ק"מ לא יודע אם יצליח חזור
    הטווחים הרשומים בד"כ לא רלוונטים לגמרי לרחפן שהוא גוש אלקטרוניקה צפופה שעף וכל רכיב יוצר הפרעות רדיו לרכיבים האחרים, בשביל טווח הדבר שהכי צריך להשקיע בו זה אנטנות.

יש תקציב?
    הרדיו הוא JR XG8.
    קראתי עוד קצת בפורום והבנתי שבעייתי להשתמש במשדרים של 2.4 עם שלטי 2.4.
    האם יש הבדל מהותי בין 2.4 ל 5.8? במה ההבדל מתבטא?

אגב, הסטאפ כרגע מתוכנן לרחפן אבל כניראה שגם יוסב לטיסן בעתיד.

בגדול, אני מתכנן על 4-5 ק"מ הלוך חזור (טעות שלי שלא ציינתי את זה, תוקן בפוסט המקורי).

אילו אנטנות מומלצות? מה הרכיבים החיוניים?

לגבי התקציב - רחפן וNAZA עלו 2000 בערך. מוכן להשקיע עוד 1500-2000 שקלים.

תודה!
    93
    הודה 218 פעמים ב 170 הודעות
    הוזכר
    0 הודעה/ות
    תויג
    0 שרשור/ים

לשלט 2.4 תצטרך מגבר כנראה לטווחים כאלו, על וידאו 2.4 אין מה לדבר ו 5.8 על רחפן למרחק כזה לא ההיתי ממליץ, רק 1.2 או 900, בקשר למרחק היה ברור שאתה מתכוון לחזור, ההיתי ציני בסטאפ הדיפולטיבי של dji כנראה לא תישאר בטריה אחרי 3.5 ק"מ בערך. בתקציב כלול משקפיים? בכל מקרה נראה לי אולי צפוף בשביל המטרה

לפי השאלות נראה לי שאתה צריך להשקיע טיפה בלחרוש כאן על החומר, אתה יכול להתחיל במדריך תחנת הקרקע שלי להבין על 1.2 וגם במדריך הגדול יש קצת על 5.8.

יש גם מחירים, תוכל להבין סידרי גודל

Sent from my HTC One X using Tapatalk 4 Beta
    נערך לאחרונה על ידי sevet; 18-07-2013 בשעה 18:02:34.

תודה!
    66
    הוזכר
    0 הודעה/ות
    תויג
    0 שרשור/ים

ציטוט נכתב במקור על ידי sevet צפיה בהודעה
    לשלט 2.4 תצטרך מגבר כנראה לטווחים כאלו, על וידאו 2.4 אין מה לדבר ו 5.8 על רחפן למרחק כזה לא ההיתי ממליץ, רק 1.2 או 900, בקשר למרחק היה ברור שאתה מתכוון לחזור, ההיתי ציני בסטאפ הדיפולטיבי של dji כנראה לא תישאר בטריה אחרי 3.5 ק"מ בערך. בתקציב כלול משקפיים? בכל מקרה נראה לי אולי צפוף בשביל המטרה

לפי השאלות נראה לי שאתה צריך להשקיע טיפה בלחרוש כאן על החומר, אתה יכול להתחיל במדריך תחנת הקרקע שלי להבין על 1.2 וגם במדריך הגדול יש קצת על 5.8.

יש גם מחירים, תוכל להבין סידרי גודל

Sent from my HTC One X using Tapatalk 4 Beta
    ראשית תודה על העזרה!
    בתחום הטיסנים וה RC אני כבר זקן, אך בתחום הרחפנים והFPV אני עדיין בחיתולים..

אקרא עוד בנושא.
    תודה רבה!

תודה!
    46
    הודה 39 פעמים ב 30 הודעות
    הוזכר
    0 הודעה/ות
    תויג
    0 שרשור/ים

אני ממליץ לך לצפות בסרטונים "איך להיות מצליח בFPV" זה 10 סרטונים שיכולים מאוד לעזור למתחילים בתחום

מנחת הבית
    ארסוף
    תודה!
    907
    הודה 1,001 פעמים ב 648 הודעות
    כניסות לבלוג
    41
    הוזכר
    6 הודעה/ות
    תויג
    0 שרשור/ים

כמו ששי כבר אמר, מרחק של 3-4 קמ יהיה לך קצת קשה להגיע עם רחפן, תשאל את עצמך בשביל מה....
    הייתי ממליץ לך UHF לשלט כי עם 2.4 ושידור וידאו כנראה תאבד רדיו באזור הקמ.
    וידאו 900 או 1.2 מיטבי למרחקים למרות שאני כבר הגעתי ל1.5 עם 5.8 ואפשר יותר.

תודה!
    462
    הודה 569 פעמים ב 442 הודעות
    כניסות לבלוג
    1
    הוזכר
    0 הודעה/ות
    תויג
    0 שרשור/ים

רחפן הוא לא הכלי המיטבי לנסות לתפור מרחקים. אם טווח זה מה שמעניין אותך, כדאי שתלך מראש על טיסן fpv. ברחפן ברעיון הוא היכולת לרחף, להסתובב בשטח ו״לטייל״ מהאוויר.
    משדר וידאו של 1500mw מהווה סכנה בריאותית לדעתי. מה גם שהוא יהרוג לך באופן טוטאלי את קליטת הרדיו. אצלי ברחפן משדר 900mhz 800mw מפחית משמעותית את קליטת הרדיו, עם 1500mw הבעיה תהיה חמורה בהרבה.
    אם אתה הולך לכיוון ה900,1.2- לך לדעתי כבר על 1.2. אני כבר שנה עם 900 ומטעמי חסכנות לא מחליף תדר, אבל זה תדר רועש, יש הרבה הפרעות ויש מעט מגוון של אנטנות מוכנות לקנייה, צריך להכין לבד וזה לפעמים יוצא טוב ולפעמים לא. אם הייתי מתחיל היום הייתי מתחיל עם 1.2gHz... אנשים ממליצים על הציוד של lowmate בהוביקינג.
    Gil Friman

-------------------------------
    T-rex 600esp FBL
    רחפן f450 fpv
    MS Composite Swift II
    Mountain Models EVA Sport
    Hitec Aurora 9

תודה!
    126
    הודה 33 פעמים ב 29 הודעות
    הוזכר
    0 הודעה/ות
    תויג
    0 שרשור/ים

ציטוט נכתב במקור על ידי Friman צפיה בהודעה
    רחפן הוא לא הכלי המיטבי לנסות לתפור מרחקים. אם טווח זה מה שמעניין אותך, כדאי שתלך מראש על טיסן fpv. ברחפן ברעיון הוא היכולת לרחף, להסתובב בשטח ו״לטייל״ מהאוויר.
    משדר וידאו של 1500mw מהווה סכנה בריאותית לדעתי. מה גם שהוא יהרוג לך באופן טוטאלי את קליטת הרדיו. אצלי ברחפן משדר 900mhz 800mw מפחית משמעותית את קליטת הרדיו, עם 1500mw הבעיה תהיה חמורה בהרבה.
    אם אתה הולך לכיוון ה900,1.2- לך לדעתי כבר על 1.2. אני כבר שנה עם 900 ומטעמי חסכנות לא מחליף תדר, אבל זה תדר רועש, יש הרבה הפרעות ויש מעט מגוון של אנטנות מוכנות לקנייה, צריך להכין לבד וזה לפעמים יוצא טוב ולפעמים לא. אם הייתי מתחיל היום הייתי מתחיל עם 1.2gHz... אנשים ממליצים על הציוד של lowmate בהוביקינג.
    פרימן, אני בדיוק כרגע בהתלבטות הזו.. לאיזה תדר להזמין ציוד.

אני מטיס עם אורורה ללא UHF. אני על 2.4.
    האם אני יכול לעבוד עם וידאו בתדר 1.2??
    לפי מה שקראתי עד עכשיו התשובה היא לא, אבל אני רואה שיותר ויותר אנשים ממליצים עליו ואני מתחיל לחשוב שאולי אני מפספס משהו.

שחר
    אם זה לא יכול להרוג אותך, זה לא ספורט זה משחק!

TREX 500
    NAZA QUAD
    KKMULTICOPTER QUAD
    BIXLER- הי"ד, אותר בחלקים :-)
    AURORA 9

תודה!
    168
    הודה 167 פעמים ב 126 הודעות
    כניסות לבלוג
    2
    הוזכר
    0 הודעה/ות
    תויג
    0 שרשור/ים

אתה מפספס פילטר...

שחר
    Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
    ושיהיה לכולנו רק טוב

תודה!
    126
    הודה 33 פעמים ב 29 הודעות
    הוזכר
    0 הודעה/ות
    תויג
    0 שרשור/ים

ציטוט נכתב במקור על ידי Flying_student צפיה בהודעה
    אתה מפספס פילטר...

שחר
    Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
    יופי.. אז נראה איך שלך עובד ונזמין גם...

הציוד שלך הגיע כבר?
    אם זה לא יכול להרוג אותך, זה לא ספורט זה משחק!

TREX 500
    NAZA QUAD
    KKMULTICOPTER QUAD
    BIXLER- הי"ד, אותר בחלקים :-)
    AURORA 9

תודה!
    462
    כניסות לבלוג
    1
    הוזכר
    0 הודעה/ות
    תויג
    0 שרשור/ים

ציטוט נכתב במקור על ידי Shahars צפיה בהודעה
    פרימן, אני בדיוק כרגע בהתלבטות הזו.. לאיזה תדר להזמין ציוד.

אני מטיס עם אורורה ללא UHF. אני על 2.4.
    האם אני יכול לעבוד עם וידאו בתדר 1.2??
    לפי מה שקראתי עד עכשיו התשובה היא לא, אבל אני רואה שיותר ויותר אנשים ממליצים עליו ואני מתחיל לחשוב שאולי אני מפספס משהו.

שחר
    היי שחר,
    אני בחרתי להתחיל עם תדר 900mhz ולא תדר 1.2 - בגלל שחשבתי שאטיס עם ה2.4 של אורורה. עוד בטרם הגיע הרחפן הלחיצו אותי שה2.4 של האורורה מאבד טווח מהר מאד בגלל משדר הוידאו (בדיעבד גיליתי שבתדר 900mhz זה לחלוטין לא נכון, אפרט מייד) ולכן קניתי מודול שידור ומקלט 72mhz. כשהגיע המקלט וראיתי מה אורך האנטנה, הבנתי שזו תהיה מורכבות לוגיסטית להטיס רחפן עם אנטנה באורך מטר... יש לזה פתרונות אבל הם כרוכים בצמצום הטווח. מה גם שבתדר 72 אין ביינד ספציפי בין שלט למקלט, וכל מי שיפתח שלט בתדר שלך יגרום לך לאבד את הכלי. לכן בכלל לא מיתקנתי את ה72mhz על הרחפן וקניתי מודול uhf של orange openlrs (מקלט שנצרב כמשדר)+ מקלט. עם האנטנות המקוריות של המקלטים - איבדתי רדיו אחרי 10 (!!) מטר כשמשדר הוידאו פעל. בדיעבד גיליתי שתדר וידאו 900mhz מפריע במיוחד לקליטת הרדיו ב uhf, וברחפן שהרכיבים קרובים - זה מודגש ביתר שאת. התחלתי לחקור את עולם האנטנות, ובינתיים חזרתי להטיס עם ה2.4. עם מקלט אופטימה 9 קיבלתי טווח של 850-900 מטר לפחות, ללא פיילסייף ובלי בעיות מיוחדות (חוץ מכשהיו לי בעיות עם אנטנת הוידאו שיצרה רעשים והפריעה לרדיו). לא ניסיתי להטיס רחוק יותר בגלל מגבלות האיזור בו אני מטיס. הייתי נשאר עם ה2.4, רק שקניתי קיט של טיסן (שעדיין בבניה) והייתי זקוק למקלט ה2.4, ולכן חזרתי לנסיון נוסף עם הuhf, והפעם עם אנטנות משופרות. זה השלב שאני נמצא בו כרגע - ובינתיים אני מקבל סביב 700-800 מטר נקי מפיילסייפים, עם אנטנות משופרות והרבה התעסקויות מסביב. גם הפעם לא ניסיתי להטיס רחוק יותר בגלל מגבלות איזור ההטסה, אבל לפי חיווי הrssi אני יודע לומר שזה קרוב מאד לקצה הטווח, בסטאפ הנוכחי שלי. יש לציין שבטווח הזה מתחילות בעיות וידאו עם ה900mhz למרות שיש לי משדר חזק של 800mw- כפי הנראה המיתקון על רחפן שעתיר רעש אלקטרו סטטי + הרעש הסביבתי הרב יחסית בתדר ה900mhz (מרשתות ה3G הסלולריות) גורמים לקיצור טווח הוידאו, כי תאורטית בסביבה נקייה מרעשים, המשדר הזה אמור לתת וידאו נקי לטווח של כמה קילומטרים.
    אז אחרי סיפור קורותיי עד כה בfpv, להלן המלצותיי :
    1. אפשרות ראשונה היא ללכת על רדיו 2.4, עם מקלט אופטימה 9 אני מאמין שתקבל באיזור הקילומטר קליטה לרחפן, עם טיסן שמעתי גם על אנשים שהגיעו גם ל2-2.5 ק״מ. ואז לגבי תדר הוידאו - אני לא הייתי הולך על 1.2ghz כי למרות שיש פילטרים וכו׳ עדיין יש סיכון גדול להתנגשות בתדרים, ויש לא מעט סיפורים ונסיון של אנשים שזה יוצר בעיות. זה משאיר לך את תדר 900mhz ואת תדר 5.8ghz. אם אתה מתכוון להטיס בfpv בעיקר רחפנים, ובשטח פתוח ולא עירוני, הייתי הולך על 5.8ghz עם אנטנות מעגליות, אולי בונה או קונה אנטנת הליקל מעגלית כיוונית למקלט הוידאו. גם ללא אנטנה כיוונית, משדר 200mw 5.8ghz עם אנטנות מעגליות אמור לתת לך טווח של סביב הקילומטר, ממה שהתרשמתי מחברי הפורום ומRCG; ובכל מקרה לא מטיסים רחפנים הרבה יותר רחוק מזה. יתרון גדול של ה5.8 זה שהאנטנות מאד קומפקטיות וזה נוח במיתקון על רחפן. אם אתה מתכנן להטיס טיסנים, ולטווח ארוך יותר, שווה לשקול 900mhz למרות שצריך להיות יותר זהירים בבחירת איזור ההטסה, כי אנטנות סלולריות מפריעות מאד בתדר 900. שוב, אם אתה הולך על השילוב של 2.4 לרדיו ו900 לוידאו, בין כה וכה אתה מוגבל בטווח הרדיו למקסימום של 2-3 ק״מ. אגב, יצא לי לפגוש מישהו שמטיס טיסן fpv עם תדר 5.8 בוידאו (משדר 200mw) ו2.4 ברדיו JR, והוא טוען שהוא מטיס לטווחים של 2-2.5 ק״מ בלי שום בעיה. לטווחים גדולים יותר השילוב הזה כבר מוגבל, גם מבחינת הוידאו וגם מבחינת הרדיו.
    2. אפשרות שנייה היא ללכת על uhf לרדיו, ואז הבחירה המיטבית לדעתי לוידאו תהיה 1.2ghz- זה תדר עם חדירות טובה יחסית, כמעט כמו של ה900mhz, אבל טווח התדרים פחות עמוס ורועש, וגם האנטנות מעט פחות גדולות. אני שוקל לעבור בעצמי לתדר 1.2ghz בוידאו. והתדר הזה פחות מפריע למקלט הuhf לרדיו (למרות שכן מפריע לאנטנות הgps-ים). אני יודע שהמשדרים של lawmate שעלותם בהוביקינג די סבירה, מומלצים למדי. משדר 500mw אמור לתת לך טווח של כמה קילומטרים טובים - זה רשמים שקיבלתי מאחרים, כאמור לא התנסיתי בתדר זה בעצמי. עכשיו לגבי הuhf... אפשר לסגור את העניין ב35$ לשני מקלטי orange openlrs + 10$ לאנטנת משדר טובה יותר + 5$ לBEC שנדרש לחיבור יחידת השידור למשדר האורורה 9, ולהוסיף שעה עבודה על אנטנת מקלט מוצלחת יותר ממה שמקבלים (האנטנות סטוק גרועות בצורה שקשה לתאר). בתאוריה, ומדיווחים של חברים פה בפורום, זה אמור להספיק ל1-1.5 ק״מ עם רחפן, עם טיסנים יש דיווחים גם על טווח של 20 ק״מ עם הציוד שציינתי. אבל תאוריה לחוד ומציאות לחוד - אני כבר כמה חודשים בהתעסקות עם הopenlrs, ובינתיים המקסימום שהגעתי אליו זה 700-800 מטר עם הרחפן. חשוב לציין שלמי שייצטרף היום לקהילת הopenlrs יש הרבה יותר ממי ללמוד והרבה יותר נסיון שצברו אחרים להיעזר בו, ככה שיכול להיות שחלק מהתסכול שלנו שהתחלנו עם הציוד הזה ייחסך לך - אבל חשוב שתיקח בחשבון שזה ממש לא plug and play. ספציפית לגבי החיבור לאורורה 9 אוכל להנחות אותך, זה החלק הקל בעניין הזה. אפשרות שנייה, היא ללכת על מערכת בטוחה שהיא כן plug and play, כמו דרגון לינק- להשקיע 250$ ולחסוך כמה שעות עבודה ואת כל הניסוי וטעייה שבהתעסקות עם הopenlrs.
    להתחלה, אפשר לבחור בתדר 2.4 ברדיו. אבל בהמשך כשיותר יעניין אותך טווחים, ואולי גם תרצה להטיס טיסן fpv (שטס למרחקים ולגבהים גדולים יותר) ולא רק רחפן, עדיף uhf. בידיעה שיש סיכוי סביר שזה מה שיקרה לך (לי אחרי חצי שנה בfpv עם הרחפן פתאום מאד בא על טיסן fpv, זו חוויה שונה מרחפן fpv) - אני הייתי הולך מראש על תדר 1.2 בוידאו וuhf לרדיו.
    ומילה אחרונה לגבי הuhf... אני תמיד אומר שבחרתי בopenlrs גם משיקולי עלות, וגם כיוון שאני אוהב את ההתעסקות הטכנית והלמידה בדרך. וואלה, יד על הלב - אחרי כמה חודשים של הרבה יותר שעות התעסקות מזמן טיסה בפועל, זה מתחיל להימאס. אם יש לך תקציב לדרגון לינק, קנה דרגון לינק. תוכל להגיע לתוצאות טובות גם עם הopenlrs וסביר להניח שבהכוונה מתאימה ממי שכבר מנוסה, זה יהיה פחות מתסכל עבורך ממי שהיו צריכים ללמוד את הרוב לבד- אבל עדיין, זה ידרוש לא מעט למידה והשקעה כדי לקבל תוצאות טובות.
    Gil Friman

T-rex 600esp FBL
    רחפן f450 fpv
    MS Composite Swift II
    Hitec Aurora 9

תודה!
    733
    הודה 551 פעמים ב 447 הודעות
    כניסות לבלוג
    7
    הוזכר
    0 הודעה/ות
    תויג
    0 שרשור/ים

אני מחייך

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2

תודה!
    462
    כניסות לבלוג
    1
    הוזכר
    0 הודעה/ות
    תויג
    0 שרשור/ים

ציטוט נכתב במקור על ידי guy1a צפיה בהודעה
    אני מחייך

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
    אין מה לחייך... לא אמרתי בשום שלב שהעמדה שלך לגבי הדרגון שגויה, אלא שיש שיקולי תקציב וסדר עדיפויות.
    Gil Friman

T-rex 600esp FBL
    רחפן f450 fpv
    MS Composite Swift II
    Hitec Aurora 9

תודה!
    168
    הודה 167 פעמים ב 126 הודעות
    כניסות לבלוג
    2
    הוזכר
    0 הודעה/ות
    תויג
    0 שרשור/ים

I took the 5.8, all the cool kids got it

Some gear arrived, some just left HK and 1 missed it connection in NY just a few hours ago.

ציטוט נכתב במקור על ידי Shahars צפיה בהודעה
    יופי.. אז נראה איך שלך עובד ונזמין גם...

הציוד שלך הגיע כבר?
    ושיהיה לכולנו רק טוב

נושאים דומים

1. [שאלה] שאלה לזקני השבט - מתח למשדר וידאו
    על ידי dovevgo בפורום פורום FPV וצילום אווירי
    תגובות: 9
    הודעה אחרונה: 22-11-2012, 18:17:49
  2. מייצב מתח למשדר וידאו
    על ידי sharonx בפורום פורום FPV וצילום אווירי
    תגובות: 4
    הודעה אחרונה: 11-11-2011, 20:26:07
  3. מתח למשדר וידאו